Den billige iPad er blevet større og dyrere

Farvel til den klassiske iPad med 9.7 tommer skærm. Nu opgraderes Apples billigste iPad.

iPad 10.2" 2019
iPad 10.2" 2019 understøtter brug af Apple Pencil (første generation). Apple Pencil skal købes ved siden af. Den koster 769 kroner (Foto: Apple)

Det klassiske iPad-format på 9.7 tommer forsvinder nu fra markedet. Apple har introduceret en ny iPad i den billige kategori, der presser 9.7-tommer udgaven væk fra hylderne.

Den nye iPad har 10.2 tommer skærm, men kører videre med A10 Fusion chipsettet, der var at finde i iPad 9.7 2018, som jeg tidligere har anmeldt. Designudtrykket er næsten ens på de to produkter.

Der er fortsat en pæn stor ramme omkring skærmen og på den nederste del sidder en Touch ID fingeraftrykssensor. Apple Pencil (første generation) understøttes ligeledes, som på forgængeren.

Du kan også anvende tastaturet Smart Keyboard med denne iPad. Prisen er 1.399 kroner for et tastatur, der også fungerer som cover.

Med andre ord. iPad 10.2 2019 er, med undtagelse af skærmstørrelsen, stort set ens med iPad 9.7 2018-modellen.

Til gengæld så er der denne gang tænkt lidt mere over miljøet. Det er første gang, at Apple introducerer en iPad, hvor kabinettet er lavet af genanvendt aluminium hele vejen igennem. Ifølge Apple uden det går ud over styrken eller finish.

Ny brugerflade

iPad 10.2" 2019
iPad 10.2" 2019 med iPadOS. Tastaturet på billedet er ekstraudstyr. Det koster 1.399 kroner (Foto: Apple)

iPad 10.2 2019 leveres med iPadOS, som også nogle tidligere iPads kan opdateres til. Med iPadOS begynder iPad at minde mere og mere om en lille bærbar computer.

OVERBLIKHer er de 10 største nyheder i iPadOS

Udover en ny hjemmeskærm og bedre mulighed for at køre split-view på skærmen og afvikle flere apps side om side, så åbnes der nu for understøttelse af USB-drev og filservere.

Den udgåede iPad havde en pris på 2.799 kroner for 32 GB-versionen. Den nye koster 2.999 kroner for en tilsvarende version. Her skal du være opmærksom på, at iPad 9.7 2018 stadig findes på restlagre. Ifølge Sponseret link Pricerunner så koster iPad 9.7 2018-modellen mellem 2.300 og 2.500 kroner lige nu (11. september 2019).

Ved at læse min anmeldelse af iPad 9.7 fra foråret 2018, så får du en meget god fornemmelse af, hvad den nye iPad har at byde på.

Den nye iPad fås med enten 32 eller 128 GB hukommelse i udgaver med udelukkende Wi-Fi eller med Wi-Fi og plads til SIM-kort.

ANMELDELSEDette skal du vide før du køber iPad Mini 2019

iPad 10.2" 2019
iPad 10.2" 2019 (Foto: Apple)

Se også vores guide: Hvilken iPad skal jeg vælge?

Mere til historien

Apple har lige nu følgende produkter i deres iPad-lineup: iPad Pro, iPad Air, iPad og iPad Mini.

Apple opdaterer allerede

Få dage efter iOS 17 blev frigivet, er Apple klar til at rette sikkerhedsfejl.

(mere…)
Har du hørt, at din iPhone lyder anderledes?

Lyt godt efter… Din iPhone lyder ikke længere, som den plejer.

(mere…)
iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Apple har ikke droppet Lightning på alle produkter

Apple er klar med USB-C i iPhone 15-serien, men der er fortsat mange produkter, der har Lightning-stik.

(mere…)
iOS 17 er klar – download den nu

Apple har netop frigivet den ny store softwareopdateringer iOS 17, iPadOS 17 og watchOS 10. Se alle iOS 17-nyhederne her.

(mere…)
iPhone 12-stråling: Apple løser fejlen

Apple vil frigive en softwareopdatering, som ændrer de ulovlige SAR-værdier, der er målt i Frankrig på iPhone 12.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram