Vi har prøvet Apple Arcade – de første indtryk

Vi har Apple Arcade i hænderne og spillet løs på spiltjenesten før lanceringen. Her får du vores første indtryk af Apple Arcade.

Apple Arcade (Foto: Apple)
Apple Arcade (Foto: Apple)

Under den årlige iPhone-event tidligere i september, annoncerede Apple, at den nye spiltjeneste, Apple Arcade, er lige på trapperne.

Lanceringen skulle på den 19. september, men allerede nu er Apple så småt begynde at udrulle tjenesten til de første brugere på iOS-platformen.

Prisen for Apple Arcade er 39 kroner om måneden, hvoraf man får en gratis prøveperiode på en måned.

I skrivende stund består Apple Arcade af over 50 forskellige typer af spil. Det er planen at der snart kommer over 100 spil.

Alle applikationerne er frie for in-app køb, hvilket betyder, at du betaler abonnementsprisen, og det er så den eneste udgift.

Nu kommer Mario Kart endelig til smartphonen

I øjeblikket har vi kun fået adgang på iOS-systemet, og derfor har vi ikke haft mulighed for at prøve den fulde oplevelse endnu.

Selve interfacet er meget lignende den almindelige App Store; med en række kategorier hvorfra spil så kan udforskes.

Er du interesseret i et spil, klikkes ganske enkelt bare “hent”. Selve visningen af de enkelte spil, er en lille smule anderledes og mere forenklet.

De første spil i Apple Arcade

Sayonara Wild Hearts (Foto: MereMobil)
Sayonara Wild Hearts (Foto: MereMobil)

En af de første spil som jeg kastede mig over, var spillet på forsiden, nemlig ‘Sayonara Wild Hearts’. Lige netop dette spil, blev også fremvist under dette års iPhone-event.

Under introen af spillet, er det ret vigtig at slå lyden til, for at få den fulde oplevelse. Spillet begynder med den klassiske ‘Clair de Lune’, og man kan mærke. at den første bane er udarbejdet til denne melodi.

Jeg fangede ikke helt konceptet af spillet, inden jeg blev kastet ud i den første bane. I starten mindede det om de klassiske spil, hvor man skal undgå en række forhindringer, og se hvor langt man når.

Dette er ikke helt tilfældet med Sayonara Wild Hearts. Missionen er at fuldføre banen som efterhånden bliver sværere og sværere, og samtidig skaffe så mange hjerter som muligt.

Kan Apple true Netflix og HBO med Apple TV+?

Under den forholdsvis korte test af Sayonara Wild Hearts, valgte jeg at benytte en DualShock PS4 Controller.

Det er en smule upraktisk at spille på en lille 5,8 tommer skærm, men det virker overraskende godt, hvilket også giver mig indtrykket, at det også vil virke lige så godt på en iPad, Mac eller et Apple TV.

Ikke alle spil behøver en controller

Det er ikke alle spil, som egner sig til en controller. Spillet ‘Speed Demons’ virkede faktisk overhoved ikke med en controller tilsluttet.

Selve spillet er en ret køreglad billist, som racer rundt på motorvejen. Man følger spillet ovenfra, og det er egentlig ret simpelt bygget op.

Jeg har faktisk svært ved at se, at en controller skulle forenkle oplevelsen, og derfor virker det helt naturligt at dette er fravalgt.

En af de bedste spil som jeg nåede at teste var spillet ‘Oceanhorn 2’. Jeg nåede ikke af spille det særlig længe, men på den forholdsvise korte tid, blev jeg alligevel imponeret over det arbejde der er lagt i spillet.

Konklusion: Sådan er Apple Arcade

Det et vigtigt og slå fast, at Apple Arcade ikke er henvendt til decideret gamere, hvilket heller aldrig har været formålet med Apple Arcade. I mine øjne rammer det mere ind i kategorien for hverdags-tidsfordriv. Det er ikke en “nu sætter jeg mig ned og spiller”-oplevelse.

Der er lagt gode detaljer og godt arbejde ind i flere af spillende, og det kan tydeligt mærkes.

Apple: iOS 13 og iPadOS på vej til offentligheden

Prisen på de 39 kroner om måneden er acceptabelt. Årligt løber det op i 468 kroner. Sammenligner man dette med prisen på et nyudgivet konsolspil, så er det faktisk ikke så galt.

Personligt tvivler jeg på, at alle vil blive begejstrede over Apple Arcade. Udvalget kan synes lille for nogen, når man har skimtet titlerne igennem. Det er heller ikke alle spil som er lige interessante.

Mere til historien

Apple Arcade kan hentes fra den 19. september på iOS, og fra den 30. september på iPadOS samt tvOS. Mac må vente til oktober, hvor det bliver klar til macOS Catalina.

iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Elon Musk forbyder brug af Apple

Tesla-ejeren Elon Musk har reageret på Apples lancering af Apple Intelligence i blandt andet iPhone og iPad.

(mere…)
Apple Intelligence – hvad går det ud på?

Kunstig intelligens kommer til iPhone, iPad og Mac. Her er nyhederne i Apple Intelligence.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
49 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram