Huawei sælger Mate-topmodel i millioner - men hvor?

Salget af Huawei Mate 30-serien går godt. Men hvor sælger Huawei de mange telefoner? I hvert fald ikke i Danmark.

Ifølge en rapport fra den kinesiske teknologi-site Sina Mobile har Huawei sendt over 12 millioner eksemplarer af Huawei Mate 30-serien ud til butikkerne. Det vil sige Mate 30, Mate 30 Pro samt 5G-varianterne og naturligvis Mate 30 RS Porsche Design.

Tilbage i november kom det frem, at Huawei havde sendt 7 millioner Mate 30-series enheder ud på markedet efter kun 60 dage. Men nu er antallet oppe på 12 millioner. På kort tid har Huawei altså solgt 5 millioner enheder mere.

Nu rejser Android Authority spørgsmålet: Hvor i verden har Huawei solgt telefonerne?

I det vestlige marked har vi godt nok hørt om telefonerne, men som bekendt kommer de uden Googles tjenester. Det gør Mate 30-serien stort set ubrugelig for almindelige slutbrugere, da Google netop definerer, det vi kender som en Android-telefon i vores marked. Jeg tænker, at de færreste danske mobilbrugere vil undvære YouTube og Google Play-butikken. Herhjemme vil det formentlig kun være "særlig teknik-interessede brugere", som kan finde workarounds.

Det leder os i retning af Kina. Det mest sandsynlige er nok, at telefonerne primært er solgt på hjemmemarkedet, da kineserne ikke er vant til telefoner med Googles services ombord.

Her i Danmark har Huawei tidligere lovet en lancering af Mate 30 Pro og nævnt oktober, som der hvor vi blev klogere. Derfor spurgte vi på MereMobil.dk i slutningen af 2019 ind til de nærmere planer om en dansk lancering, men uden at blive ret meget klogere.

Huawei er tavse om Mate 30 Pro lancering i Danmark

Den seneste officielle kommentar fra Huawei i Danmark er: ”Mate 30 serien bliver også tilgængelig i Europa. Vi kan dog på nuværende tidspunkt ikke komme ind på yderligere detaljer”.

Udover de flotte salgstal så kan Huawei glæde sig over, at læserne af MereMobil.dk har valgt Huawei P30 Pro til Årets Mobil 2019.

Mere til historien

Lige nu er der rygter om Huaweis næste topmodel. Du kan læse mere om Huawei P40 Pro her.

iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold5 og Flip5 sælger godt

Forudbestillingerne har været flotte på de nye Galaxy Z Fold5 og Galaxy Z Flip5, der slår tidligere rekorder.

(mere…)
Salget af foldbare smartphones runder 100 millioner i 2027

Det ventes, at milepælen for 100 millioner solgte eksemplarer af foldbare smartphones vil blive nået i 2027, viser ny analyse.

(mere…)
PS5 har rundet stor milepæl

Salgstallene for PlayStation 5 er fortsat langt bag salgstallene for PlayStation 4, men nu bekræfter Sony en stor milepæl for PS5.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram