Mobilbrug under kørslen koster klip i kørekortet

5

Læg telefonen fra dig når du kører bil. Straffen skærpes nu markant.

Bruger du smartphonen under bilkørslen, så kvitterer politiet med en bøde på 1.500 kroner og et klip i kørekortet.

I slutningen af 2018 vedtog alle partierne i Folketinget nye regler for brug af mobilen i bilen. Straffen blev skærpet fra 1.500 kroner til nu 1.500 kroner plus et hak i kortet.

Implementeringen af de nye regler har været længe undervejs, da poltiet ikke har kunne håndhæve skærpelsen. Politiet kunne ganske simpelt ikke ”sætte kryds” i felterne, der markerede klippet, i IT-systemet. Muligheden skulle først implementeres.

Nu har IT-folket, efter over et halvårs tilløb, fået styr på teknikken. Derfor starter klipningen i september 2019.

Uopmærksomme førere er et stort problem. I første kvartal af 2019 blev der skrevet 5.000 sigtelser for håndholdt mobiltelefoni. Det er alene i politikkredsene Midt- og Vestsjælland, Københavns Vestegns samt Københavns- og Nordsjællands, skriver TV 2 Lorry.

Da der blev indført klip i kørekortet for hastighedsovertrædelser, faldt antallet af sigtelser markant. Christian Berthelsen, politiassistent ved Det Nationale Færdselscenter, forventer, at det samme ved ske når mobilbrug også koster et klip i kørekortet.

Digitalt kørekort er på vej inden 2020

Det er vigtigt mobilen har en god plads i bilen, så den ikke roder rundt eller falder på gulvet. Tjek her vores guide til smartphone- og tabletholdere.

Sådan oplader du trådløst i bilen

Mere til historien

Når du kører 50 km/t og kigger ned i telefonen i blot fire sekunder, så svarer det til, at du har kørt 56 meter med bind for øjnene, oplyser Rigspolitiet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer