Mobilen koster snart klip i kørekortet

Straffen for at bruge mobilen mens du kører bil skærpes. Fremover koster mobilbrug bag rattet et klip i kørekortet. Det træder i kraft i 2019.

Mobilbrug under kørslen koster snart et klip i kørekortet foruden en bøde på 1.500 kroner (Foto: MereMobil.dk)

Det koster inden længe et klip i kørekortet, hvis man bruger mobilen under kørslen. Alle partierne i Folketinget har nu besluttet, at det skal koste klip i kørekortet, hvis enten føreren taler i telefon eller på anden måde anvender håndholdte kommunikationsapparater under kørslen. Det oplyses i en pressemeddelelse fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

En bøde på 1.500 kroner er ikke længere nok. Det var holdningen fra regeringen og Dansk Folkeparti, da de tidligere i år lagde op til, at reglerne for brug af håndholdt mobil og andre kommunikationsapparater under kørslen skulle skærpes.

GUIDE: Sådan bruges ’Forstyr ikke under kørsel’ på iPhone

-”Det er fuldstændig hensynsløst over for sine medtrafikanter og medpassagerer at lade sig forstyrre af sin telefon eller andre apparater, når man kører bil. Det er bilen, vejen og trafikken, der skal have ens komplette opmærksomhed, når man kører bil, og derfor glæder det mig meget, at et bredt flertal i Folketinget har samme holdning,” fortæller transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Google lancerer ’Forstyr ikke under kørsel’

Risikoen for ulykker øges, hvis man som fører koncentrerer sig om andre ting end at køre bil. Det viser forskning og undersøgelser.

Så farligt er det at SMS’e under kørsel

-”Jeg bakker 100 procent op om budskabet ‘Kør bil, når du kører bil’. Det er farligt for en selv, men i høj grad også for andre, hvis man er uopmærksom i trafikken – og uopmærksomhed var da også en væsentlig årsag til sidste års dødsulykker i trafikken. Derfor skærper vi nu reglerne, så man fremover også får et klip i kørekortet, hvis man taler i telefon, skriver beskeder, bruger tablets,indstiller håndholdt GPS eller på anden vis bruger håndholdte kommunikationsapparater under kørslen,” siger ministeren.

Det nye lovforslag træder i kraft i 2019. Datoen er endnu uvis, men det forlyder i pressemeddelelsen at det er når Rigspolitiet er klar til at effektuere ændringen.

Når ændringen træder i kraft koster det 1.500 kroner og ét klip i kørekortet, at benytte mobiltelefon eller andre håndholdte kommunikationsapparater under kørslen.

Digitalt kørekort på vej til danskerne

Mere til historien

Mobilen kan ikke alene koste dig dyrt, hvis du bruger den under kørslen. Den kan også koste dig din nattesøvn, hvis du bruger den om natten eller inden sengetid. Det viser en undersøgelse.


Skiferie? Håndholdt telefoni er VILDT dyrt

Står vinterferien på et smut til Norge? Pas på. Bøderne er steget voldsomt og håndholdt mobiltelefoni er ekstremt dyrt.

(mere…)
1 ud af 3 ved ikke det er ulovligt

En ny undersøgelse fra Kantar Gallup viser, at hver tredje dansker ikke ved det er ulovligt at have mobilen i hånden, når man cykler.

(mere…)
Unge spiller mobilspil når de kører bil

Ny undersøgelse viser, at mere end 10 procent af de unge bilister spiller mobilspil bag rattet, selvom risikoen for noget en ulykke er enorm.

(mere…)
Lastbilchauffør? Har du øjnene på mobilen?

Væsentligt flere lastbilchauffører, end privatbilister, roder i blandt andet smartphonen under kørslen. Gør du? (mere…)

Politiet: Falske teleselskaber på spil

Falske teleselskaber forsøger at lokke personfølsomme oplysninger ud af folk. Vær opmærksom.

(mere…)
Landsdækkende kontrol: Drop mobil og Facebook bag rattet

KORT NYT: Denne uge gennemfører politiet en landsdækkende kontrol, som er rettet mod uopmærksomme bilister.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram