Apple vil producere iPhones i Indien

Foxconn Technology Group meddeler, at de vil starte en masseproduktion af iPhone i Indien.

Apple iPhone Xr (Foto: Apple)
Apple iPhone Xr (Foto: Apple)

“Designed by Apple in California – Assembled in China”. Denne tekst finder man bag på en iPhone, men dette bliver snart ændret en smule.

“China” bliver erstattet med “India”, eftersom at Indien snart skal masseproducere netop iPhones.

Apple vil revolutionere finansverdenen med en ny type kreditkort

Formanden for Foxconn Technology Group, Terry Gou, meddeler at produktionen starter i dette år. Det skriver Bloomberg.com.

Apple har tidligere haft produktioner i Bangalore, som har stået for produktionen af ældre telefoner, som eksempelvis iPhone SE.

Den nye produktion vil dække over de nye modeller og produktionen vil finde sted som en prøveproduktion i Chennai.

Det er derefter planen, at hele den kinesiske iPhone-produktion vil blive rykket over til indiske omgivelser. Hvis tingene altså fungerer, som de skal.

TEST: AirPods 2019 test | nye funktioner og uændret lyd

En flytning til Indien vil give flere fordele. Der er eksempelvis lavere løn omkostninger i Indien fremfor Kina – faktisk op til tre gange lavere. Derudover vil Apple kunne spare 20 procent i import afgift.

Det er ikke klart, hvilke konsekvenser det vil have for Foxconn, som har mange produktioner og faciliteter beliggende i Kina.

Foxconn har i øjeblikket to produktioner i Indien. Nemlig et for Xiaomi og et for Nokia. Ved at rykke Apple med over til Indien, vil det altså også betyde, at Apple ikke længere nødvendigvis har forbindelser til Kina. I hvert fald ikke i forhold til produktionen af produkterne.

Flytningen skal eftersigende ske så det er fabrikken i Indien, der kan stå for produktionen af den næste iPhone. Den nye fabrik vil også blive udvidet i forhold til størrelsen i Kina.

En produktion i Indien, vil også hjælpe Apple, til at opfylde de indiske regler om egenproduktion. 30 procent af Apples indkøb skal nemlig komme fra Indien, for at Apple kan åbne butikker i Indien.

Huawei vil måske sælge 5G-chips til Apple

Indien købte mere end 140 millioner smartphones sidste år, hvor kun 1,7 millioner stammede fra Apple. Det er hovedsagligt billige kinesiske modeller, som sælger bedst på det indiske marked.

På Xiaomis indiske hjemmeside, kan man købe en mobil til 9,999 rupees, hvilket svarer til 143 dollars. Dette er væsentligt lavere end iPhone Xr eller iPhone 8.

Der har tidligere været rygter og snak om fabrikker i Indien. Dengang blev det nævnt, at Foxconn ville investere 356 millioner dollars i indisk produktion. Dette ville skabe op mod .000 jobs i Indien og reducere Apples indflydelse i Kina.

Mere til historien

Indien har cirka 1,3 milliarder indbyggere, hvilket kan være særligt interessant for Apple. Det kan måske også være med til at lige netop Indien, bliver valgt som produktionsland.

Apple stopper arbejdet på Vision Pro 2

Arbejdet på Apple Vision Pro 2 skulle angiveligt være stoppet til fordel for et andet headset.

(mere…)
Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
36 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram