Her er 2020-nyhederne på Google Assistant

Googles assistent vil integreres sig i flere enheder og få helt nye kommandoer. Google vil også have Assistant ind i TV-skærme. Her er 2020' første nyheder.

Google Assistant har nu 500 millioner månedlige brugere (Foto: Google)

I 2020 går Google Assistant fra at give korte svar på de spørgsmål brugerne stiller, til at kunne læse længere tekster op på 42 sprog. Konkret kommer der senere i år kommandoerne ”Hey Google, read it” og ”Hey Google, read this page”. Det oplyser Google.

Kommandoerne får Google Assistant til at læse op eller oversætte en artikeltekst eller website. Stemmen og oplæsningen bliver mere naturlig end det der i dag kendes fra tjenesten.

I starten vil assistenten læse artikler og websites op. Senere bliver oplæsning af e-mails muligt, fortæller en talsperson fra Google til VentureBeat. Udtalensen kom i forbindelse med CES i Las Vegas.

En anden nyhed er ”Scheduled Actions”. Her kan brugeren bede om at starte/stoppe eller tænd/slukke smartenheder på bestemte tidspunkter. Som eksempelvis ”Hej Google. Tænd kaffemaskinen i morgen klokken 6”.

Google Nest Hub åbner kommandoen ”Hey Google, leave a note”. Denne sætter ”post-it seddler” på skærmen af din Nest Hub. Dette kan være beskeder til husets gæster eller en besked til et medlem af familien.

ANMELDELSE: Duel mellem Google Nest Mini og Google Home

Med ”Hey Google, share my contacts” kan du trække alle kontaktpersonerne fra din smartphone op på et smartdisplay. Herfra kan du så vælge 5-10 favoritkontakter, der placeres som ”kort” på smart-displayet. Disse er tilgængelig ved at swipe til højre på skærmen.

Ifølge Google kan der ringes til kontakterne fra Nest Hub. Hvilke opkaldstjenester der bliver understøttet, er på nuværende tidspunkt ikke oplyst.

Nu hjælper Google dig med at læse godnathistorie for ungerne

Google fortæller her om kommandoen "Read it".

Google vil ind i dit TV

Google vil gerne have Google Assistant på flere TV-skærme og opfordrer TV-producenterne til at installere mikrofoner i skærmene.

Med en Google Assistant integration vil Google gøre det muligt at benytte højttalerne i skærmen som en smarthøjttaler selvom TV’et er slukket. Dermed kan brugeren aktivere musikafspilning i højttalerne eller få svar fra Google. Skærmen vil først tænde, når brugeren spørger efter indhold, der kræver en skærm for at kunne vises. Det kunne være en tv-udsendelse eller videoindhold fra en tjeneste som YouTube.

På sikkerhedsdelen tilføjes muligheden for at gøre Google opmærksom på, at en bestemt sætning ikke var tiltænkt tjenesten. ”Hey Google, that wasn’t for you” sletter en fejloptagelse. Hvis du siger ”Hey Google, are you listening to me?” hentes et link til privatlivsindstillinger.

Hvornår de nye funktioner lander, og hvad kommandoerne vil hedde på dansk, har Google ikke meldt ud, men det skulle ske i løbet af 2020.

En af de mest populære episoder af min tech-podcast har Googles danske sproglærer Anna Katrine Jørgensen som gæst. I denne episode fortæller Anna Katrine hvordan Google Assiatant har lært at tale dansk.

Sonos: Google har stjålet vores teknologi

Notes på Google Nest Hub
Noter på Google Nest Hub (Foto: Google)

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Google Assistant har på nuværende tidspunkt 500 millioner aktive brugere på månedsbasis.

Google Stadia lukker og slukker

Lidt over tre år blev det til for Google som udbyder af cloudgaming. Google Stadia lukkes ned, oplyser Google

(mere…)
Fitbit kræver Google-konto fra 2023

Google ejer Fitbit og fra næste år kræver det Google-konto til nye Fitbit-enheder.

(mere…)
Får Chromebooks tilbage

Eleverne i Helsingør Kommune får nu deres Chromebooks tilbage i taskerne.

(mere…)
Google Maps klar med brændstofbesparende ruter

En ny undersøgelse viser, at to ud af tre danskere gerne kører en omvej, hvis det betyder, at de kan spare på brændstoffet. Det kan Google Maps nu hjælpe med.

(mere…)
Google klar med nye Pixel-telefoner i oktober

Google har sendt invitationerne ud til deres kommende ”Made by Google”-event. Her lanceres nye Pixel-telefoner.

(mere…)
Google går til erkendelse om Google TV

Google er begyndt at rulle optimeringer af Google TV ud. Det skal forbedre brugeroplevelsen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram