Med disse 3 apps kan du hjælpe klimaet

1

Hvornår er strømmen mest grøn og billigst? Køb madvarer som intet fejler til spotpris! Her er 3 apps, hvor du giver klimaet en hånd.

####

Klimaforandringer er ikke teori. Det er alvorlig virkelighed, som alle er nødt til at tage stilling til. Avisen The Guardian omtaler nu konsekvent klimaforandringer som ”klimakrise”.

Vi kan alle gøre noget for at bidrage til klodens overlevelse, også selvom det er små ting.

Her er fire apps, hvor du aktivt kan give klimaet en hjælpende hånd.

1. Genbrug ting og tøj

DBA applikationen
DBA applikationen

Smartphones som kun er ét eller to år gamle fejler ikke noget. De fungerer udmærket til alt det, som du normalt bruger smartphonen til. Husk på: De har jo været topmodeller engang.

I stedet for at købe en fabriksny smartphone, så se efter en god men brugt. DBA er et fremragende sted at starte.

Har du fokus på tøj og sko så er Tradono stedet for gode genbrugsfund.

Tænketanken Concito siger, at ting til hjemmet og tøj udgør 40 procent af hver eneste danskers samlede CO2-belastning.

Med andre ord: Ved at genbruge smartphones, elektronik, tøj og sko, så gavner det virkelig.

2. Tjek strømmen på smartphonen

Barry el-appen kan hjælpe dig til at forbruge strøm, der er mere grøn.
Barry el-appen kan hjælpe dig til at forbruge strøm, der er mere grøn.

Strøm fra vindmøller er grøn strøm, men det blæser jo ikke lige meget hele tiden. Derfor producerer vindmøllerne ikke den samme mængde strøm hele tiden.

I Barry-appen kan du se, hvornår strømmen i stikontakterne er mest grøn i det kommende døgn. Barry forsøger at forudsige den grønne produktion.

Derfor kan du programmere opvaske- eller vaskemaskinen til at køre, hvor det strømmæssigt belaster klimaet mindst. Appen kan desuden sende dig en notifikation, når strømmen er billigst.

Med sin app bringer Barry elmåleren ind i telefonen. I stedet for en kedelig grå kasse på væggen, kan du med Barry følge dit forbrug og priserne på nogle flotte grafer. Denne el-app giver et overblik, som du aldrig har haft, når det kommer til strømforbruget.

Barry er bygget op over en abonnementsstruktur på 29 kroner om måneden. Oven i dette kommer naturligvis prisen for strømmen, du køber til samme pris, som Barry betaler på den nordiske elbørs NordPool.

Skulle du have lyst til at opgradere til Barry+ for at få glæde af premiumfeatures såsom løbende betaling og forbrugsoverblik er det også en mulighed.

3. Stop madspild

Screenshots fra Too Good To Go
Screenshots fra Too Good To Go

Tonsvis af udmærket mad tabt hver eneste år. Alene i Danmark smides omkring 700.000 tons mad ud om året. Mad der vel at mærke intet fejler.

Apps som Too Good To Go og Your Local er en guide til at finde supermarkeder, restauranter og bagerier, der sælger overskudsmad til billige penge.

Så hvorfor ikke snuppe et lækkert franskbrød sidst på dagen og spare penge. Brødet ville havde endt sine dage i skralde containeren.

Mere til historien

Hvis du skifter til Barry så skal du ikke selv opsige din nuværende elaftale. Dette klarer Barry for dig.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer