Mobilbrug under kørslen koster klip i kørekortet

Læg telefonen fra dig når du kører bil. Straffen skærpes nu markant.

Bruger du smartphonen under bilkørslen, så kvitterer politiet med en bøde på 1.500 kroner og et klip i kørekortet.

I slutningen af 2018 vedtog alle partierne i Folketinget nye regler for brug af mobilen i bilen. Straffen blev skærpet fra 1.500 kroner til nu 1.500 kroner plus et hak i kortet.

Implementeringen af de nye regler har været længe undervejs, da poltiet ikke har kunne håndhæve skærpelsen. Politiet kunne ganske simpelt ikke ”sætte kryds” i felterne, der markerede klippet, i IT-systemet. Muligheden skulle først implementeres.

Nu har IT-folket, efter over et halvårs tilløb, fået styr på teknikken. Derfor starter klipningen i september 2019.

Uopmærksomme førere er et stort problem. I første kvartal af 2019 blev der skrevet 5.000 sigtelser for håndholdt mobiltelefoni. Det er alene i politikkredsene Midt- og Vestsjælland, Københavns Vestegns samt Københavns- og Nordsjællands, skriver TV 2 Lorry.

Da der blev indført klip i kørekortet for hastighedsovertrædelser, faldt antallet af sigtelser markant. Christian Berthelsen, politiassistent ved Det Nationale Færdselscenter, forventer, at det samme ved ske når mobilbrug også koster et klip i kørekortet.

Digitalt kørekort er på vej inden 2020

Det er vigtigt mobilen har en god plads i bilen, så den ikke roder rundt eller falder på gulvet. Tjek her vores guide til smartphone- og tabletholdere.

Sådan oplader du trådløst i bilen

Mere til historien

Når du kører 50 km/t og kigger ned i telefonen i blot fire sekunder, så svarer det til, at du har kørt 56 meter med bind for øjnene, oplyser Rigspolitiet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram