Sony demonstrerer: så hurtig er PlayStation 5

Der er ikke mange hemmeligheder tilbage i forhold til specifikationerne på PlayStation 5. Sony har allerede givet nye detaljer om den kommende konsol og viser de første test nu.

Da Sony ikke deltager ved dette års E3-event, var det en anelse skuffende. Især fordi PlayStation 5 bliver mere og mere aktuel.

Sony har nu slukket nysgerrigheden og lagt de fleste kort på bordet omkring den kommende konsol.

PlayStation 5 kan blive retro-konsollernes konge

PlayStation 5 vil endelig være bagudkompatibel med PlayStation 4. Det betyder, at du ikke skal købe en bunke nye spil, bare fordi du opgraderer konsol.

Da PlayStation 5 bliver bagudkompatibel, betyder det også at Sony beholder diskdrevet lidt endnu. Udover PS4-spil så vil PlayStation VR også virke.

Indvendigt vil der sidde en 8-kernet CPU, som kører på en 3. gen AMD Ryzen.

Det gamle HDD-drev vil blive erstattet med en SSD i stedet for. Det er længe ventet og tiltrængt, og kan måske sænke støjniveauet en anelse.

PlayStation 4 Pro er kommet i en støjsvag udgave

Netop skridtet fra HDD til SSD kan i den grad mærkes. Det kan man også se i videoen fra et Sony-event, hvor de tester hastighedsforskellen på de to konsoller.

GPU'en på den kommende konsol er en AMD's Radeon Navivil. Den vil tilbyde ray-tracing, som er en rendering-teknik forbeholdt high-end spil. Teknikken er med til at 3D-lyd bliver en mulighed på PlayStation 5.

8K-opløsning bliver også muligt på PlayStation 5. Lige nu er 4K-opløsning, den højest mulige opløsning på en PlayStation, og det er endda kun den dyre PlayStation 4 Pro der tilbyder dette.

PS4 Remote Play er nu tilgængelig til iOS-enheder

At det så er de færreste, der har en 8K-skærm er en anden ting, men muligheden er der.

Mere til historien

Sidste år udgav PlayStation en retro udgave af PlayStation One navnet blev PlayStation Classic og den udkom med 20 retro spil, deriblandt Tekken 3 og Grand Theft Auto.

Microsoft garanterer Sony vigtig licens

En licensaftale mellem Microsoft og Sony er på bordet for at berolige konkurrencemyndighederne.

(mere…)
Nyt VR-headset fra PlayStation er i butikkerne

Det nye VR-headset til PlayStation 5 er klar på hylderne i de danske butikker.

(mere…)
Vi anmelder Hogwarts Legacy

TIDLIG TEST: Vi har spillet Hogwarts Legacy til PlayStation 5. Harry Potter-fans har ventet LÆNGE på det nye spil, men er det ventetiden værd?

(mere…)
PlayStation 5: Det bedste kvartal salgsmæssigt

Det seneste kvartal er der, hvor Sony solgte flest PlayStation 5-konsoller siden lanceringen.

(mere…)
Forventningerne halveret til PlayStation VR2

KORT NYT: Sony har halveret forventningerne til salget af PlayStation VR2-headsettet, som kommer i handlen inden længe.

(mere…)
Rygterne svirrer om ny generation af PlayStation 5

En ny PlayStation 5-variant er på vej, hvis man skal tro rygtebørsen. Der nævnes både PlayStation 5 Pro eller Slim. Det kan også bare være en ”2. generation” af nuværende.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram