Vred Tim Cook giver FBI fingeren

58

FBI vil presse Apple til at åbne en terrorists iPhone. Det har tvunget Apples CEO Tim Cook ud af kontoret.

Apple CEO Tim Cook (Foto: Apple)
Apple CEO Tim Cook (Foto: Apple)

Den amerikanske regering vil tvinge Apple til, at åbne en iPhonen der har tilhørt en terrorist, så efterretningstjenesten kan se nærmere på indholdet, skriver Ekstra Bladet.

FBI’s pres har fået Apple topchef Tim Cook til at stille op til et interview. Her skal man huske, at Apples topchefer og talspersoner kun ganske sjældent er tilgængelig for pressen. Apple stiller kun op, hvis de vurderer, at der er en gevinst for dem.

– ”De vil have os til at skrive noget software, hvor det i praksis svarer til, at give iPhone ’kræft’,” lød det fra Tim Cook på den amerikanske TV-station ABC.

Tim Cook er både skuffet over regeringen og præsident Barack Obama, der hårdt forsøger, at få adgang til telefonerne.

Hvis Apple tvinges til at åbne telefonerne denne her gang, hvad bliver så det næste, lyder det fra Apple-chefen. Vil myndighederne også have adgang til at overvågne borgerne via kameraet i telefonen?

Apple vil kun hjælpe myndighederne, såfremt det ikke berører millioner af andre kunder.

Ifølge rygterne er Apple lige nu ved at udvikle software, der skal gøre det helt umuligt for FBI, og Apple selv, at tvinge sig adgang til indholdet på en iPhone. Tim Cook medgiver, at spørgsmålet om hvorvidt man skal give adgang til en terrorists iPhone er et kæmpe dilemma.

Herunder kan du se ABC’s interview med Tim Cook.

Sådan beskytter du iPhone mod nysgerrige blikke

Video: Se ABC’s interview med Tim Cook

Mere til historien

Sikkerheden i techprodukter er ofte til debat. Kina nævnes tit som den store synder, men USA klarer frisag i den slags spørgsmål. Læs vores baggrundshistorie om overvågning.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
58 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer