Google vil læse og tjekke dine passwords

2

KORT NYT: Google kan nu teste dine brugernavne og passwords for sikkerhedsproblemer.

Google Password tjek
Hvis et usikkert brugernavn og password benyttes så advares du (Foto: MereMobil.dk)

Usikre brugernavne og passwords er den direkte adgang til, at ens data kan havne i hænderne på de forkerte. Med de bunkevis af personlige informationer vi har på vores computere og smartphones, er beskyttelse værd at tænke grundigt igennem.

Google kommer nu med en funktion, som tjekker dine brugernavne og passwords op mod fire milliarder logins, der er kendt som usikre.

Benytter du en kombination, der kan udgøre et sikkerhedsproblem, så advares du øjeblikkeligt. Nu kan du skifte dit password til et mere sikkert.

Google krypterer dit brugernavn og password i forbindelse med dette tjek, så det burde ikke blive eksponeret for sikkerhedsbrister i forbindelse med tjekket op mod databasen.

For at benytte Password Checkup, som funktionen hedder, skal du anvende Chrome-browseren på computeren. Her skal du installere et plugin med navnet Password Checkup Chrome extension.

Hvis du vil se hvordan Password Checkup fungerer, så kan du se på denne infografik, som Google har frigivet.

Det er ikke muligt at bruge password-tjekket på smartphonen.

Mere til historien

Google gemmer ikke dit brugernavn og password på deres servere. Systemet er også konstrueret, så der ikke slipper noget ud undervejs i processen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer