Huawei Mate 30 er en open source-Android-version

12

En kilde har kort før lanceringen af Huawei Mate 30-enhederne oplyst, at telefonerne kommer med en open-source version af Android.

Huawei annoncerer om ganske kort tid deres nye Mate 30-serie ved en stor event i München. Nu er en kilde ude at fortælle, at softwaren er ændret på den nye Mate 30-serie i forhold til tidligere Huawei-telefoner.

Huawei Mate 30-telefonerne kommer med en open source-version af Googles Android-system. Det skriver Reuters.com, som har oplysningerne fra en kilde, der er tæt på informationerne som Huawei offentliggør ved dagens event.

Kæmpe læk forud for Huawei Mate 30-event

Verdens andenstørste smartphoneproducent har ikke haft succes med, at få licens til den seneste version af Android-styresystemet, skriver Reuters.com. Dette skyldes handelskrigen og det forbud, som Donald Trump og den amerikanske regering meldte ud tilbage i maj måned.

Vi har tidligere haft skrevet om rygterne om, at flagskibet ikke ville komme med Google Mobile Services, der giver adgang til Play Store og apps som Gmail, YouTube, Google Maps osv.

Sker dette vil det formentlig være en telefon, der har mere ”hardcore-mobilbrugere”, som målgruppe, da de almindelige mobilkøbere vil mangle de ”almindelige” Google-tjenester.

Alternativt vil Mate 30-enhederne måske ikke blive lanceret i vores markedsområde.

Kilden, Reuters har oplysningerne fra, fortæller, at Mate 30-modellerne har salgsstart på det europæiske marked meget snart, hvor de skal forsøge at få nogle af de markedsandele tilbage, som der er mistet på grund af handelskrigen.

MereMobil.dk dækker Huaweis event og holder dig opdateret på nyhederne. Du kan følge en livestream af eventen.

I skrivende stund er der kun tale om rygter og spekulationer, da Huawei ikke har meldt noget officielt ud.

Mere til historien

Huawei har tidligere meldt ud, at de i oktober vil lancere en ny smartphone i mellem-prissegmentet. Detaljer derudover er endnu ukendte.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer