Apple vil producere iPhones i Indien

Foxconn Technology Group meddeler, at de vil starte en masseproduktion af iPhone i Indien.

Apple iPhone Xr (Foto: Apple)
Apple iPhone Xr (Foto: Apple)

"Designed by Apple in California - Assembled in China". Denne tekst finder man bag på en iPhone, men dette bliver snart ændret en smule.

"China" bliver erstattet med "India", eftersom at Indien snart skal masseproducere netop iPhones.

Apple vil revolutionere finansverdenen med en ny type kreditkort

Formanden for Foxconn Technology Group, Terry Gou, meddeler at produktionen starter i dette år. Det skriver Bloomberg.com.

Apple har tidligere haft produktioner i Bangalore, som har stået for produktionen af ældre telefoner, som eksempelvis iPhone SE.

Den nye produktion vil dække over de nye modeller og produktionen vil finde sted som en prøveproduktion i Chennai.

Det er derefter planen, at hele den kinesiske iPhone-produktion vil blive rykket over til indiske omgivelser. Hvis tingene altså fungerer, som de skal.

TEST: AirPods 2019 test | nye funktioner og uændret lyd

En flytning til Indien vil give flere fordele. Der er eksempelvis lavere løn omkostninger i Indien fremfor Kina - faktisk op til tre gange lavere. Derudover vil Apple kunne spare 20 procent i import afgift.

Det er ikke klart, hvilke konsekvenser det vil have for Foxconn, som har mange produktioner og faciliteter beliggende i Kina.

Foxconn har i øjeblikket to produktioner i Indien. Nemlig et for Xiaomi og et for Nokia. Ved at rykke Apple med over til Indien, vil det altså også betyde, at Apple ikke længere nødvendigvis har forbindelser til Kina. I hvert fald ikke i forhold til produktionen af produkterne.

Flytningen skal eftersigende ske så det er fabrikken i Indien, der kan stå for produktionen af den næste iPhone. Den nye fabrik vil også blive udvidet i forhold til størrelsen i Kina.

En produktion i Indien, vil også hjælpe Apple, til at opfylde de indiske regler om egenproduktion. 30 procent af Apples indkøb skal nemlig komme fra Indien, for at Apple kan åbne butikker i Indien.

Huawei vil måske sælge 5G-chips til Apple

Indien købte mere end 140 millioner smartphones sidste år, hvor kun 1,7 millioner stammede fra Apple. Det er hovedsagligt billige kinesiske modeller, som sælger bedst på det indiske marked.

På Xiaomis indiske hjemmeside, kan man købe en mobil til 9,999 rupees, hvilket svarer til 143 dollars. Dette er væsentligt lavere end iPhone Xr eller iPhone 8.

Der har tidligere været rygter og snak om fabrikker i Indien. Dengang blev det nævnt, at Foxconn ville investere 356 millioner dollars i indisk produktion. Dette ville skabe op mod .000 jobs i Indien og reducere Apples indflydelse i Kina.

Mere til historien

Indien har cirka 1,3 milliarder indbyggere, hvilket kan være særligt interessant for Apple. Det kan måske også være med til at lige netop Indien, bliver valgt som produktionsland.

Apple bekræfter overophedning af iPhone 15
(mere…)
Apple løser strålingsproblemer med opdatering

De franske myndigheder suspenderede tidligere på måneden iPhone 12 fra det franske marked, da de havde målt for høje SAR-værdier.

(mere…)
Apple har sendt iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklerne

Apple har sendt den første betaversion af iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklere.

(mere…)
iPhone 15 Pro Max har det bedste mobilkamera
(mere…)
iPhone 15-salget skyder i vejret
(mere…)
Er der overdreven varmeudvikling på iPhone 15 Pro
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
36 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram