Siri-forespørgsler bliver hørt af Apple – også de fortrolige

117

Fortrolige oplysninger er normalt ikke noget man vil dele med andre. Alligevel kan det blive hørt, uden du bemærker det.

En whistleblower hos Apple fortæller til The Guardian, at det ikke kun er Google som lytter til deres taleassistent.

Fortrolige oplysninger såsom narkohandler, forretningsmøder, lægebesøg og sågar sex, kan ryge i ørerne på Apple-konsulenter, hvis job er at forbedre Siri.

For at forstå det hele lidt bedre, så er det ikke de normale bevidste forespørgsler, der er et problem, ifølge whistlebloweren.

Apple køber Intels smartphone modem-afdeling

Det er derimod de ubevidste forespørgsler, hvor man ikke er opmærksom på at taleassistenten bliver aktiveret.

Siri kan blandt andet, ligesom flere andre taleassistenter, blive aktiveret ved at sige noget bestemt. I dette tilfælde er det; ‘Hey Siri’.

Dette kan dog misforstås sommetider. Det sker nemlig at Siri får en forespørgsel, som ikke er bevidst.

Et eksempel kan være et interview omkring Syrien, hvor ordet “Syria” bliver brugt. Dette skete sidste år for en britisk politiker.

Andre ting såsom lynlåse kan også være synderen, da især lynlåse kan lægge sig op af en aktivering af Siri. Efterfølges dette af en samtale, så kan det senere blive hørt af ansatte for Apple.

iPhone X-brugernes loyalitet er begrænset

Grunden til at der sidder mennesker og lytter til Siri-forespørgsler, er blandt andet for at afgøre, om Siri blev aktiveret ved en fejl eller med vilje. Dette vil så kunne forbedre indlæringen for Siri.

Særligt Apples HomePod og Apple Watch står for en stor del af fejlene. For eksempel kan uret optage 30 sekunder af gangen, og ud fra dette kan man få en idé om hvad der foregår, uddyber whistlebloweren overfor mediet.

En af de problemer der bliver påpeget, er håndteringen af følsomme oplysninger, som følge af en fejlregistrering.

Alle fejlregistreringer bliver klassificeret som et teknisk problem, uden mulighed for detaljer. Det handler derfor om at køre samtalerne igennem så hurtigt som muligt.

Alt vi ved om iPhone 11

Apple lægger heller ikke skjul på dette. På Apples privatlivsside skriver Apple følgende, om brugen af Siri;

-“For at hjælpe dem til at gen­kende din udtale og give bedre svar sendes nogle oplys­ninger, f.eks. dit navn, dine kontakter, den musik, du lytter til, og dine søgninger til Apple-servere ved hjælp af krypterede protokoller.

Apple fortæller til The Guardian, at der rigtignok bliver brugt Siri-forespørgsler til træning for taleassistenten.

Apple vil atter vækste – klar med fire iPhones i 2020

Det drejer sig om under en procent, og disse er typisk få sekunder lange ifølge Apple.

På Apples hjemmeside står der ydermere at oplysninger er fortrolige, og ikke forbundet med dit personlige Apple-id.

-“Siri og Diktering sammenholder ikke nogen af disse oplys­ninger med dit Apple‑id, men derimod med din enhed gennem en vilkårlig identifikator. Apple Watch bruger Siri-identifikatoren fra din iPhone.

Mere til historien

Hvis du ønsker at slette identifikationen, skal du slå ‘Siri og Diktering’ fra og til igen. Dette gør at Siris indlæring startes forfra på din enhed.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
117 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer