Facebook har gang i en kæmpe oprydning

I takt med at vi nærmer os den amerikanske valgkamp, så stiger fokus på de falske profiler rundt om på nettet. Det gælder også Facebook og Instagram.

Facebook er kendt for at være et af de største sociale medier i verden. Med over én milliard af brugere, så følger der også en del oprydningsarbejde.

Et af de helt store problemer, er spredningen af misinformationer, der nok er bedre kendt som “fake news”.

Ved et pressemøde tidligere på ugen præsenterede den administrerende direktør for Facebook, Mark Zuckerberg, deres nye gennemsigtighedsrapport. Det skriver DR Nyheder.

Rapporten giver indsigt i flere interessante oplysninger. Blandt andet at det er lykkedes at fjerne 5,4 milliarder falske profiler i løbet af 2019.

Facebook har lanceret betalingsløsningen Facebook Pay

Dette tal er i sig selv en smule imponerende, og er hjulpet på vej af forskellige opsporingssystemer. Disse systemer kan fjerne profiler på ganske få sekunder, efter de er blevet oprettet. Det sker ved hjælp af flere avancerede teknologier.

Det anslås af Facebook selv, at falske profiler udgjorde cirka fem procent af alle aktive profiler gennem andet og tredje kvartal af 2019.

Ifølge DRs tech- og videnskorrespondent, Henrik Moltke, så tyder det på at Facebook har brug for at vise, at der faktisk er fokus på denne spredning af misinformationer.

-“Rapporten skal ses i lyset af valget i 2016, hvor falske profiler, fake news og hele Cambridge Analytica-sagen efterfølgende førte til massiv kritik af Facebook.” udtaler Henrik Moltke til DR Nyheder.

VIDEO: Facebook-indefra – vi har besøgt datacenteret i Odense

Instagram er også med

Det er ikke kun Facebook, der er inkluderet i den nye gennemsigtighedsrapport. Facebook-ejede Instagram har nemlig lukket op for deres arbejde mod skadeligt indhold.

På Instagram er der lagt særligt fokus på alt lige fra våbenhandel til seksuelt-relateret indhold. Ligesom der stadig er fokus på selvskade og selvmord på Instragram.

Aktiver Instagrams nye dark mode på iOS og Android

I modsætning til Facebook, så er der ikke direkte tal og statistikker omkring spredningen af falske profiler, og hvor mange der er fjernet fra mediet.

Kom på besøg hos Facebook

Mere til historien

Tilbage i oktober, kunne vi skrive om en ny undersøgelse, der viser, at Facebook ikke længere er vores fortrukne app. I stedet er det MobilePay som har indtaget denne førsteplads.

TikTok er klar med Instagram-lignende app

En ny app fra TikTok er i al stilhed blevet lanceret - og den minder en del om Instagram.

(mere…)
Arto er tilbage – det første danske sociale medie

Der var mange skriverier om Arto med alt fra krænkelser af børn, mobning og trusler på livet. Nu er Arto tilbage!

(mere…)
Skal Meta bruge DINE data til træning?

Hvis du ikke ønsker, at Meta skal bruge dine data til træning af kunstig intelligens, så er denne artikel værd at læse.

(mere…)
Falske annoncer med tv-værter overdrages til EU

Dansk tilsyn vurderer, at EU-reglerne overtrædes af Meta på Facebook og Instagram.

(mere…)
Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram