Apple: Vi har solgt færre iPhones end forventet

I et officielt brev fortæller Apples CEO Tim Cook, at Apple har solgt færre iPhones end forventet.

iPhone Xs
iPhone Xs (Foto: MereMobil.dk)

Forventningen fra Apple havde været at omsætte for mellem 89 og 93 milliarder dollars i første kvartal af 2019 (oktober-december 18). Men i et officielt brev nedjusterer Apples topchef Tim Cook dette til at være 84 milliarder dollars. Sidste år i første kvartal var indtjeningen på 88,3 milliarder dollars.

Ifølge brevet er Apples grunde til nedjusteringen, at der er en dårligere økonomi i Kina. Generelt er konkurrencen også stor og Apples produkter er noget dyrere end konkurrenternes.

Apple har sat prisen ned på iPhone Xr

Tim Cook skriver også i brevet, at de vidste, at sammenligningerne med andre år ville blive svær, da iPhone Xs og iPhone Xs Max kom til salg i fjerde kvartal 2018 (juli-september 2018).

På trods at det ringere iPhone-salg, så ser det mere lovende ud for Apples andre produkter. Apples kategorier Mac, Services, iPad, Wearable/Home/Accessories går frem med næsten 19 procent i forhold til første kvartal 2018 i Apples regnskabsår.

Apple på vej med iPad Mini og ”billig” iPad i 2019

Også wearables-kategorien voksede med næsten 50 procent i forhold til sidste år. Det skyldes formentlig særligt, at Apple Watch og AirPods var meget populære i julehandlen.

Apples AirPods var et kæmpe hit på Black Friday

Trods iPhone-salget har været lavere end forventet, så oplyser Apple også i det åbne brev til investorerne, at de er på rette vej i forhold til at nå målet med fordobling af forretningen Services fra 2016 til 2020.n

Mere til historien

Patentsagen i Tyskland og Kina med Qualcomm hjælper dog heller ikke lige Apple i forhold til salget af iPhones. I Tyskland sælges iPhone 7 og iPhone 8 ikke længere i Apple Stores.

Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
78 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram