Google Play Store forestår sletning af ubrugte apps

Nogle Android-brugere modtager notifikationer fra Google Play Store om, at slette apps som ikke længere bruges.

Google Play Store. På dansk Play Butik

Du kender det måske fra dig selv. Antallet af apps, der er installeret på din telefon, stiger stødt og roligt. Det er heller ikke alle applikationer, som du benytter lige meget.

Måske er der faktisk flere apps, at du nærmest aldrig bruger.

Farlige apps på Android er faldet markant

En god oprydning kan være godt, selvom mange i dag måske har langt mere hukommelse på deres smartphone end de egentlig har brug for.

Google Play Store ved, hvor ofte du bruger de forskellige apps. Derfor vil Google Play Store også begynde at foreslå du sletter dem, som du ikke bruger. Faktisk var det noget, som vi tilbage i 2016 skrev om ville blive en mulighed.

Nu har nogle brugere fået en notifikation fra Google Play Store om, at slette ubrugte applikationer. Det skriver Android Police.

Når der klikkes på denne notifikation, så kommer man ind i Google Play Store, hvor det altså er muligt at se en liste over apps, som ikke er brugt fornylig. For hver applikation du vælger, så vises det, hvor meget plads du kan spare på din enhed.

Advarsel: Apps narrer dig ind i dyre abonnementsfælder

Det er uvist om det også gør sig gældende på det danske marked.

Har du modtaget en notifikation om, der er apps du anbefales at slette, så skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

Har du ikke modtaget notifikationer fra Google Play Store, så kan vi anbefale dig en generel oprydning af apps i ny og næ. Vi har tilbage i 2014 lavet en guide til "forårsrengøring af apps på din mobil" og den holder faktisk rimeligt endnu. Så tips til dig, hvordan der måske bliver "støvet af"...

Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram