iOS 13: Så meget vil din iPhone ændre sig

I efteråret kommer der markante ændringer til din iPhone. Her er hvad du kan se frem til i den store iOS 13-opdatering.

Den 3. juni 2019 åbner Apple dørene til udviklerkonferencen WWDC (Worldwide Developers Conference). Her vil Apple i en stor keynote præsenterede en lang række nyheder til iOS-systemet på iPhone og iPad.

Der kommer også en lang række store ændringer til Mac, Apple Watch og Apple TV.

Læs mere om forventningerne til WWDC 2019

Personer, som er tæt på Apples planer, har givet en lang række detaljer om ændringerne på blandt andet iPhone til Bloomberg. Personerne har af hensyn til deres job ikke ønsket at kunne blive identificeret, skriver mediet.

Herunder bringer vi nyhederne, som Bloomberg er kommet i besiddelse af. Bemærk: Informationerne er ikke bekræftet.

Nyhederne i iOS 13

 • Ligesom med iOS 12 så vil iOS 13 også have fokus på at sætte hastigheden op, og ikke gøre enhederne langsommere. Apple vil også denne gang rydde op og fjerne fejl fra styresystemet.
 • Animationerne, der ses når multitasking aktiveres, eller apps lukkes, bliver nye.
 • Widgets, der kommer frem når brugeren swiper helt ud til venstre side, får et mere stilrent udseende.
 • Dark Mode introduceres. Dark Mode giver et mørkere udseende i styresystemet og i apps. Funktionen kan aktiveres via Kontrolcenter.
 • Apple tester en ny funktion i tastaturet, hvor brugeren med fingeren kan swipe sig fra bogstav til bogstav i en bevægelse. En tilsvarende funktion findes allerede i dag i eksempelvis SwiftKey og Gboard.
 • Sundheds-appen får en overhaling. Der kommer blandt andet en ny sektion kaldet ”hearing health”, der viser hvor højt du afspiller musik i hovedtelefoner eller på eksternt udstyr. Sundhed udbygger også trackingen af menstruationscyklus (der allerede eksisterer i dag).
 • iPad kan anvendes som en ekstra skærm til Mac med mulighed for at udnytte Apple Pencil samt modtage notifikationer fra Mac på iPad-skærmen.
 • Appen Påmindelser bliver opdateret så den bedre kan tage kampen op mod tredjeparts to-do apps. Påmindelser får en ny hjemmeskærm med fire sektioner; i dag, alle opgaver, planlagte opgaver og opgaver som har fået et huskeflag. Hver sektion får sin egen farve.
 • I Skærmtid forældre begrænse hvornår deres børn kan kommunikere med andre. Eksempelvis spærre for, at barnet kan ringe til nogen om aftenen og natten.
 • Apple Books vil forsøge at opmuntre brugerne til at læse mere ved at introducere en ny indikation af hvor langt man er nået i bogen. Læseren vil kunne optjene rewards ved at læse mere. Rewards kendes allerede i dag på Apple Watch.
 • Beskedplatformen iMessage får en udvidelse i retning af hvad der kendes fra WhatsApp, hvor der kan oprettes et profilbillede og navn. Brugeren vil kunne vælge hvem der ser billedet. iMessage får en menu i samtalen, så der kan sendes en sticker-version af Animojis og Memojis.
 • I Apple Kort bliver der lettere adgang til oftest benyttede lokationer. Brugerne vil kunne oprette grupper over favoritsteder og tilføje et foto til disse.
 • Find Venner og Find Min iPhone kombineres til en ny samlet app med arbejdsnavnet ”GreenTorch”.
 • Apples Mail-app får en ”mute”-funktion til individuelle tråde og vil kunne blokere mails fra bestemte kontakter.
 • Sengetid, der findes i alarmfunktionen, kan benyttes sammen med eksterne sleep-tracking devices som f.eks. et nyt Apple Watch. Når Sengetid vælges i Kontrolcenter aktiveres Forstyr Ikke, der gør låseskærmen mørkere og deaktiverer alle notifikationer.
 • Smarthome-delen i iOS, Hjem / Home, bliver yderligere integreret med overvågningskameraer inklusive muligheden for at se tidligere optagelser.
 • Angiveligt arbejder Apple på at HomePod kan genkende stemmer fra forskellige brugere.
 • Delings-funktionen til billeder og links fornyes så den nu foreslår at sende indhold til personer som du typisk interagerer ofte med.
 • Apple tester en download-manager i Safari, som giver brugerne adgang til downloads ét samlet sted. Arkiver vil desuden kunne interagere bedre med tredjepartstjenester.
 • iPad får også glæde af iOS-opdateringen. Her kan brugerne se frem til et opdateret multitasking-interface samt ændringer på hjemmeskærmen.
 • Hørehæmmede får desuden flere funktioner i Tilgængelighed (Indstillinger > generelt)

LÆS MEREiOS 13 kommer med Dark Mode og mange nyheder til iPad

Mere til historien

Ovenstående oplysninger er baseret på informationer om Bloomberg har fået. Disse kan ændre sig ligesom mange funktioner kan blive droppet inden den endelige version af iOS 13 kommer på gaden.

Snart kan du skjule og låse apps på din iPhone

TIP: Hvis du har savnet at kunne låse dine apps på iPhone, eller endda skjule dem, så er der gode nyheder.

(mere…)
Apple stopper arbejdet på Vision Pro 2

Arbejdet på Apple Vision Pro 2 skulle angiveligt være stoppet til fordel for et andet headset.

(mere…)
Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Den nye Snapdragon kan blive dyrere at producere

RYGTE: Den kommende Snapdragon 8 Gen 4 kan ende med at blive noget dyrere at producere end tidligere.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 er lækket totalt

Et stort læk afslører angiveligt alle specifikationerne på den kommende foldbare Samsung Galaxy Z Fold6. Se dem her.

(mere…)
OnePlus Nord 4 er nok en stærk budgettelefon

Nord-telefonerne har altid givet meget værdi for pengene. Nu er OnePlus Nord 4 på vej og det tegner godt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
205 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram