Sådan fortryder du beskeder på Facebook Messenger

GUIDE: Har du sendt en besked via Facebook Messenger, som du fortryder? Du kan slette dem fra samtalen. Du har 10 minutter til at reagere i. Sådan gør du.

Du kan måske nikke genkendende til at have skrevet en besked du har fortrudt efterfølgende – eller sendt til den forkerte. I så fald er der godt nyt.

Det er nemlig nu muligt, at fjerne en besked du har sendt på Messenger. Man ved jo aldrig om man efter en ”våd aften i byen” kommer til at sende en kærlighedserklæring til den forkerte.

Det kræver dog, at du fjerner den inden for 10 minutter efter den er sendt. Det er jo også vigtigt, at modtageren ikke har nået at læse beskeden inden.

-“Fra I dag, vil brugere af Facebook over hele verden have mere kontrol over deres beskeder, og de vil kunne slette beskeder indenfor en begrænset periode af tid,” fortæller en talsmand fra Facebook.

VIDEO: Smart SMS-trick til Android telefoner

Den korte tid du har at reagere i betyder også, at det oftest kun er de beskeder man med det samme ved var til den forkerte, der kan slettes.

Der er også et ”men…”. Personen du har sendt beskeden til kan se, at du har fjernet en besked.

GUIDE: Dette besked-tip til iPhone gør din hverdag lettere

Sådan sletter du en sendt besked på Messenger via appen

Sådan sletter du beskeder i en Messenger-tråd (Kilde: MereMobil.dk)
Sådan sletter du beskeder i en Messenger-tråd (Kilde: MereMobil.dk)
  1. Klik på den besked du har sendt til personen.
  2. Klik på fjern.
  3. Vælg om beskeden kun skal fjernes ved dig selv eller også ved modtageren.
  4. Vælger du alle vil beskeden fjernes fra både dig og modtageren. Modtageren kan se du har fjernet en besked.

Sådan sletter du en sendt besked på Messenger fra computeren

  1. Find beskeden du har sendt, som du vil slette.
  2. Vælg de tre prikker (Mere)
  3. Vælg fjern
  4. Vælg så om det skal være for dig eller alle, at beskeden skal slettes.
Sådan sletter du beskeder i en Messenger-tråd (Kilde: MereMobil.dk)
Sådan sletter du beskeder i en Messenger-tråd (Kilde: MereMobil.dk)

Du kan også fjerne beskederne efter de omkring 10 minutter, men da sker det kun hos dig og beskeden fjernes altså IKKE helt fra samtalen.

Modtageren af beskeden kan ”anmelde” beskeden til Facebook, hvilket er en sikkerhed for, at folk ikke sender trusler og sletter dem efterfølgende. Så en ”anmeldt” besked vil Facebook kunne slette.

PODCAST: Sådan lærte Google at tale dansk


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Unge danskere bruger mindre og mindre tid på Facebook. Det er ikke fordi de fravælger skærmen. De vælger i stedet andre sociale medier, som Snapchat og Instagram. Det viser Medieudviklingen 2018 fra DR Medieforskning.


Om Lene Birkeslund

Lene er IT-journalist. Siden 2006 har hun dækket mobilbranchen og utallige produktlanceringer. Hver dag er hun opdateret på den seneste udvikling og kommende trends.