6 fede holdere til smartphones og tablets i bilen

GUIDE: Bilferien bliver bedre, når ungerne ser film på bagsædet og chaufføren tydeligt kan se Google Maps. Her er 6 bilholdere til den lange køretur.

Annoncørbetalt indhold

Sommeren står for døren. Det betyder for mange, at turen går sydpå, rundt i Danmark eller andet, som indebærer mange timer i bilen.

Smarte løsninger til mobil eller tablet er påkrævet på bilturen. Hvad enten det er til underholdning, navigation eller andet brug af elektroniske dimser.

Vi har set nærmere på holdere til smartphonen og tablet med fokus på børn, familie og bil.

Børnefamilier, som holder bilferie i ind- eller udland, vil måske sætte pris på, at der er underholdning til ungerne på turen.

Der findes et væld af forskellige muligheder til, hvordan man kan fastgøre ens smartphone eller tablet i bilen. Og der er stor forskel på om tilbehøret er målrettet en passager på bagsædet eller chaufføren.

Se fede magnetiske covers og holdere med trådløs opladning

Smartphone-holder til chaufføren

Turen går sydpå og smartphonen eller en tablet skal bruges til navigation. Hvordan gøres dette mest optimalt?

Vi har set på nogle af de muligheder, som findes, til brug for chaufføren.

Magnetholderen

iDeal of Sweden magnetholder (Kilde: Tabletcovers.dk)
iDeal of Sweden magnetholder (Kilde: Tabletcovers.dk)

Skal en smartphone eller tablet benyttes som navigation, så er mulighederne mange. En af de rigtigt smarte er ”iDeal Of Sweden”, der er en magnetholder.

Den er lille og diskret, men kan holde enten smartphones eller tablets – og så kan den placeres uden for synsfeltet i frontruden, hvilket de holdere man monterer i forruden tit, ikke kan.

En smart ting ved magnetholderen er også, at den kan holde opladerkablet. Derfor kan man undgå at rode rundt efter det i midterkonsollen eller på gulvet.

Bilen skal dog være indrettet, så man kan få en god vinkel af skærmen, hvis man skal bruge den til navigation. For man kan ikke justere på holderen.

Denne type holder er bedre til smartphones end f.eks. iPad Mini, da magneten kan give op overfor vægten større tablets.

Magnetholderen kan desuden bruges i andre brugsscenarier, som på emhætten, så du nemmere kan se opskriften på skærmen under madlavningen. En ulempe er dog, at der kun er én magnet i pakken.

Magnetholderen fra iDeal of Sweden koster 199 kroner.

Sæt holderen i CD-afspilleren

Har du CD-afspiller i bilen, så kan det være rigtigt smart med ”Satechi Universal CD Slot Mount 5-11 tommer” holderen. Du får din smartphone eller tablet væk fra frontruden, så der ikke er noget som forstyrrer synsfeltet.

Satechi Universal CD Slot Mount 5-11" (Kilde: Tabletcovers.dk)
Satechi Universal CD Slot Mount 5-11″ (Kilde: Tabletcovers.dk)

Modsat magnetholderen så kan du her justere vinklen på holderen, så den kommer til at passe i din synsvinkel.

Derudover kan passageren ved siden af føreren også benytte den som underholdning.

Ulempen ved denne holder er nok ikke den største i disse streamingtider, da du ikke kan skifte CD i afspilleren uden at afmontere holderen. Derudover kan du heller ikke bruge 12,9 tommer iPad i holderen, da den kun går til 11 tommer.

Prisen for Satechi Universal CD slot 279 kroner.

Underholdningen til børnene er sikret

Skal du til sydens sol eller rundt i det danske land, så er det for mange børnefamilier rart med lidt underholdning på bagsædet, da det kan give ro for forældrene på forsæderne.

Vi ser nærmere på, hvilke holdere der kan være gode løsninger til børnefamilierne uanset om de skal på bilferie i Danmark eller det store udland.

LÆS OGSÅ: Tilbehørsbutikker sladrer om nye topmodeller

Én tablet kan deles af flere

FIX2CAR UNIVERSAL TABLET HOLDER
Fix2Car Universal Tablet Holder til bil (Kilde: Tabletcovers.dk)

Er der kun én tablet i familien, så skal den deles. Allerede her føler mange måske, at der kan opstå problemer. Hvem skal holde den og hvem ser dårligst

Men der findes faktisk en løsning, som er god for alle på bagsædet. Nemlig holderen ”Fix2Car Universal Tablet Holder”.

”Fix2Car Universal Tablet Holder” er smart og også en ”bestseller” på hjemmesiden Tabletcovers. Holderen placeres mellem de to forsæder. Dermed kan den underholde alle på bagsædet samtidig – så skal man ”kun” være enige om indholdet eller vænne ungerne til at skiftes til at bestemme.

En af ulemperne ved holderen er, at de fleste tablets kun har én udgang til jackstik. Dermed skal man altså enten afspille lyd fra tabletten i bilen eller tilkøbe en splitter, der giver mulighed for at indsætte flere headsets.

Nogle tablets kan også have problemer med betjeningen, da holderen fastgør tabletten i de to hjørner. Og så passer den ikke til tablets på 12,9 tommer.

Prisen for Fix2car Universal Tablet holderen er 229 kroner. Og tilkøbet på 59 kroner for ”splitteren” kan for mange være en god investering.

En holder til nakkestøtten

Universal X-Type Nakkestøtte Bil/Tabletholder (Kilde: Tabletcovers.dk)
Universal X-Type Nakkestøtte Bil/Tabletholder (Kilde: Tabletcovers.dk)

Ønsker du en ”standard” nakkestøtteholder, så har vi fundet frem til to muligheder.

Nemlig Universal X-Type Nakkestøtte Bil Tabletholder, der kan holde tablets i 7-11 tommer, og ”storebroderen” Universal Justerbar Nakkestøtte Tabletholder med 360 graders positionering der kan holde tablets i størrelsen 7-15 tommer.

Fordelene ved disse holdere er, at de begge er nemme at montere og afmontere.

Universal Justerbar Nakkestøtte Tabletholder med 360 graders positionering 7-15" (Kilde: Tabletcovers.dk)
Universal Justerbar Nakkestøtte Tabletholder med 360 graders positionering 7-15″ (Kilde: Tabletcovers.dk)

Universal X-Type nakkestøtteholderen er billigst, det er også den, som vi oplever flest ulemper ved. Den kan nemlig risikere at ramme nogle af knapperne på siden af tabletten. Derudover skal man spænde hele holderen hver gang en tablet monteres.

Disse ulemper er der ikke ved den justerbare med 360 graders positionering. Ligesom den også kan holde store tablets, som iPad 12,9 tommer. Dog kan det den ”griber” fat med gå ind over højttalerne på iPads.

Holderen med 360 graders positionering koster 189 kroner, mens Universal X-Type holderen kan erhverves for 129 kroner.

Multifunktionel bilholder – til nakkestøtte og forrude

Multifunktionel bilholder til nakkestøtte og forrude 7-11" (Kilde: Tabletcovers.dk)
Multifunktionel bilholder til nakkestøtte og forrude 7-11″ (Kilde: Tabletcovers.dk)

Er man til holderen Universal X-Type, så vil denne multifunktionelle bilholder måske være endnu mere interessant. Den kan nemlig også bruges i frontruden med en sugekop. Det betyder altså, at holderen kan have flere funktioner og muligheder.

Fordelene og ulemperne er derfor de samme, som ved Universal X-Type holderen, samt en ”almindelig” med sugekop til forruden.

Den multifunktionelle bilholder koster 169 kroner.

Konklusion: Vores bedste ”rejseholder”

Fix2Car Universal Tablet Holder til bil (Kilde: Tabletcovers.dk)
Fix2Car Universal Tablet Holder til bil (Kilde: Tabletcovers.dk)

Vi har haft mulighed for at afprøve de forskellige holdere og haft dem med i bilen. Vores favorit til underholdning er Fix2Car Universal tablet holder og Universal justerbar nakkestøtte holder med 360 graders positionering.

Disse holdere tilbyder mulighederne for, at brugerne kan konsumere indhold på bilturen uden for mange ulemper

Universals justerbare nakkestøtte-holder kan vendes i 360 grader, mens Fix2Car holderen er mere fastgjort. Dog er holderen fra Fix2Car vores absolutte favorit, da den kan underholde, men fortsat også give lidt ”sammenhold” da passagererne er nødt til at se det samme og dermed kan snakke om det de ser.

Satechi Universal CD Slot Mount 5-11" (Kilde: Tabletcovers.dk)
Satechi Universal CD Slot Mount 5-11″ (Kilde: Tabletcovers.dk)

Vores favorit til navigation er Satechi Universal CD-slot holderen. Det kræver dog, at man har CD-afspiller i bilen, men til gengæld super smart, hvis man har. Holderen er også den dyreste i denne guide, men der er også flest fordele.

Inden du køber en holder er det vigtigt, at du tænker over, hvad du skal bruge den til. Og måske skal du købe flere til forskellige behov.

VIDEO: Sådan oplader du trådløst i bilen

Mere til historien

Udvalget af mobil- og tabletholdere er enormt. Vi har i denne guide set nærmere på nogle af de mest solgte hos Tabletcovers.dk, der har stillet produkterne til vores rådighed.

To nye AirPods (4. generation) er på vej

Apple begynder angiveligt produktionen af to nye AirPods-modeller (4. generation) i maj.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
AirTag 2 måske først klar i 2025

Der har været mange rygter om næste generation af Apples AirTag. Nu forlyder det, at AirTag 2 måske først er klar i 2025.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram