OnePlus er ramt af en sikkerhedsbrist

KORT NYT: OnePlus’ kunder har været ramt af en sikkerhedsbrist. Adresser, e-mails og navne kan være i hænderne på IT-kriminelle.

Den kinesiske smartphoneproducent OnePlus har bekræftet en sikkerhedsbrist, der har ramt brugere af OnePlus’ officielle webshop.

Ifølge OnePlus har deres sikkerhedsteam opdaget, at nogle af brugernes ordreinformationer har været tilgået af uautoriserede personer.

- ”Alle informationer om betaling og passwords er sikre, men navnet (på køberen, red.), telefonnummer, adresse og e-mailadressen kan være sluppet ud,” skriver OnePlus på deres website.

Hackerne har sandsynligvis fået adgang til brugernes data via en sikkerhedsbrist på websiten, men OnePlus er ikke kommet med yderligere detaljer om dette.

Før OnePlus bekræftede sikkerhedsbristen offentligt informerede de alle de berørte brugere via e-mail.

- ”Vi samarbejder med de relevante myndigheder for at undersøge episoden yderligere. De ramte brugere vil måske opleve, at de modtager spam- og phishingmails som konsekvens af datalækket,” skriver producenten.

Det er ikke første gang OnePlus har været ramt af sikkerhedsproblemer. En tilsvarende hændelse fandt sted i januar 2018. Her fik hackere adgang til data fra omkring 40.000 brugere.

GUIDE: Sådan laver du et SIKKERT password

Mere til historien

Det er langt fra sjældent, at sikkerhedsbrister opstår i techindustrien. Selv store firmaer som Google, Facebook, Apple og Microsoft rammes. Eksempelvis i starten af året hvor et sikkerhedshul gjorde, at Chromecast kunne hackes.

Læs også:
- Google vil læse og tjekke dine passwords for at hjælpe dig

OnePlus Nord CE 3 Lite test | Det fornuftige valg

TEST: Jeg har testet en fornuftig telefon, til en lav pris, der er oppe mod stærke konkurrenter. Læs min OnePlus Nord CE 3 Lite test.

(mere…)
DJI-droner er under beskydning

Kinesiske DJI er i modvind. DJI anklages for at være i ledtog med den kinesiske regering. Danske styrelser og politiet overhører advarslerne.

(mere…)
Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Specifikationer på OnePlus 12 er lækket

Det ventes, at vi først får OnePlus 12 senere i år, men allerede nu er specifikationerne lækket. Se dem her.

(mere…)
App optog lyd i hemmelighed

Et sikkerhedsfirma opdagede, at en app i Google Play Store gik fra at være nyttig til at blive ondsindet.

(mere…)
OnePlus Fold er måske en rebranded Oppo

Det kunne ligne, at den kommende foldbare smartphone fra OnePlus er en rebranding af Oppo’s foldbare.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram