Qualcomm har annonceret nye processorer

Qualcomm har netop annonceret Snapdragon 730 og Snapdragon 665 processorerne, som er til mellemklassetelefoner.

Qualcomm er klar med to nye processorer, der er målrettet mellemklassetelefoner. De nye processorer hedder Snapdragon 730 og Snapdragon 665.

Snapdragon 730 er en ny processor, som er beregnet til mellemklassetelefoner senere i år. Forgængeren Snapdragon 710 er blandt andet at finde i Samsung Galaxy A8s. Qualcomm har også for kort tid siden lanceret Snapdragon 712, men den nye 730 processor er altså en meget større forbedring. Det skriver The Verge.

Octa-core processoren bruger Kryo 470 kerner på op til 2.2 GHz, der er bygget på en 8nm proces. Derudover kommer den med Adreno 618 GPU og en Hexagon 688 processor med en tensor accelerator og en Spectra 350 ”computer-vision” billedesignal processor. Derudover understøtter den Wi-Fi 6 og kommer med X15 LTE-modem.

Den nye Snapdragon 730 processor bringer også AI ned i mellemklasse telefoner.

Snapdragon 730 processoren kommer også i en variant, der er fokuseret på gaming – denne hedder Snapdragon 730G. Den har en GPU med 15 procents hurtigere ydeevne, samt understøtter telefoner med 1440p skærme, mens den almindelige Snapdragon 730 processor ”kun” understøtter 1080p skærme.

Snapdragon 665 processoren er en efterfølger til Snapdragon 660, som blev lanceret i 2017. Der er dog også ligheder til den nyere Snapdragon 675.

LÆS OGSÅ: Huawei vil måske sælge 5G-chips til Apple

Snapdragon 665 procesoren er en octa-core chip bygget på en 11nm proces, men bruger de langsommere Kryo 260 kerner og en Adreno 610 GPU.

Dog understøtter processoren triple-kameraer og 48-megapixels sensorer, som flere af de nye smartphones lanceres med.

Qualcomm forventer, at der i løbet af midten af 2019 kommer telefoner til salg med Snapdragon 665, Snapdragon 730 og Snapdragon 730G.

Mere til historien

Det er det helt store 5G år i 2019. Derfor er det spændende om nyheden fra starten af 2019 holder stik. Her forlød det, at Qualcomm Snapdragon X50 vil være at finde i mere end 30 5G-enheder i år.

Galaxy S24 Ultra har Qualcomm-chip i Danmark – men!

Den nyeste Galaxy-topmodel, S24 Ultra, har Qualcomms nye superprocessor. Der er bare et MEN!

(mere…)
Qualcomm klar med ny mellemklasse-chip

Der er en ny processor klar til mellemklassetelefonerne fra Qualcomm. Vi ser nærmere på Snapdragon 7 Gen 3.

(mere…)
Samsung kan bruge overclocked Snapdragon til Galaxy S24

RYGTER: Samsung vil gøre brug af en 1 GHz GPU i deres kommende Galaxy-telefoner.

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor til budgettelefoner

Snapdragon 4 Gen 2 er en ny processor fra Qualcomm til budgettelefoner på Android-platformen, som giver bedre ydeevne.

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor – Snapdragon 7+ Gen 2 

Qualcomm har for kort tid siden annonceret den nye Snapdragon 7+ Gen 2 processor, der er processoren for midrange-telefoner.

(mere…)
Snapdragon 8 Gen 3 lanceres måske tidligt i år

RYGTE: Næste generation af Qualcomms flagskibsprocessor ventes at få navnet Snapdragon 8 Gen 3. Rygterne svirrer om tidlig lancering.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram