Gigantisk svindelnummer med Apple-produkter er afsløret af FBI

KORT NYT: FBI har afsløret et kæmpe svindelnummer med falske Apple-produkter. Flere personer er anholdt i sagen der omfatter en stor mænde iPhones og iPads.

Et større svindelnummer med falske Apple-produkter er blevet afsløret af den amerikanske sikkerhedstjeneste, FBI. Det skriver Finans blandt andet.

Svindelnummeret var baseret på import af falske Apple-produkter såsom iPhones og iPads. Disse produkter blev importeret til USA og Canada hvorefter de bevidst blev ødelagt.

De ødelagte produkter blev så indleveret i forskellige Apple Stores rundt om i USA og Canada, for at blive ombyttet til originale enheder under Apples garanti.

Det er ikke i småtingsafdelingen at dette er foregået. Ifølge det amerikanske justitsministerium, så drejer det sig om over 10.000 iPhones og iPads, som er importeret fra Kina.

Siri-forespørgsler bliver hørt af Apple – også de fortrolige

Indtil videre er 11 personer anholdt, mens der er tre eftersøgte. De er tiltalt for blandt andet svindel, hvidvask og identitetstyveri. Alle personerne er amerikanske statsborgere, men er født i henholdsvis Kina, Rusland og Vietnam.

Netop identitetstyveriet er baseret på de såkaldte IMEI-numre som hver enhed indeholder. I denne sag er IMEI-nummeret på hver af de falske enheder knyttet til ægte enheder købt i USA og Canada.

Det vurderes, at svindelnummeret har kostet Apple omkring seks millioner dollars, men der også er noget principielt på spil. Det er nemlig en skade på amerikanske virksomheder og det amerikanske marked, oplyses der i pressemeddelelsen.

Samtidig er der også mange uskyldige involveret, i og med at de har fået misbrugt deres IMEI-nummer og serienummer.

GUIDE: Sådan finder du IMEI-nummeret på din mobil

Mere til historien

Tilbage i 2016 var FBI og Apple i medierne i forbindelse med en afdød terrorists iPhone. FBI ville gerne have denne iPhone åbnet, men Apple havde ikke fysisk mulighed for dette, og nægtede endvidere at udvikle en mulighed af hensyn til brugernes privatliv.

Disse AI-funktioner kan du glæde dig til på iPhone

Den næste store iOS-version ventes, at indeholde en masse nye AI-funktioner. Her er nogle af de AI-tiltag, som forventes.

(mere…)
Anden generation af Apples AirTag måske klar i 2025

Apples AirTag har efterhånden flere år på bagen, men nu skulle en ny generation være på vej.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Har Apple ikke opgivet elbilen alligevel?

Apples planer om en elbil var droppet, lød det tidligere i år. Nu er et nyt samarbejde måske ved at opstå.

(mere…)
Denne iPad udgår

Apple har fjernet en meget populær, og prisbillig, iPad fra deres sortiment. Skarpere priser på restlagerne på vej?

(mere…)
iPad får markant prisdyk

Apple har sat prisen på deres iPad (10. generation) markant ned. Prisjusteringen sker i forbindelse med introduktionen af nye iPads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram