Her er 2020-nyhederne på Google Assistant

Googles assistent vil integreres sig i flere enheder og få helt nye kommandoer. Google vil også have Assistant ind i TV-skærme. Her er 2020′ første nyheder.

Google Assistant har nu 500 millioner månedlige brugere (Foto: Google)

I 2020 går Google Assistant fra at give korte svar på de spørgsmål brugerne stiller, til at kunne læse længere tekster op på 42 sprog. Konkret kommer der senere i år kommandoerne ”Hey Google, read it” og ”Hey Google, read this page”. Det oplyser Google.

Kommandoerne får Google Assistant til at læse op eller oversætte en artikeltekst eller website. Stemmen og oplæsningen bliver mere naturlig end det der i dag kendes fra tjenesten.

I starten vil assistenten læse artikler og websites op. Senere bliver oplæsning af e-mails muligt, fortæller en talsperson fra Google til VentureBeat. Udtalensen kom i forbindelse med CES i Las Vegas.

En anden nyhed er ”Scheduled Actions”. Her kan brugeren bede om at starte/stoppe eller tænd/slukke smartenheder på bestemte tidspunkter. Som eksempelvis ”Hej Google. Tænd kaffemaskinen i morgen klokken 6”.

Google Nest Hub åbner kommandoen ”Hey Google, leave a note”. Denne sætter ”post-it seddler” på skærmen af din Nest Hub. Dette kan være beskeder til husets gæster eller en besked til et medlem af familien.

ANMELDELSE: Duel mellem Google Nest Mini og Google Home

Med ”Hey Google, share my contacts” kan du trække alle kontaktpersonerne fra din smartphone op på et smartdisplay. Herfra kan du så vælge 5-10 favoritkontakter, der placeres som ”kort” på smart-displayet. Disse er tilgængelig ved at swipe til højre på skærmen.

Ifølge Google kan der ringes til kontakterne fra Nest Hub. Hvilke opkaldstjenester der bliver understøttet, er på nuværende tidspunkt ikke oplyst.

Nu hjælper Google dig med at læse godnathistorie for ungerne

Google fortæller her om kommandoen “Read it”.

Google vil ind i dit TV

Google vil gerne have Google Assistant på flere TV-skærme og opfordrer TV-producenterne til at installere mikrofoner i skærmene.

Med en Google Assistant integration vil Google gøre det muligt at benytte højttalerne i skærmen som en smarthøjttaler selvom TV’et er slukket. Dermed kan brugeren aktivere musikafspilning i højttalerne eller få svar fra Google. Skærmen vil først tænde, når brugeren spørger efter indhold, der kræver en skærm for at kunne vises. Det kunne være en tv-udsendelse eller videoindhold fra en tjeneste som YouTube.

På sikkerhedsdelen tilføjes muligheden for at gøre Google opmærksom på, at en bestemt sætning ikke var tiltænkt tjenesten. ”Hey Google, that wasn’t for you” sletter en fejloptagelse. Hvis du siger ”Hey Google, are you listening to me?” hentes et link til privatlivsindstillinger.

Hvornår de nye funktioner lander, og hvad kommandoerne vil hedde på dansk, har Google ikke meldt ud, men det skulle ske i løbet af 2020.

En af de mest populære episoder af min tech-podcast har Googles danske sproglærer Anna Katrine Jørgensen som gæst. I denne episode fortæller Anna Katrine hvordan Google Assiatant har lært at tale dansk.

Sonos: Google har stjålet vores teknologi

Notes på Google Nest Hub
Noter på Google Nest Hub (Foto: Google)

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Google Assistant har på nuværende tidspunkt 500 millioner aktive brugere på månedsbasis.

Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Google Pixel Fold 2 er lækket på billeder

De næste foldbare smartphones fra Google kan få et helt nyt design, viser lækkede billeder af det, som ventes at være Pixel Fold 2.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
Dansk hovedpine i Chromebook-sag tages op i Norge

Det norske datatilsyn efterlyser en stærkere central styring af privatlivsdata i skolerne.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Google Bard skifter navn til Gemini

Google lancerede sidste år chatbotten Bard, men siden da er meget sket og et nyt navn er en realitet – nu hedder AI-satsningen Gemini.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram