Apple flytter en del af produktionen væk fra Kina

Stridighederne mellem USA og Kina har nu også betydning for Apple. De skulle have bedt deres største leverandører om at undersøge muligheden for at flytte produktionen væk fra Kina.

Apple har angiveligt bedt deres største leverandører om at undersøge muligheden og omkostningerne ved at flytte 15 til 30 procent af produktionen væk fra Kina og i stedet til sydøst Asien.

Grunden til dette er, at Apple altså ønsker at ændre deres forsyningskæde grundet handelsstridighederne mellem USA og Kina. Risikoen er simpelthen for høj. Det skriver Reuters.com.

Ifølge Nikkei Asian Review har flere kilder også gjort det klart, at Apple altså ønsker at gøre sig mere uafhængig af Kina. Også selvom det skulle ende med, at der kommer en handelsaftale på plads de to lande imellem.

iPhone får 5G i 2020

Apple ser sig nødsaget til at have en backup, hvis Kina vælger at vil ”slå tilbage” mod USA. Her hentydes til det handelsforbud amerikanske virksomheder har fået til Huawei.

Nogle af de potentielle produktionsmuligheder er ifølge kreditvurderingsvirksomheden Fitch blandt andet Dell Technologies og HP Inc.

Flere af Apples leverandører er også blevet bedt om at overveje, hvad deres produktionsmuligheder er udenfor Kina. Tidligere i år har Foxconn også meldt ud, at de vil producere iPhones i Indien fremadrettet.

Apple vil producere iPhones i Indien

Reuters skriver også, at lande som Mexico, Indien, Vietnam, Indonesien og Malaysia er kandidater til at overtage noget af den kinesiske produktion.

Apple har ikke meldt ud til deres leverandører, hvornår de skal melde noget ud. Men ifølge Nikkei Asian Review kan det også tage op mod 18 måneder at starte en produktion op et nyt sted fra beslutningen er truffet.

Mere til historien

Rygterne svirrer om, at dette års iPhone Xr-modeller kommer i flere farver end den nuværende model blev lanceret i.

Læs også:
iOS 13: Så meget vil din iPhone ændre sig

Apple opdaterer allerede

Få dage efter iOS 17 blev frigivet, er Apple klar til at rette sikkerhedsfejl.

(mere…)
Har du hørt, at din iPhone lyder anderledes?

Lyt godt efter… Din iPhone lyder ikke længere, som den plejer.

(mere…)
iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Apple har ikke droppet Lightning på alle produkter

Apple er klar med USB-C i iPhone 15-serien, men der er fortsat mange produkter, der har Lightning-stik.

(mere…)
iOS 17 er klar – download den nu

Apple har netop frigivet den ny store softwareopdateringer iOS 17, iPadOS 17 og watchOS 10. Se alle iOS 17-nyhederne her.

(mere…)
iPhone 12-stråling: Apple løser fejlen

Apple vil frigive en softwareopdatering, som ændrer de ulovlige SAR-værdier, der er målt i Frankrig på iPhone 12.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram