Vi tager et dybere kig på Apple Arcade

VIDEO: Vi stiller skarpt på Apples nye spiltjeneste og spørger: Giver Apple Arcade mening? Se her hvorfor jeg blev overrasket.

Jeg har taget et dybere kig på Apple Arcade. Se mine indtryk her.

Apple lancerede spiltjenesten Apple Arcade den 19. september 2019. Et af de spørgsmål, som umiddelbart meldte sig, da jeg hørte nyheden om Apple Arcade var: “Øh… Har vi brug for endnu én spiltjeneste?

Jeg har aldrig været den store mobilgamer, da jeg synes, at der er for langt mellem de gode spil.

Jeg foretrækker store AAA-spiltitler som Last of Us, God of War, Witcher og Death Stranding på min konsol solidt plantet i sofaen foran fladskærmen.

Hjælp! Jeg er blevet casual gamer!

Jeg har måtte sande, at som en voksen mand i 40’erne med familie og arbejde, er tiden bare ikke til 100 timers spil med komplekse spilsystemer og historier.

Det er ikke fordi, at lysten til at gå ombord i det næste store open-world eller rollespil ikke er der. Den slags titler er bare svære at spille on-and off… i hvert fald for mig. De kræver med andre ord en investering i tid, som jeg ikke kan finde.

Derfor må jeg sande, at jeg har bevæget mig ind i den gruppe af spillere, som betegnes casual gamers; os der spiller lidt en gang imellem og som må nøjes med kortere spilsessioner.

Svært at finde gode mobilspil

Fordi jeg er casual gamer betyder det ikke, at jeg ikke vil have gode og sjove spiloplevelser.

Selvom mobilspil burde være selvskrevet til én som mig, har jeg haft svært ved at finde titler som virkelig ramte mig. Jovist, de findes da. Et godt eksempel er det helt igennem fantastiske Monument Valley fra Ustwo Games.

Desværre drukner de gode spil i de såkaldte fremium-spil. Det er spil, som er designet til løbende at få dig til at købe noget inde i spillet for at kunne blive ved med at opleve fremskridt i det.

Kald mig gammeldags, men det gider jeg bare ikke. Jeg vil betale prisen up-front og så ellers bare hygge mig uden løbende skulle investere rigtige penge i flere liv, mere energi eller en større rygsæk i spillet.

PODCAST: Hvor er de gamle computerspil fra 70’erne og 80’erne?

Hvad er Apple Arcade?

Apple Arcade
Apple Arcade (Foto: MereMobil.dk)

Derfor var det både med en hvis portion skepsis og nysgerrighed, at jeg tog imod invitation fra Apple om at tage til London og kigge nærmere på Apple Arcade.

Jeg skal ærligt tilstå, at jeg kun sporadisk havde prøvet nogle af titlerne på Apple Arcade, og selvom de var meget sjove, så var jeg alligevel spændt på, om det overhovedet er muligt at have en spiltjeneste kun med mobilspil?

Du kan se videoen fra min tur og mine tanker omkring Apple Arcade øverst i denne artikel.

Det som står tilbage efter min tur er, at 39 kroner om måneden er ganske rimeligt. Specielt i lyset af, at jeg får prøvet nogle spil som jeg ALDRIG selv ville have hentet. Flatrate-abonnementet har altså udvidet min horisont. Jeg er dog ikke vild med tanken om titlen “casual gamer”. Inde i mit hoved er jeg langt mere en bare sådan en. Men så ramte virkeligheden med børn, hus, arbejde og en fremskreden alder.

Min tech-kollega Silas Kærhøg prøvede Apple Arcade før lanceringen, du kan læse hans indtryk af Apple Arcade her.

Google har også meldt sig ind i kampen om spillerne. I denne episode af vores tech-podcast kan du høre mere om Google Stadia.

Google Stadia lanceres kun med 12 spil

Mere til historien

Apple Arcade er tilgængelig på iOS 13, iPad OS 13, tvOS 13, og macOS Catalina. Tjenesten koster 39 kroner om måneden. Den første måned er gratis.

Max er klar til danskerne

HBO Max og Discovery+ er nu smeltet sammen til Max, som i dag er åbnet i Danmark. Har stor OL-dækning.

(mere…)
Netflix har succes med reklame-abonnement

Hader du reklamer på tv? Så er du én af få. Netflix har i hvert fald stor succes med deres reklameabonnement.

(mere…)
Dette fortæller sælgeren og elbils-ejere ikke

MIN FØRSTE ELBIL: Her er de største hemmeligheder, som jeg sjældent hører bilsælgere og elbils-ejere fortælle om.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Har Apple ikke opgivet elbilen alligevel?

Apples planer om en elbil var droppet, lød det tidligere i år. Nu er et nyt samarbejde måske ved at opstå.

(mere…)
Adgangen til dine købte film og spil slettes måske

TENDENS: Et onlinekøb af film og spil er måske slet ikke et ”køb”.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram