Så lander Android 10 på ’god til prisen’-Nokia

1

Den første Nokia-smartphone kan nu opdateres til Android 10. Flere telefoner følger med de kommende måneder.

Tilbage i januar anmeldte jeg Nokia 8.1 til 5 ud af 6 stjerner. Det er en af den slags smartphones, der vokser med dig – ment positivt. Det er bestemt ikke en telefon, der vælter dig ned af stolen, men den gør det rigtigt godt til prisen.

Lige nu koster Nokia 8.1 omkring 2.000 kroner. Faktisk lige under fordi Elgiganten har en kampagne kørende, har jeg netop set på %%%% Pricerunner.

Nokia 8.1 blev født med Android 9. Den er en del af Android One-programmet, og modtager derfor månedlige sikkerhedsopdateringer. Android One betyder også garanti for de nye store Android-opdateringer, og netop dét er tilfældet nu.

Nokia 8.1 modtager i disse uge opdateringen til Android 10.

Android 10 blev frigivet fra Googles Android-team den 3. september 2019, og nu er den altså klar til Nokia 8.1.

 – ”Vi lovede en hurtig udrulning af Android Oreo og Android Pie på tværs af vores portefølje, og nu forpligter vi os til samme hurtige udrulning af Android 10 til først Nokia 8.1 og i de kommende måneder til resten af vores produktudvalg, siger Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global, i en pressemeddelelse.

På verdensplan er Nokia 8.1 ikke først med Android 10. På dagen for releasen ramte opdateringen Googles egne Pixel-smartphones samt Essential Phone og Redmi K20 Pro.

Vil du have en telefon, der er født med Android 10, kan du rette blikket mod OnePlus 7T eller OnePlus 7T Pro. Disse kan købes fra den 17. oktober 2019.

Uanset hvad er det en fremragende service til købere af selv billige telefoner, at nogle brands fokuserer hårdt på opdateringer. Udover Nokias telefoner, i det billigere segment, har også Motorola stort fokus på Android-opdateringer og sikkerhedslaget i telefonerne.


BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Ifølge HMD Global, der producerer og markedsfører Nokia-varemærket, er Nokia 8.1. den første smartphone med Qualcomm Snapdragon 710 processoren, der modtager Android 10.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer