Huawei sælger Mate-topmodel i millioner - men hvor?

Salget af Huawei Mate 30-serien går godt. Men hvor sælger Huawei de mange telefoner? I hvert fald ikke i Danmark.

Ifølge en rapport fra den kinesiske teknologi-site Sina Mobile har Huawei sendt over 12 millioner eksemplarer af Huawei Mate 30-serien ud til butikkerne. Det vil sige Mate 30, Mate 30 Pro samt 5G-varianterne og naturligvis Mate 30 RS Porsche Design.

Tilbage i november kom det frem, at Huawei havde sendt 7 millioner Mate 30-series enheder ud på markedet efter kun 60 dage. Men nu er antallet oppe på 12 millioner. På kort tid har Huawei altså solgt 5 millioner enheder mere.

Nu rejser Android Authority spørgsmålet: Hvor i verden har Huawei solgt telefonerne?

I det vestlige marked har vi godt nok hørt om telefonerne, men som bekendt kommer de uden Googles tjenester. Det gør Mate 30-serien stort set ubrugelig for almindelige slutbrugere, da Google netop definerer, det vi kender som en Android-telefon i vores marked. Jeg tænker, at de færreste danske mobilbrugere vil undvære YouTube og Google Play-butikken. Herhjemme vil det formentlig kun være "særlig teknik-interessede brugere", som kan finde workarounds.

Det leder os i retning af Kina. Det mest sandsynlige er nok, at telefonerne primært er solgt på hjemmemarkedet, da kineserne ikke er vant til telefoner med Googles services ombord.

Her i Danmark har Huawei tidligere lovet en lancering af Mate 30 Pro og nævnt oktober, som der hvor vi blev klogere. Derfor spurgte vi på MereMobil.dk i slutningen af 2019 ind til de nærmere planer om en dansk lancering, men uden at blive ret meget klogere.

Huawei er tavse om Mate 30 Pro lancering i Danmark

Den seneste officielle kommentar fra Huawei i Danmark er: ”Mate 30 serien bliver også tilgængelig i Europa. Vi kan dog på nuværende tidspunkt ikke komme ind på yderligere detaljer”.

Udover de flotte salgstal så kan Huawei glæde sig over, at læserne af MereMobil.dk har valgt Huawei P30 Pro til Årets Mobil 2019.

Mere til historien

Lige nu er der rygter om Huaweis næste topmodel. Du kan læse mere om Huawei P40 Pro her.

860 millioner betalinger for Apples tjenester

Apple har nu 860 millioner betalte abonnementer på tværs af tjenester. iPhone er fortsat i førertrøjen.

(mere…)
Galaxy S22 Ultra er den mest populære Samsung-telefon

Den mest populære telefon fra Samsung gennem længere tid er overraskende nok den dyreste. Galaxy S22 Ultra har solgt mere end 10 mio. styks.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Aggressivt forsalg er startet på Xiaomi 12-serien

Senere på måneden lander Xiaomi 12 og Xiaomi 12 Pro i de danske butikker, men allerede nu er forsalget i gang. Prissætningen er aggressiv.

(mere…)
Høje forventninger til salgstallene på iPhone SE (2022)

iPhone SE (2022) er landet i butikkerne og der er høje forventninger til salget af den – højere end der var til forgængeren iPhone SE (2020).

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram