Danskerne sender disse mobiler til genbrug

Telia giver penge for gamle telefoner, når du køber en ny. Se hvilke telefoner flest Telia-kunder har afleveret til genbrug siden i sommer.

Kunderne har afleveret mere end 12.000 mobiltelefoner til videresalg, genbrug eller forsvarlig destruktion via Telia Recycle (Kilde: Telia)
Kunderne har afleveret mere end 12.000 mobiltelefoner til videresalg, genbrug eller forsvarlig destruktion via Telia Recycle (Kilde: Telia)

Telia var i sommeren 2019 klar med et genbrugsprojekt, hvor kunderne fik mulighed for at aflevere gamle mobiltelefoner og få betaling for disse.

Siden i sommer er der indleveret mere end 12.000 mobiltelefoner, som efterfølgende enten repareres og sælges igen eller bliver skilt ad, så komponenter og råmaterialer kan genanvendes.

Der smides i gennemsnit cirka 25 kilo elektronik ud om året, hvilket gør danskerne til verdens største producent af elektronikaffald per indbygger.

Hele Telias Recycle-projekt er en del af deres løfte fra marts 2019, hvor de oplyste deres målsætning var, at de i 2030 ville udlede nul CO2.

Personalet i Telias butikker vurderer individuelt de mobiltelefoner, som indleveres af kunderne. De bliver så værdisat og kunden får efterfølgende tilbudt dette beløb, som de kan vælge at bruge i forbindelse med køb af en ny mobil eller tablet.

Indleverede telefoner tjekkes for om alle personlige data er slettet. Efterfølgende bliver disse enten videresolgt eller også benyttes reservedele til reparation af andre mobiler.

-”Hos Telia tager vi ansvar for de produkter, vi sælger. Vi har et mål om, at vi i 2030 udleder nul procent CO2 og har elimineret spild fuldstændigt. Så vi arbejder målrettet på at minimere det aftryk, vi er med til at sætte på verden. Telia Recycle er konkret initiativ, der er med til at sikre, at så mange mobiler som muligt bliver genbrugt eller miljørigtigt destrueret,” udtaler Sine Smith-Jensen, Director of Commercial Management i Telia, i en pressemeddelelse.

Med disse 3 apps kan du hjælpe klimaet

Top-10: De mest afleverede smartphones

Telia har lavet en top-10 over de telefoner, som der er indleveret flest af. Det er tydeligt ud fra denne liste at se, at Danmark er et iPhone-land, men måske også at iPhones er de smartphones, som holder prisen bedst på brugtmarkedet.

Samtlige 10 pladser på Recycle top-10 er således besat af mobiler fra Apple.

Det er lidt sjovt at se denne liste, da der er en del lighedspunkter med de mest solgte i dette årti, som det dog kun er teleselskabet 3, der har leveret data til.

Her er årtiets mest solgte smartphones

  1. Apple iPhone 4S
  2. Apple iPhone 5S
  3. Apple iPhone 4
  4. Apple iPhone 6
  5. Apple iPhone 7
  6. Apple iPhone 6S
  7. Apple iPhone 5
  8. Apple iPhone SE
  9. Apple iPhone 8
  10. Apple iPhone 7 Plus

Nummer ét på listen er iPhone 4S, som kom på markedet i efteråret 2011. Den nyeste mobil på listen er iPhone 8, der blev lanceret i september 2017.

Den højeste pris Telia har betalt for en brugt telefon er 5.293 kroner, mens laveste pris er 1 krone. I gennemsnit bliver kundernes brugte mobiltelefoner vurderet til knap 1.000 kroner.

Mere til historien

Telia kan som teleselskab mærke teleselskabet 3 ånde dem i nakken, når det kommer til antallet af kunder. Fortsætter dette ventes det, at teleselskabet 3 presser Telia permanent væk fra tredjepladsen i 2020.

Læs også:
6 facts om smartphones og genbrug

Over halvdelen vil ikke købe genbrugt mobiltelefon

Danskerne er generelt åbne overfor at købe eller få brugte ting, men IKKE når det handler som telefonen. Den skal være ny.

(mere…)
Telia: Voksende omsætning – men mister mobilkunder

Den danske afdeling af Telia har i det seneste år mistet 16.000 mobilkunder, det viser det seneste årsregnskab.

(mere…)
Danskerne er gode til at genbruge elektronik

Genbrug af elektronik er noget danskerne går op i - både når det kommer til at købe og at aflevere til genbrug.

(mere…)
Forslag: Reparation af elektronik skal være skattefri

Det skal bedre kunne betale sig at reparere elektronik. Brancheorganisation forslår at man skal gøre reparation skattefri.

(mere…)
Telia klar med ubegrænset adgang til C More

Eksisterende og nye kunder hos Telia kan glæde sig over, at de nu kan få ubegrænset adgang til C More - uden det koster ekstra.

(mere…)
5,3 milliarder mobiltelefoner bliver affald i 2022

Gamle mobiltelefoner indeholder værdifuldt materiale og bør i langt højere grad genbruges, lyder opfordringen fra organisationer der har til formål, at håndtere producentansvaret for udtjent elektronik.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram