Yderligere kryptering af backups droppes af Apple

Apple end-to-end-krypterer fortsat ikke sikkerhedskopier i iCloud – måske fordi FBI synes det er en dårlig idé. Hvad tænker du?

Apple har haft planer om at benytte såkaldt ”end-to-end-kryptering” af de sikkerhedskopier, der gemmes i iCloud. Det sker, ifølge Reuters, efter at FBI har kritiseret Apple planer. Argumentet er, at end-to-end kan skade efterforskninger. Det fortæller seks kilder til Reuters.

Vi har tidligere hørt om, at Apple er blevet pålagt at udlevere informationer fra mistænktes iPhones. Nu er diskussionen så kommet op i medierne igen.

Det sker efter den amerikanske rigsadvokat William Barr offentligt har opfordret Apple til at låse to iPhones op, som er blevet anvendt af en saudisk luftvåbensofficer. Han har slået tre amerikanere ihjel ved Pensacola flådebasen i Florida.

I sagen har Apple overgivet sikkerhedskopier fra iCloud til myndighederne. Om Apple også har udlevet nøglerne til at åbne backupen er uklart.

For mere end to år siden har Apple fortalt FBI, at de har planer om at tilbyde brugerne ”end-to-end-krypering” af de data, der bliver gemt i iCloud, men dette er ikke blevet indført. Er det pres fra FBI som gør, at Apple ikke har indført det?

Med ”end-to-end-kryptering” har Apple ingen mulighed for at låse krypterede data op, så myndighederne kan læse dem.

GUIDE: Sådan laver du et sikkert password

Apple står i det samme dilemma, som andre techvirksomheder, mellem at beskytte brugernes data på den ene side og på den anden side at kunne hjælpe myndighederne med at opklare alvorlige forbrydelser.

Apple tilbyder i dag end-to-end-kryptering på blandt andet iCloud Keychain, betalingsinformationer, QuickType Keyboard og passwords til Wi-Fi men ikke på selve iCloud-backupen. Det fremgår af et officielt supportdokument.

Hvad tænker du? Skal tech-virksomhederne pålægges at udlevere brugernes data til myndighederne i forbindelse med efterforskning? Eller skal data være private uanset hvilken forbrydelse, der er tale om?

Nu skal der styr på Android bloatware

Mere til historien

I Kina er det hverdag at myndighederne kigger med i hvad borgerne foretager sig. Men nu er selv kineserne begyndt at blive bekymrede for overvågning.

Nu skal Apple rette ind – opladecirkus slutter

Et fælles stik til opladning af telefoner er vedtaget i EU. De nye regler gælder også Apple.

(mere…)
Apple Music runder 100 millioner sange

Apple Music har nu rundet 100 millioner sange i deres bibliotek, som fortsætter væksten.

(mere…)
Se dette før du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14

VIDEO: Her er nyhederne i iPhone 14 Pro og de manglende nyheder i iPhone 14. Se denne videotest inden du køber iPhone 14 Pro eller iPhone 14.

(mere…)
Salget af iPhone 14-modellerne skuffer

Apple har angiveligt bedt leverandører om at sænke hastigheden på produktionen.

(mere…)
iPhone 14 test | rigtig god men overflødig

TEST: iPhone 14 er en rigtig god , men prisen er simpelthen for høj og nyhederne mangler. Læs min iPhone 14 test her.

(mere…)
Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram