På besøg hos Facebook Odense - kom med

VIDEO: Facebook har åbnet datacenteret i Odense før tid. Nu ekspederer centeret i Danmark data til brugere i hele verden. Kom med indenfor.

Vi har været "inde i Facebook"

Facebook har valgt Odense som stedet til deres mest innovative og moderne datacenter til dato. Centeret er det eneste der er så klimaneutralt som tilfældet er her.

Åbningen skulle egentlig have fundet sted i 2020, men i midten af september 2019 blev dørene åbnet og stikkene sat i.

MereMobil.dk var sammen med diverse ministre, politikere og andet ”godtfolk” inviteret indenfor til åbningen torsdag den 12. september 2019.

FOTOSERIE: Kom på besøg hos Facebook i Odense

I første omgang er det dog ”kun” halvdelen af centeret, der er åbnet, mens den sidste del fortsat endnu ikke er færdig.

Facebooks store datacenter er cirka 56.500 kvadratmeter og rummer otte serverhaller. Indtil videre er tre af fire serverhaller i den store ”Hal B i ODN2” åbnet.

Der går lidt inden de fire haller i Hal A i ODN1 er klar. Dette bliver i 2020. Foruden serverhallerne er der også en stor administrationsbygning i midten af området.

Selvom det kun netop er åbnet, er der allerede 175 ansatte på centeret i Odense. Der er også godt styr på sikkerheden. Under vores rundvisning var vi hele tiden ”overvåget” af 1-2 vagter, som fulgte med på rundturen.

Facebook: Ja! Vi har lyttet med på samtalerne

Foruden Facebook var også Fjernvarme Fyn repræsenteret ved åbningen med deres direktør Jan Strømvig. Fjernvarme Fyn spiller nemlig en stor rolle i hele Facebooks gøren og laden i Odense. Det skal nemlig være så ”grønt” som muligt.

Fjernvarme Fyn har lavet en varmecentral på modsatte side af Facebook, hvor al overskudsvarmen fra de mange servere hos Facebook skal omsættes til fjernvarme.

Facebook har investeret i vindmøller i Norge, der er med til at gøre forbruget klimaneutralt. 6.900 husstande i Odense på årsplan kan få varme fra overskudsvarmen fra Facebook.

Facebook Odense Datacenter
John G. i Hall B i Facebook Odense Datacenter. Centeret består af i alt 8 haller.
(Foto: MereMobil.dk)

Mere til historien

Facebook Odense Data Center er ét af i alt 9 datacentre på verdensplan, men altså på nuværende tidspunkt det mest innovative.

Medie: ByteDance har adgang til følsom persondata

TikTok-ejeren ByteDance har fuld adgang til persondata, selvom det tidligere er afvist af virksomheden.

(mere…)
TikTok har flyttet US-brugeres data

Data fra TikTok-appen, som amerikanske brugere skaber, kører nu fra amerikanske servere hos Oracle.

(mere…)
Arbejder Zuckerberg på Twitter-konkurrent?

Skal man tro de seneste rygter, så arbejder Mark Zuckerberg og Co. på en konkurrent til Twitter. Den nye platform skulle se dagens lys til sommer.

(mere…)
Facebook-ejer får rekordbøde for at sende data til USA

Nej, Meta ! I må IKKE sende vores data til USA.

(mere…)
TikTok er blevet forbudt i amerikansk delstat

Den amerikanske delstat Montana har, som den første, indført forbud mod TikTok.

(mere…)
Mobiltelefoner og tablets udfordrer børns læselyst

Danske elever i 4. klasse ligger historisk lavt i stor international undersøgelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram