Qualcomm og Apple dropper alle retsager

13

Qualcomm og Apple har indgået et forlig, og dropper derfor alle retsager. Det kan betyde en fremrykkelse af en 5G-iPhone.

En kedelig retsag i flere lande lader nu til at være afblæst. Apple har i en pressemeddelelse informeret om, at Qualcomm og Apple indgår et forlig.

Forliget indebærer en 6-årig lang serviceaftale med start fra den 1. april 2019. Der er mulighed for at forlænge denne aftale med to år.

Der er en flerårig chipsetforsyningsaftale med i aftalegrundlaget. Qualcomm kan altså igen levere chips til Apples enheder.

Qualcomm har annonceret nye processorer

Aftalen indebærer også, at alle retsager (mellem parterne) verden over bliver droppet, og at Apple betaler et uoplyst beløb til Qualcomm.

5G til iPhone før 2021

Vi har tidligere skrevet om, at Apple måske først er klar med 5G i 2020, og for nyligt kunne vi fortælle, at vi måske skal vente ydeligere et år.

Dette var på grund af problemer med Intels 8161 5G chip, som skulle sidde i den kommende 5G-iPhone. Problemerne opstod da Intel testede deres nuværende Intel 8060 chip på en prototype af en iPhone med 5G.

Varmeudviklingen var for høj.

Qualcomm har allerede deres X50 og X55-chip, der også har haft problemer med varmeudvikling, men som lader til at være løst.

Måske kan alle faktorerne betyde, at Apple alligevel får 5G før 2021.

5G-licenserne er fordelt

Umiddelbart har begge parter i denne sag fået en gevinst ved dette forlig.

Mere til historien

5G ses nu hos flere og flere mobilfirmaer. OnePlus er det næste firma på listen. I april dukkede angivelige billeder op af 5G-modellen, som ventes at få navnet OnePlus 7 Pro.


Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer