Alvorlig fejl i FaceTime: Du kunne aflyttes

FaceTime-brugere kunne aflyttes via gruppeopkaldsfunktionen. Apple har afbrudt muligheden centralt og arbejder på en permanent løsning.

FaceTime har en alvorlig sikkerhedsbrist. Foretages et opkald via FaceTime hvor modparten ikke besvarer samtalen, sendes der alligevel lyd igennem til den som foretog opkaldet.

Med andre ord. Selvom du ikke besvarer et indgående FaceTime-opkald, kan modparten alligevel lytte med.

Bristen er påvist af blandt andet 9to5Mac på en iPhone X og iPhone Xr, der begge kørte på iOS 12.1. De har også påvist fejlen mellem iPhone og Mac.

Fejlen kan, ifølge 9to5Mac, aktiveres ved at tilføje ens eget telefonnummer til et gruppeopkald mens opkaldet venter på at blive besvaret hos modparten. Hos den der ringes til, bliver FaceTime blot ved med at ringe.

Nu er det jo ikke sådan, at du kan aflytte i lang tid via denne bug. Lyden sendes kun igennem i opringningsperioden.

Hvis du er nervøs efter du har læst dette, kan du blot deaktivere FaceTime via Indstillinger > FaceTime.

Apple har oplyst, at de senere i denne uge er klar med en softwareopdatering, der lukker FaceTime hullet.

Som en direkte følge af den alvorlige FaceTime fejl har Apple deaktiveret muligheden for at lave gruppeopkald via FaceTime. Gruppe opkald åbnes igen når opdateringen, der lukker hullet, er klar.

GUIDEBeskyt dit Apple ID mod hackere – sådan gør du

I juni 2018 annoncerede Apple, ved WWDC, gruppeopkald i FaceTime som en ny funktion. Fra iOS 12.1 og macOS Mojave blev det således muligt, at foretage gruppeopkald med lyd og/eller video med op til 32 personer.


Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Der opdages jævnligt fejl i softwaren på Apples produkter, men Apple er generelt hurtige til at udbedre og udsende rettelser, så snart de opdages og er løst.

Apple ’filmer’ hele København

Opbygning af 3D-kort og forbedring af materialerne i Apple Maps er i gang. Du vil derfor kunne møde kortindsamlere til fods den kommende tid.

(mere…)
Apple: iPads kan fortsat være HomeKit Hub med iPadOS 16

Det har tidligere lydt, at iPads ikke længere ville kunne bruges som HomeKit Hub med iPadOS 16. Men nu siger Apple, at de fortsat kan bruges – dog er der en hage ved det.

(mere…)
Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram