Skoler sætter mobilen i fængsel

3

Mobilen kommer i fængsel på nogle skoler, andre satser på mobildannelse. Skolerne håndterer mobilerne vidt forskelligt.

Forskere fra Aarhus Universitet har siden maj undersøgt reglerne for brug af mobilen på danske folkeskoler.

Der er stor forskel på, hvilken mobilpolitik de enkelte skoler har.

Forskerne har dog erfaret, at de fleste skoler har taget stilling og at mobilpolitikken har haft en positiv effekt på børnenes sociale liv – udenfor de sociale medier. Det skriver DR.dk.

Vi vil have fjernet mobilen fra skolerne

-”Selvom skolerne ofte laver principper eller regler for at mindske forstyrrelser i timerne, er den største gevinst det sociale. Eleverne bliver bedre til at snakke sammen, og de gør det mere, når der ikke er en skærm mellem dem i frikvarterene,” fortæller Andreas Lieberoth, der som adjunkt ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, DPU, og Interacting Minds Center på Aarhus Universitet er én af forskerne bag undersøgelsen.

Undersøgelsen viser også, at en af de mest benyttede metoder er, at mobiltelefonen simpelthen afleveres når der er timer.

-”Det mest hyppige er, at telefonerne skal ligge i tasken og være slukket, når der er timer. Det næstmest almindelige er at lave det, vi kalder et mobilfængsel, hvor man låser mobilerne inde fra morgenstunden. De bliver afleveret på kontoret eller i en kasse med lås på,” siger Andreas Lieberoth.

Skole har indført totalforbud mod mobiltelefoner

Der er også steder, hvor eleverne i stedet for at få frataget mobilerne skal lære at agere hensigtsmæssigt selvom mobilen er i nærheden. Det skal de blandt andet på Skovbykolen i Galten. Her skal eleverne lære at bruge mobilerne så de bliver en resurse. Det fortæller skoleleder Christian Rotbøl.

-”Vi er meget bevidste om, at vi også har en dannelsesopgave med mobiltelefonen. Det er lærerne, der sætter grænsen og bestemmer, hvornår den skal bruges. Vi kan godt se, at den kan bruges i undervisningen til for eksempel geocaching i matematik, filmoptagelser i dansk eller billeder i håndværk og design,” siger Christian Rotbøl til DR.

Der er dog steder på Skovbyskolen, hvor mobilen skal være slukket, hvilket f.eks. er i omklædningsrummet og i undervisningen, hvis læreren ikke har sagt andet.

Hvordan synes du, at en god mobilpolitik er? Både i skolen, på arbejdspladsen og det sociale liv (i den fysiske verden).

Mere til historien

Vi har tidligere  haft skrevet et lille tip om, hvordan du er forsikret, hvis dit barn låner skolens iPad og den går i stykker. Hvem dækker hvad? Bliv klogere på det her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer