Yderligere kryptering af backups droppes af Apple

Apple end-to-end-krypterer fortsat ikke sikkerhedskopier i iCloud – måske fordi FBI synes det er en dårlig idé. Hvad tænker du?

Apple har haft planer om at benytte såkaldt ”end-to-end-kryptering” af de sikkerhedskopier, der gemmes i iCloud. Det sker, ifølge Reuters, efter at FBI har kritiseret Apple planer. Argumentet er, at end-to-end kan skade efterforskninger. Det fortæller seks kilder til Reuters.

Vi har tidligere hørt om, at Apple er blevet pålagt at udlevere informationer fra mistænktes iPhones. Nu er diskussionen så kommet op i medierne igen.

Det sker efter den amerikanske rigsadvokat William Barr offentligt har opfordret Apple til at låse to iPhones op, som er blevet anvendt af en saudisk luftvåbensofficer. Han har slået tre amerikanere ihjel ved Pensacola flådebasen i Florida.

I sagen har Apple overgivet sikkerhedskopier fra iCloud til myndighederne. Om Apple også har udlevet nøglerne til at åbne backupen er uklart.

For mere end to år siden har Apple fortalt FBI, at de har planer om at tilbyde brugerne ”end-to-end-krypering” af de data, der bliver gemt i iCloud, men dette er ikke blevet indført. Er det pres fra FBI som gør, at Apple ikke har indført det?

Med ”end-to-end-kryptering” har Apple ingen mulighed for at låse krypterede data op, så myndighederne kan læse dem.

GUIDE: Sådan laver du et sikkert password

Apple står i det samme dilemma, som andre techvirksomheder, mellem at beskytte brugernes data på den ene side og på den anden side at kunne hjælpe myndighederne med at opklare alvorlige forbrydelser.

Apple tilbyder i dag end-to-end-kryptering på blandt andet iCloud Keychain, betalingsinformationer, QuickType Keyboard og passwords til Wi-Fi men ikke på selve iCloud-backupen. Det fremgår af et officielt supportdokument.

Hvad tænker du? Skal tech-virksomhederne pålægges at udlevere brugernes data til myndighederne i forbindelse med efterforskning? Eller skal data være private uanset hvilken forbrydelse, der er tale om?

Nu skal der styr på Android bloatware

Mere til historien

I Kina er det hverdag at myndighederne kigger med i hvad borgerne foretager sig. Men nu er selv kineserne begyndt at blive bekymrede for overvågning.

Gode råd: Svindlere jager også i din ferie

TIPS: Få gode råd til bedre IT-sikkerhed i ferien. I 2023 blev 189.000 danskere udsat for digital svindel.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Elon Musk forbyder brug af Apple

Tesla-ejeren Elon Musk har reageret på Apples lancering af Apple Intelligence i blandt andet iPhone og iPad.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram