Så lander Android 10 på ’god til prisen’-Nokia

Den første Nokia-smartphone kan nu opdateres til Android 10. Flere telefoner følger med de kommende måneder.

Tilbage i januar anmeldte jeg Nokia 8.1 til 5 ud af 6 stjerner. Det er en af den slags smartphones, der vokser med dig – ment positivt. Det er bestemt ikke en telefon, der vælter dig ned af stolen, men den gør det rigtigt godt til prisen.

Lige nu koster Nokia 8.1 omkring 2.000 kroner. Faktisk lige under fordi Elgiganten har en kampagne kørende, har jeg netop set på %%%% Pricerunner.

Nokia 8.1 blev født med Android 9. Den er en del af Android One-programmet, og modtager derfor månedlige sikkerhedsopdateringer. Android One betyder også garanti for de nye store Android-opdateringer, og netop dét er tilfældet nu.

Nokia 8.1 modtager i disse uge opdateringen til Android 10.

Android 10 blev frigivet fra Googles Android-team den 3. september 2019, og nu er den altså klar til Nokia 8.1.

 - ”Vi lovede en hurtig udrulning af Android Oreo og Android Pie på tværs af vores portefølje, og nu forpligter vi os til samme hurtige udrulning af Android 10 til først Nokia 8.1 og i de kommende måneder til resten af vores produktudvalg, siger Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global, i en pressemeddelelse.

På verdensplan er Nokia 8.1 ikke først med Android 10. På dagen for releasen ramte opdateringen Googles egne Pixel-smartphones samt Essential Phone og Redmi K20 Pro.

Vil du have en telefon, der er født med Android 10, kan du rette blikket mod OnePlus 7T eller OnePlus 7T Pro. Disse kan købes fra den 17. oktober 2019.

Uanset hvad er det en fremragende service til købere af selv billige telefoner, at nogle brands fokuserer hårdt på opdateringer. Udover Nokias telefoner, i det billigere segment, har også Motorola stort fokus på Android-opdateringer og sikkerhedslaget i telefonerne.


BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Ifølge HMD Global, der producerer og markedsfører Nokia-varemærket, er Nokia 8.1. den første smartphone med Qualcomm Snapdragon 710 processoren, der modtager Android 10.

iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
OnePlus garanterer nu fire store Android-opdateringer

OnePlus lover fra 2023 fire store Android-opdateringer og 5 års sikkerhedsopdateringer på udvalgte modeller.

(mere…)
Samsung: Opdateringer kommer hurtigere i fremtiden

Samsung har været hurtige til udrulningen af Android 13, men tror, at de med Android 14 kan gøre det hurtigere.

(mere…)
Nokia T21 – ny Android-tablet til familien

En ny Android-tablet har set dagens lys. Den henvender sig både til virksomheder, men også som familiens tablet. Læs mere om Nokia T21.

(mere…)
OnePlus 11 får masser af RAM

Rygterne svirrer om den kommende OnePlus 11 og det tyder på, at den kommer med en masse RAM og et lækkert keramisk cover.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram