Her skal du IKKE købe din næste smartphone

ADVARSEL: Du kan købe Huawei Mate 30 Pro, iPhone og andre topmodeller meget billigt, men pas på. Det er måske falske smartphones.

Huawei Mate 30 Pro
Den originale Huawei Mate 30 Pro ses her. Men på Wish har du INGEN garanti for hvad du køber (Foto: Huawei)

Man fristes til at sige ”be careful what you wish for”.

Den kinesiske tjeneste Wish sælger smartphones, udover alt muligt andet. Nogle af disse er også brandet med eksempelvis Apple og Huawei, men pas nu på!

Det gælder om at holde tungen lige i munden. Der er helt sikkert gode chancer for at gøre et godt køb på Wish i ny og næ. Men jeg vil dog opfordre dig til at gøre begrænsede elektronikkøb på siden.

Ikke alene på grund af garantidelen, men også fordi du kan risikere at varen snuppes i tolden og du dermed skal betale meget mere for en vare, som måske slet ikke har den værdi.

Toldreglerne er, at en pakkes pris ikke må overstige 80 kroner. Gør den det skal der betales told. Du kan altid beregne din told på skat.dk.

Om varerne er ægte eller ej, det er for så vidt uvist. Generelt benytter producenterne sig formentlig ikke af Wish, som salgskanal, men nogle kan måske benytte forhandlere i nogle lande, der bruger Wish.

Huawei Mate 30 Pro – ægte eller kopi?

Annoncer på smartphones på Wish app'en (Kilde: Wish)
Annoncer på smartphones på Wish app’en (Kilde: Wish)

En af de smartphones, som der virkelig er synlig på Wish er Huawei Mate 30 Pro. Telefonen er ikke officielt lanceret på det danske marked. Derfor er den måske også yderst interessant for nogle.

Du skal dog ikke forvente, at der er tale om den originale på Wish. Skulle det være tilfældet skal du i stedet blive positiv overrasket. Vi har fundet flere annoncerer, hvor du kan få “Mate 30 Pro” til under 1.000 danske kroner.

Huawei tavs om Mate 30 Pro lancering i Danmark

Huawei Danmark fortæller til MereMobil.dk, at de opfordrer til at købe via deres officielle salgskanaler.

-”Huawei Danmark benytter sig ikke af Wish som salgskanal. Vi opfordrer vores danske kunder til altid at købe Huawei-produkter gennem Huawei Danmarks officielle salgspartnere og kanaler, så de har garanti for, at de køber et originalt Huawei-produkt, hvad enten det drejer sig om smartphones, ure eller tablets,” udtaler Tina Banzhaf, Sr. PR and Communications Manager, Huawei Danmark.

Huawei sælger Mate-topmodel i millioner – men hvor?

Som en lille bonus-info kan vi fortælle, at vi på MereMobil.dk har fundet flere smartphone-modeller, der ikke er officielt lanceret af producenten. Eksempelvis en “Huawei Mate 31 Pro” og “Mate 33 Pro”. Ligesom du altså også finder telefoner med navnet “Huawei Mate 30 Pro”, men hvor specifikationerne er anderledes.

Tænk dig om før du køber

Vælger du at købe produkter på Wish eller andre lignende tjenester, så er det altid en god idé, at læse bedømmelserne af de enkelte forhandlere.

Vi har også fundet en iPhone 6S, hvor der eksempelvis står ”secondhand”. Dermed kan det være en original brugt iPhone, som der sælges. Nogle af forhandlerne er også autoriserede forhandlere, men det er i hvert fald klogt at tænke sig om en ekstra gang.

Uanset om telefonerne er originale eller ej, så kan det godt være, at de kan bruges til det du påtænker. Overvejer du et køb på wish, så tænk dig godt om og skru forventningerne til produktet ned.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

De officielle salgskanaler i Danmark for Huawei er Power, Elgiganten, Bilka, ProShop og teleoperatørerne.

Læs også:
Apple afviser ikke længere iPhones med uoriginale batterier

Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram