Aflytning af din iPhone blokeres nu af Apple

126

Godt nyt. Apple er nu klar med opdateringer til iPhone og iPad, som retter den alvorlige aflytningsfejl i FaceTime.

iOS 12.1.4 er ude nu - opdateringen løser sikkerhedsfejlen med FaceTime gruppeopkald (Foto: MereMobil.dk)
iOS 12.1.4 er ude nu – opdateringen løser sikkerhedsfejlen med FaceTime gruppeopkald (Foto: MereMobil.dk)

Via FaceTime kunne iPhone, iPad og Mac-computere i princippet aflyttes. Denne sikkerhedsbrist var ikke god, slet ikke, hvis der sad en med onde hensigter i den anden ende.

På tech-sites, og i videoer, blev fejlen påvist flere gange, men ret hurtigt efter lukkede Apple for gruppe-opkald i FaceTime for at forhindre udnyttelse af sikkerhedsbristen. Gruppe-opkald var den del af FaceTime, der var udsat for sårbarheden.

Alvorlig fejl i FaceTime: Du kunne aflyttes

Sammen med lukningen af gruppe-opkald i FaceTime annoncerede Apple også en softwareopdatering, der både lukkede sikkerhedshullet og åbnede for gruppe-opkald igen.

Med lidt forsinkelse er rettelsen nu gjort tilgængelig. Opdateringen, der blokerer for aflytning via FaceTime, hedder iOS 12.1.4. Den kan hentes nu på både iPhone og iPad.

Du kan downloade opdateringen til din iPhone eller iPad ved at gå ind i Indstillinger -> Generelt -> Softwareopdatering. Husk altid at lave en backup af din enhed inden du opdaterer den.

GUIDE: Sådan laver du backup af iPhone eller iPad

Apple har samtidigt udsendt en tilsvarende opdatering til Mac-computere. Denne opdatering hedder macOS Mojave 10.14.4.

Apple arbejder desuden på iOS 12.2, som netop nu er ude i betaversion og testes af udviklere og public beta-testere.

GUIDESådan slår du FaceTime fra på din iPhone og iPad

Gruppeopkald på FaceTime på introduceret med iOS 12.1 og macOS Mojave. Det er muligt at have 32 personer med i et gruppeopkald på inten lyd eller video.

Apples topchef Tim Cook er blevet bedt om af den amerikanske kongres’ energi- og handelsudvalg, at forklarer hvorfor de var så længe om at komme med denne opdatering, som løser problemet. Og det skriftlige svar forventer de amerikanske politikere at få inden tirsdag den 19. februar. Det skriver Computerworld.dk.


Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Sideløbende med sikkerhedsrettelser til iOS, som denne med FaceTime, arbejder Apple også på den næste store iOS-version. Vi kan se frem til iOS 13 som åbner for dark-mode på iPad og iPhone.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
126 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer