Apple: Vi har solgt færre iPhones end forventet

64

I et officielt brev fortæller Apples CEO Tim Cook, at Apple har solgt færre iPhones end forventet.

iPhone Xs
iPhone Xs (Foto: MereMobil.dk)

Forventningen fra Apple havde været at omsætte for mellem 89 og 93 milliarder dollars i første kvartal af 2019 (oktober-december 18). Men i et officielt brev nedjusterer Apples topchef Tim Cook dette til at være 84 milliarder dollars. Sidste år i første kvartal var indtjeningen på 88,3 milliarder dollars.

Ifølge brevet er Apples grunde til nedjusteringen, at der er en dårligere økonomi i Kina. Generelt er konkurrencen også stor og Apples produkter er noget dyrere end konkurrenternes.

Apple har sat prisen ned på iPhone Xr

Tim Cook skriver også i brevet, at de vidste, at sammenligningerne med andre år ville blive svær, da iPhone Xs og iPhone Xs Max kom til salg i fjerde kvartal 2018 (juli-september 2018).

På trods at det ringere iPhone-salg, så ser det mere lovende ud for Apples andre produkter. Apples kategorier Mac, Services, iPad, Wearable/Home/Accessories går frem med næsten 19 procent i forhold til første kvartal 2018 i Apples regnskabsår.

Apple på vej med iPad Mini og ”billig” iPad i 2019

Også wearables-kategorien voksede med næsten 50 procent i forhold til sidste år. Det skyldes formentlig særligt, at Apple Watch og AirPods var meget populære i julehandlen.

Apples AirPods var et kæmpe hit på Black Friday

Trods iPhone-salget har været lavere end forventet, så oplyser Apple også i det åbne brev til investorerne, at de er på rette vej i forhold til at nå målet med fordobling af forretningen Services fra 2016 til 2020.n

Mere til historien

Patentsagen i Tyskland og Kina med Qualcomm hjælper dog heller ikke lige Apple i forhold til salget af iPhones. I Tyskland sælges iPhone 7 og iPhone 8 ikke længere i Apple Stores.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
64 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer