På besøg hos Facebook Odense – kom med

4

VIDEO: Facebook har åbnet datacenteret i Odense før tid. Nu ekspederer centeret i Danmark data til brugere i hele verden. Kom med indenfor.

Vi har været “inde i Facebook”

Facebook har valgt Odense som stedet til deres mest innovative og moderne datacenter til dato. Centeret er det eneste der er så klimaneutralt som tilfældet er her.

Åbningen skulle egentlig have fundet sted i 2020, men i midten af september 2019 blev dørene åbnet og stikkene sat i.

MereMobil.dk var sammen med diverse ministre, politikere og andet ”godtfolk” inviteret indenfor til åbningen torsdag den 12. september 2019.

FOTOSERIE: Kom på besøg hos Facebook i Odense

I første omgang er det dog ”kun” halvdelen af centeret, der er åbnet, mens den sidste del fortsat endnu ikke er færdig.

Facebooks store datacenter er cirka 56.500 kvadratmeter og rummer otte serverhaller. Indtil videre er tre af fire serverhaller i den store ”Hal B i ODN2” åbnet.

Der går lidt inden de fire haller i Hal A i ODN1 er klar. Dette bliver i 2020. Foruden serverhallerne er der også en stor administrationsbygning i midten af området.

Selvom det kun netop er åbnet, er der allerede 175 ansatte på centeret i Odense. Der er også godt styr på sikkerheden. Under vores rundvisning var vi hele tiden ”overvåget” af 1-2 vagter, som fulgte med på rundturen.

Facebook: Ja! Vi har lyttet med på samtalerne

Foruden Facebook var også Fjernvarme Fyn repræsenteret ved åbningen med deres direktør Jan Strømvig. Fjernvarme Fyn spiller nemlig en stor rolle i hele Facebooks gøren og laden i Odense. Det skal nemlig være så ”grønt” som muligt.

Fjernvarme Fyn har lavet en varmecentral på modsatte side af Facebook, hvor al overskudsvarmen fra de mange servere hos Facebook skal omsættes til fjernvarme.

Facebook har investeret i vindmøller i Norge, der er med til at gøre forbruget klimaneutralt. 6.900 husstande i Odense på årsplan kan få varme fra overskudsvarmen fra Facebook.

Facebook Odense Datacenter
John G. i Hall B i Facebook Odense Datacenter. Centeret består af i alt 8 haller.
(Foto: MereMobil.dk)

Mere til historien

Facebook Odense Data Center er ét af i alt 9 datacentre på verdensplan, men altså på nuværende tidspunkt det mest innovative.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer