Alvorlig fejl i FaceTime: Du kunne aflyttes

8

FaceTime-brugere kunne aflyttes via gruppeopkaldsfunktionen. Apple har afbrudt muligheden centralt og arbejder på en permanent løsning.

FaceTime har en alvorlig sikkerhedsbrist. Foretages et opkald via FaceTime hvor modparten ikke besvarer samtalen, sendes der alligevel lyd igennem til den som foretog opkaldet.

Med andre ord. Selvom du ikke besvarer et indgående FaceTime-opkald, kan modparten alligevel lytte med.

Bristen er påvist af blandt andet 9to5Mac på en iPhone X og iPhone Xr, der begge kørte på iOS 12.1. De har også påvist fejlen mellem iPhone og Mac.

Fejlen kan, ifølge 9to5Mac, aktiveres ved at tilføje ens eget telefonnummer til et gruppeopkald mens opkaldet venter på at blive besvaret hos modparten. Hos den der ringes til, bliver FaceTime blot ved med at ringe.

Nu er det jo ikke sådan, at du kan aflytte i lang tid via denne bug. Lyden sendes kun igennem i opringningsperioden.

Hvis du er nervøs efter du har læst dette, kan du blot deaktivere FaceTime via Indstillinger > FaceTime.

Apple har oplyst, at de senere i denne uge er klar med en softwareopdatering, der lukker FaceTime hullet.

Som en direkte følge af den alvorlige FaceTime fejl har Apple deaktiveret muligheden for at lave gruppeopkald via FaceTime. Gruppe opkald åbnes igen når opdateringen, der lukker hullet, er klar.

GUIDEBeskyt dit Apple ID mod hackere – sådan gør du

I juni 2018 annoncerede Apple, ved WWDC, gruppeopkald i FaceTime som en ny funktion. Fra iOS 12.1 og macOS Mojave blev det således muligt, at foretage gruppeopkald med lyd og/eller video med op til 32 personer.


Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Der opdages jævnligt fejl i softwaren på Apples produkter, men Apple er generelt hurtige til at udbedre og udsende rettelser, så snart de opdages og er løst.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer