OnePlus er ramt af en sikkerhedsbrist

9

KORT NYT: OnePlus’ kunder har været ramt af en sikkerhedsbrist. Adresser, e-mails og navne kan være i hænderne på IT-kriminelle.

Den kinesiske smartphoneproducent OnePlus har bekræftet en sikkerhedsbrist, der har ramt brugere af OnePlus’ officielle webshop.

Ifølge OnePlus har deres sikkerhedsteam opdaget, at nogle af brugernes ordreinformationer har været tilgået af uautoriserede personer.

– ”Alle informationer om betaling og passwords er sikre, men navnet (på køberen, red.), telefonnummer, adresse og e-mailadressen kan være sluppet ud,” skriver OnePlus på deres website.

Hackerne har sandsynligvis fået adgang til brugernes data via en sikkerhedsbrist på websiten, men OnePlus er ikke kommet med yderligere detaljer om dette.

Før OnePlus bekræftede sikkerhedsbristen offentligt informerede de alle de berørte brugere via e-mail.

– ”Vi samarbejder med de relevante myndigheder for at undersøge episoden yderligere. De ramte brugere vil måske opleve, at de modtager spam- og phishingmails som konsekvens af datalækket,” skriver producenten.

Det er ikke første gang OnePlus har været ramt af sikkerhedsproblemer. En tilsvarende hændelse fandt sted i januar 2018. Her fik hackere adgang til data fra omkring 40.000 brugere.

GUIDE: Sådan laver du et SIKKERT password

Mere til historien

Det er langt fra sjældent, at sikkerhedsbrister opstår i techindustrien. Selv store firmaer som Google, Facebook, Apple og Microsoft rammes. Eksempelvis i starten af året hvor et sikkerhedshul gjorde, at Chromecast kunne hackes.

Læs også:
Google vil læse og tjekke dine passwords for at hjælpe dig

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer