Alvorlig fejl i FaceTime: Du kunne aflyttes

FaceTime-brugere kunne aflyttes via gruppeopkaldsfunktionen. Apple har afbrudt muligheden centralt og arbejder på en permanent løsning.

FaceTime har en alvorlig sikkerhedsbrist. Foretages et opkald via FaceTime hvor modparten ikke besvarer samtalen, sendes der alligevel lyd igennem til den som foretog opkaldet.

Med andre ord. Selvom du ikke besvarer et indgående FaceTime-opkald, kan modparten alligevel lytte med.

Bristen er påvist af blandt andet 9to5Mac på en iPhone X og iPhone Xr, der begge kørte på iOS 12.1. De har også påvist fejlen mellem iPhone og Mac.

Fejlen kan, ifølge 9to5Mac, aktiveres ved at tilføje ens eget telefonnummer til et gruppeopkald mens opkaldet venter på at blive besvaret hos modparten. Hos den der ringes til, bliver FaceTime blot ved med at ringe.

Nu er det jo ikke sådan, at du kan aflytte i lang tid via denne bug. Lyden sendes kun igennem i opringningsperioden.

Hvis du er nervøs efter du har læst dette, kan du blot deaktivere FaceTime via Indstillinger > FaceTime.

Apple har oplyst, at de senere i denne uge er klar med en softwareopdatering, der lukker FaceTime hullet.

Som en direkte følge af den alvorlige FaceTime fejl har Apple deaktiveret muligheden for at lave gruppeopkald via FaceTime. Gruppe opkald åbnes igen når opdateringen, der lukker hullet, er klar.

GUIDEBeskyt dit Apple ID mod hackere – sådan gør du

I juni 2018 annoncerede Apple, ved WWDC, gruppeopkald i FaceTime som en ny funktion. Fra iOS 12.1 og macOS Mojave blev det således muligt, at foretage gruppeopkald med lyd og/eller video med op til 32 personer.


Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Der opdages jævnligt fejl i softwaren på Apples produkter, men Apple er generelt hurtige til at udbedre og udsende rettelser, så snart de opdages og er løst.

Apple Watch Ultra er klar til dykkere med Oceanic+

Så er dykkermulighederne gevaldigt opgraderet på Apple Watch Ultra. Appen Oceanic+ kan nu hentes.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Kilde: Apple vil ikke købe Manchester United

Ifølge en kilde, som er bekendt med sagen, så skulle Apple ikke være interesseret i at købe Manchester United, hvilket rygterne gik på i går.

(mere…)
Vil Apple købe Manchester United?

RYGTE: Netop nu florerer der rygter om, at Apple har udtrykt interesse i, at købe den engelske fodboldklub Manchester United.

(mere…)
Verdens største iPhone-fabrik ramt af corona-protester

Politi og myndigheder iført beskyttelsesdragter forsøger, at standse flygtende ansatte på Foxconns enorme iPhone-fabrik i Zhengzhou.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram