Qualcomm og Apple dropper alle retsager

Qualcomm og Apple har indgået et forlig, og dropper derfor alle retsager. Det kan betyde en fremrykkelse af en 5G-iPhone.

En kedelig retsag i flere lande lader nu til at være afblæst. Apple har i en pressemeddelelse informeret om, at Qualcomm og Apple indgår et forlig.

Forliget indebærer en 6-årig lang serviceaftale med start fra den 1. april 2019. Der er mulighed for at forlænge denne aftale med to år.

Der er en flerårig chipsetforsyningsaftale med i aftalegrundlaget. Qualcomm kan altså igen levere chips til Apples enheder.

Qualcomm har annonceret nye processorer

Aftalen indebærer også, at alle retsager (mellem parterne) verden over bliver droppet, og at Apple betaler et uoplyst beløb til Qualcomm.

5G til iPhone før 2021

Vi har tidligere skrevet om, at Apple måske først er klar med 5G i 2020, og for nyligt kunne vi fortælle, at vi måske skal vente ydeligere et år.

Dette var på grund af problemer med Intels 8161 5G chip, som skulle sidde i den kommende 5G-iPhone. Problemerne opstod da Intel testede deres nuværende Intel 8060 chip på en prototype af en iPhone med 5G.

Varmeudviklingen var for høj.

Qualcomm har allerede deres X50 og X55-chip, der også har haft problemer med varmeudvikling, men som lader til at være løst.

Måske kan alle faktorerne betyde, at Apple alligevel får 5G før 2021.

5G-licenserne er fordelt

Umiddelbart har begge parter i denne sag fået en gevinst ved dette forlig.

Mere til historien

5G ses nu hos flere og flere mobilfirmaer. OnePlus er det næste firma på listen. I april dukkede angivelige billeder op af 5G-modellen, som ventes at få navnet OnePlus 7 Pro.


Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
iPhone 15 får hurtigopladning - men ...

Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at Apple på dette års iPhone-modeller får hurtigopladning - dog med begrænsninger.

(mere…)
Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor - Snapdragon 7+ Gen 2 

Qualcomm har for kort tid siden annonceret den nye Snapdragon 7+ Gen 2 processor, der er processoren for midrange-telefoner.

(mere…)
Ny niche: Klassisk musik som streaming

Interesserer du sig for klassisk musik? Nu kan du streame over 5 millioner værker.

(mere…)
Flere sensorer på vej til Apple Watch

Et nyt patent indikerer, at Apple kan være på vej med ny måde at integrere sensorer i Apple Watch.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram