Gigantisk svindelnummer med Apple-produkter er afsløret af FBI

KORT NYT: FBI har afsløret et kæmpe svindelnummer med falske Apple-produkter. Flere personer er anholdt i sagen der omfatter en stor mænde iPhones og iPads.

Et større svindelnummer med falske Apple-produkter er blevet afsløret af den amerikanske sikkerhedstjeneste, FBI. Det skriver Finans blandt andet.

Svindelnummeret var baseret på import af falske Apple-produkter såsom iPhones og iPads. Disse produkter blev importeret til USA og Canada hvorefter de bevidst blev ødelagt.

De ødelagte produkter blev så indleveret i forskellige Apple Stores rundt om i USA og Canada, for at blive ombyttet til originale enheder under Apples garanti.

Det er ikke i småtingsafdelingen at dette er foregået. Ifølge det amerikanske justitsministerium, så drejer det sig om over 10.000 iPhones og iPads, som er importeret fra Kina.

Siri-forespørgsler bliver hørt af Apple – også de fortrolige

Indtil videre er 11 personer anholdt, mens der er tre eftersøgte. De er tiltalt for blandt andet svindel, hvidvask og identitetstyveri. Alle personerne er amerikanske statsborgere, men er født i henholdsvis Kina, Rusland og Vietnam.

Netop identitetstyveriet er baseret på de såkaldte IMEI-numre som hver enhed indeholder. I denne sag er IMEI-nummeret på hver af de falske enheder knyttet til ægte enheder købt i USA og Canada.

Det vurderes, at svindelnummeret har kostet Apple omkring seks millioner dollars, men der også er noget principielt på spil. Det er nemlig en skade på amerikanske virksomheder og det amerikanske marked, oplyses der i pressemeddelelsen.

Samtidig er der også mange uskyldige involveret, i og med at de har fået misbrugt deres IMEI-nummer og serienummer.

GUIDE: Sådan finder du IMEI-nummeret på din mobil

Mere til historien

Tilbage i 2016 var FBI og Apple i medierne i forbindelse med en afdød terrorists iPhone. FBI ville gerne have denne iPhone åbnet, men Apple havde ikke fysisk mulighed for dette, og nægtede endvidere at udvikle en mulighed af hensyn til brugernes privatliv.

Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Analytiker: Apples MR-headset er måske på vej i 2023

Rygterne svirrer om, at Apple er på vej med et Mixed Reality (MR) headset. Får analytikeren Ming-Chi Kuo ret, kommer det næste år.

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram