Mere end hver tredje tjekker mobilen under kørsel

5

En ny undersøgelse viser, at danskerne har svært ved, at lade mobilen være når de kører bil. Mere end hver tredje tjekker telefonen under kørslen.

Skriver beskeder under kørslen (Foto: Pixabay.com)

En ny undersøgelse Epinion har fortaget for Rådet for Sikker Trafik og Forsikring og Pension står bag, viser at hver tredje dansker har svært ved, at lade mobilen være når de kører bil.

Så farligt er det at SMS’e under kørsel

Der er 1.509 danskere, som har svaret på spørgeskemaerne fra Epinion.

Og konklusionen på undersøgelsen er, at mere end en tredjedel af de danske bilister ikke kan lade være med at tjekke mail og beskeder på telefonen under kørslen.

Faktisk svarer 36 procent af de adspurgte bilister, at de hiver mobilen frem under kørsel. Hvilket man kan undre sig over, når også ni ud af ti svarer, at de synes det er farligt når andre bruger mobilen under kørslen.

Sådan bruges ’Forstyr ikke under kørsel’ på iPhone

-”Det er jo bemærkelsesværdigt, at bilisterne godt kan se, at det er farligt at bruge mobilen bag rattet, når det er andre, der gør det, men at de alligevel selv kigger på den en gang imellem,” skriver Lisbeth Sahl, der er seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik, i en pressemeddelelse

Om det nye tiltag fra Folketinget vil ændre på dette er uvist. Men straffen for at bruge mobilen under kørslen blev skærpet i december, da Folketinget vedtog dette. Det koster snart 1.500 kroner og et klip i kørekortet, at benytte mobilen, mens du er i trafikken.

Mobilen koster snart klip i kørekortet

I undersøgelsen fortæller 17 procent også, at de blandt andet tager billeder, mens de kører bil. Hvilket også var tydeligt i forbindelse med togulykken på Storebæltsbroen, hvor 40 bilister endte med at få bøder for dette.

Google lancerer ’Forstyr ikke under kørsel’

Rådet for Sikker Trafik har nu lanceret en kampagne, som skal gøre bilisterne opmærksomme på, at holde telefonen væk under kørslen.

Mere til historien

Benytter du din mobil under kørsel? Hvis ja, hvad skal der til for, at du stopper brugen af mobilen under kørslen? Svar gerne i kommentarfeltet herunder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer