Huawei Mate 30 Pro kommer med penta-kamera

16

RYGTE: Mate 30 Pro vil have fem kameralinser, såkaldt pentalinse-kamera, forlyder det. Et quad-kamera er på vej til P30 Pro.

Huawei Mate 30 Pro kameracover a
Billede fra patentansøgning fra Huawei på et cover til Huawei Mate 30 Pro (Foto: Letsgodigital)

Huawei fortsætter i 2019 med at optimere på kamerateknologierne i deres smartphones. Ifølge de seneste rygter arbejder Huawei på et pentalinse-kamera til topmodellen Huawei Mate 30 Pro.

Penta-kamera er et mobilkamera bestående af fem linser. Sandsynligvis vil hver linse have hver sin unikke egenskab. Ét skud samler således data fra kameraets fem linser til ét resultat.

Rygterne om penta-kameraet stammer fra en patentansøgning som Huawei har indsendt til CNIPA (China National Intellectual Property Administration). Det skriver Letsgodigital.

Ansøgningen viser et cover til en smartphone med en temmelig stor kameraudskæring – større end udskæringen vi kender fra Huawei Mate 20 Pro, der har tre kameralinser og en fotolysdiode i en tilnærmelsesvis kvadratisk udskæring.

Den store udskæring har fået rygterne om et pentalinse-kamera til at løbe.

Huawei har ikke kommenteret på oplysningerne.

Hvis Huawei følger den tidsplan, de tidligere har anvendt, vil Huawei Mate 30 Pro se dagens lys i efteråret 2019. Mate 20 Pro blev offentliggjort den 16. oktober 2018.

Mate 20 Pro har indtil videre været en succes for Huawei. Telefonen har fået mange gode anmeldelser og senest er den kåret som Årets Mobil 2018 på MereMobil.dk.

Huawei Mate 30 Pro kameracover a
Bilede fra patentansøgning fra Huawei på et cover til Huawei Mate 30 Pro (Foto: Letsgodigital)

Mange kameralinser i 2019

Tendensen er helt klar. I 2019 kommer vi til at se flere kameralinser på vores smartphones. Mens 2018 blev året hvor vi fik dual-kameraer i selv meget billige telefoner, og triple-kameraer i enkelte modeller, så byder 2019 på endnu flere linser.

TENDENS: Vi får flere kameralinser i 2019

Det ventes, at Nokia 9 PureView, der netop er lækket på en officiel video, får pentakamera med 5 linser. Nokia 9 PureView skulle lande i foråret.

Rygterne taler også om, at den kommende Huawei P30 Pro vil have fire kameraer (quad).

Tiden vil vise om de ekstra kameralinser også giver os bedre billeder, eller om det mest er en gimmick, der skal sælge telefoner.

Jeg følger udviklingen her på MereMobil.dk.

BAGGRUND: 5 tech-tendenser der slår igennem i 2019

Pentakamera i Nokia 9 PureView

Mere til historien

I 2018 kom Huawei med tre kameraer på Mate 20 Pro og P20 Pro, men linserne har forskellige funktioner på de to telefoner. Mate 20 Pro har eksempelvis vidvinkelsensor. P20 Pro har på denne plads en monokromlinse til registrering af dybde og detaljer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer