Gigantisk svindelnummer med Apple-produkter er afsløret af FBI

KORT NYT: FBI har afsløret et kæmpe svindelnummer med falske Apple-produkter. Flere personer er anholdt i sagen der omfatter en stor mænde iPhones og iPads.

Et større svindelnummer med falske Apple-produkter er blevet afsløret af den amerikanske sikkerhedstjeneste, FBI. Det skriver Finans blandt andet.

Svindelnummeret var baseret på import af falske Apple-produkter såsom iPhones og iPads. Disse produkter blev importeret til USA og Canada hvorefter de bevidst blev ødelagt.

De ødelagte produkter blev så indleveret i forskellige Apple Stores rundt om i USA og Canada, for at blive ombyttet til originale enheder under Apples garanti.

Det er ikke i småtingsafdelingen at dette er foregået. Ifølge det amerikanske justitsministerium, så drejer det sig om over 10.000 iPhones og iPads, som er importeret fra Kina.

Siri-forespørgsler bliver hørt af Apple – også de fortrolige

Indtil videre er 11 personer anholdt, mens der er tre eftersøgte. De er tiltalt for blandt andet svindel, hvidvask og identitetstyveri. Alle personerne er amerikanske statsborgere, men er født i henholdsvis Kina, Rusland og Vietnam.

Netop identitetstyveriet er baseret på de såkaldte IMEI-numre som hver enhed indeholder. I denne sag er IMEI-nummeret på hver af de falske enheder knyttet til ægte enheder købt i USA og Canada.

Det vurderes, at svindelnummeret har kostet Apple omkring seks millioner dollars, men der også er noget principielt på spil. Det er nemlig en skade på amerikanske virksomheder og det amerikanske marked, oplyses der i pressemeddelelsen.

Samtidig er der også mange uskyldige involveret, i og med at de har fået misbrugt deres IMEI-nummer og serienummer.

GUIDE: Sådan finder du IMEI-nummeret på din mobil

Mere til historien

Tilbage i 2016 var FBI og Apple i medierne i forbindelse med en afdød terrorists iPhone. FBI ville gerne have denne iPhone åbnet, men Apple havde ikke fysisk mulighed for dette, og nægtede endvidere at udvikle en mulighed af hensyn til brugernes privatliv.

Så fantastisk lyder Apple HomePod

TEST: Lyden fra Apple HomePod er rigtig god, men Siri og multiroom er noget rod.

(mere…)
Apple har udsendt invitationerne til WWDC - iOS 17 nyt på vej

Apple har netop udsendt invitationerne til deres årlige udviklerkonference, hvilket afslører datoen for, hvornår vi får et smugkig på iOS 17.

(mere…)
Betjeningen af iPhone bliver lettere for ældre og brugere med funktionsnedsættelse

Doros kernebrugere – generelt brugere med funktionsnedsættelse – er i målgruppen for Apples nye redesignede apps og brugerflade.

(mere…)
Facebook-ejer får rekordbøde for at sende data til USA

Nej, Meta ! I må IKKE sende vores data til USA.

(mere…)
iOS 16.5 er klar til download

Apple har netop frigivet iOS 16.5 opdateringen, som kommer med en række nyheder. Du kan downloade opdateringen nu.

(mere…)
iPhone 15 Pro bliver vildere – og dyrere

Apple forventes at lancere iPhone 15-serien til efteråret med endnu større forskelle mellem iPhone 15 og iPhone 15 Pro-modellerne i år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram