Kamerakongen Huawei rammer igen førstepladsen

9

Endnu engang har Huawei ramt førstepladsen. Med titlen verdens bedste mobilkamera, cementerer de for anden gang positionen på toppen.

MATE-20-DXOMARK
Huawei Mate 20 Pro deler førstepladsen på DxOMarks liste over de bedste smartphone-kameraer (Foto: Huawei)

Hvis du vil have verdens bedste kamera til billeder og video, i en smartphone, så har du lige nu to muligheder.

På en delt førsteplads finder vi Huawei Mate 20 Pro og Huawei P20 Pro, der i DxOMarks omfattende kameratest begge scorer 109 point i den samlede score.

Begge telefoner har fået 114 point på fototesten. Mate 20 Pro fik 97 point på video mens P20 Pro fik 98 point. Ifølge DxOMark skyder begge telefoner rigtigt gode videoer og billeder i næsten alle situationer.

Mate 20 Pro ligger som nævnt ét point under P20 Pro i videokarakteren. Forskellen ligger i, at stabilisatoren og støj på billederne, i dårlig belysning, er en anelse dårligere end på P20 Pro.

Det skal siges, at DxOMark ikke har vurderet super vidvinkelsensoren i Mate 20 Pro, da dette aktuelt ikke er en del af deres vurderingssetup.

Huawei Mate 20 Pro har 3x optisk zoom-linse. Det gør denne telefon til verdenslederen inden for zoom med en smartphones.

– ”Overordnet set er Huawei Mate 20 Pro let at anbefale til både mobil- og videofotografer,” skriver DxOMark i deres konklusioner.

Køber du Huawei Mate 20 Pro eller P20 Pro får du smartphones med kameraer der ligger væsentligt over hvad konkurrenterne på kameralisten, iPhone Xs Max, HTC U12+ og Samsung Galaxy Note 9 præsterer.

Disse tre telefoner ligger henholdsvis nummer 3, 4 og 5 på DxOMarks aktuelle liste.

VIDEODin smartphone får flere kamera-linser i 2019

Intet tyder på, at udviklingen inden for mobilkameraer er stoppet. Ifølge rygterne vil Huawei P30 Pro, der ventes præsenteret i år, have quad-kamerasetup – med fire kameralinser. 

Vi forventer også Nokia 9 PureView her i foråret, der angiveligt får fem kameralinser. Det samme rygte går der omkring Huawei Mate 30 Pro. Denne ventes vi at få at se i efteråret.

Huawei Mate 30 Pro kommer med penta-kamera

Mere til historien

Før lanceringen af iPhone Xs og iPhone Xs Max gik der rygter om, at Apple ville komme med en iPhone, der havde tre kameralinser. Sådan skulle det ikke gå – i hvert fald ikke i 2018.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer