Huawei har lavet aftale med TomTom

Google Maps på Huawei-telefoner er et no-go, da det er en del af Googles tjenester. Huawei er dog klar med spændende alternativ.

Huawei har fundet et alternativ til Google Maps på deres smartphones. Handelsforbuddet mellem Huawei og amerikanske virksomheder står stadig i vejen for, at Huawei må benytte Googles tjenester på deres smartphones.

Screenshots fra TomTom Speed Camaras-applikationen til Android
Screenshots fra TomTom Speed Camaras-applikationen til Android

BAGGRUND: Derfor kan Huawei stadig lancere “nye” telefoner med Googles apps

TomTom blev grundlagt tilbage i 1991 og har siden dengang været meget kendte for deres navigationssystemer.

Huawei solgte 240 millioner smartphones i 2019 

Siden Apple Maps og Google Maps for alvor har gjort deres indtog, er manges kendskab til TomTom mindsket lidt, men der er ikke tale om et tilfældigt lille firma.

Faktisk er TomTom stadig en stor spiler. TomTom ejer nemlig Tele Atlas som designer digitale kort og leverer til blandt andet Google Maps. TomTom købte Tele Atlas i 2008.

Grundet krisen mellem USA og Huawei, så er det altså slut med Google Maps på Huaweis telefoner. Aftalen mellem TomTom og Huawei er underskrevet ”some time ago”, ifølge en talsperson fra TomTom. Det skriver Android Authority.

Huawei P40 Pro kommer i disse farver

Ifølge aftalen kan Huawei benytte TomToms kort-, trafik- og navigations-software på linje med Google Maps teknologien. Mere specifikt så kan Huawei bruge TomToms software til at udvikle deres egne apps, som eksempelvis Huawei Maps. Det skriver Reuters.

Det er uvist om det er det, at Huawei vælger at gøre eller om Huawei blot vil benytte en tjeneste med TomTom-brandet.

Får Huawei P40 Pro penta-kamera?

Det er bestemt et klogt træk fra Huawei at lave en aftale med et etableret og meget anerkendt firma. Det ændrer blot ikke på, at Huaweis telefoner (desværre) er uinteressant for de fleste, så længe Huawei ikke kan levere smartphones med Googles tjenester.

Mere til historien

Det kunne også have været spændende, hvis Huawei havde indgået aftale med Here WeGo (tidligere Nokia Maps), hvilket er en løsning, der lader brugerne downloade hele lande og kontinenter og efterfølgende benytte dette til offline navigation – gratis.

Apple Kort giver mystiske resultater

Vær ekstra opmærksom når du kører med navigation. En fejl i Apple Kort drysser stednavne i Danmark med løs hånd. 

(mere…)
Apple ’filmer’ hele København

Opbygning af 3D-kort og forbedring af materialerne i Apple Maps er i gang. Du vil derfor kunne møde kortindsamlere til fods den kommende tid.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram