Vi vil have fjernet mobilen fra skolerne

Hele otte ud af ti vil have smartphonen fjernet fra de danske skoler. Børnene efterlyser regler.

Børn og smartphones (Foto: Telia)

Børn og smartphones (Foto: Telia)

Mobiltelefonen opfattes i befolkningen i højere grad som et forstyrrende element end tidligere. Og nu viser en undersøgelse, at otte af ti svarer, at de ønsker et decideret forbud mod smartphones på de danske skoler.

 – Kamp mod sociale medier: Frankrig vil forbyde mobile enheder i skolen

Mobilen skal ganske simpelt ud af klasselokalet, lyder det fra størstedelen af de adspurgte i en ny måling, Megafon har foretaget for Politiken og TV 2.

Otte af ti svarer, at de ønsker et forbud mod mobiltelefoner, og det er ifølge organisationen Skole og Forældre en afspejling af opfattelsen af mobiltelefonen på mange danske skoler.

– De sidste ti år har skolerne forsøgt at omfavne den teknologiske udvikling og bruge smartphones aktivt i undervisningen i stedet for at lave forbud. Men nu oplever mange skoler, at mobilen er begyndt at fylde for meget, og det går både ud over det faglige og sociale, siger formand Mette With Hagensen til Politiken.

Børn der leger (Foto: PlayMapr)

Børn der leger (Foto: PlayMapr)

Problematiske frikvarterer

Det er især i frikvartererne, at elevernes brug af mobiltelefoner kan være problematisk, mener hun. Her bliver pauserne i stigende grad bliver brugt til at sende beskeder på Snapchat eller spille mobilspil i stedet for leg med klassekammeraterne.

 – Forældre klager over skolernes mobilpolitik

Mette With Hagensen fortæller desuden, at det ofte er børnene selv, der efterlyser regler for mobilbrug i skolerne, fordi de i højere grad mærker konsekvenserne.

Mere til historien

I december foreslog den franske undervisningsminister, Jean-Michel Blanquer, at forbyde elever at medbringe håndbårne enheder i skolen. Et britisk studie fra 2015 viser i følge Politiken desuden, at elever fra skoler med mobilforbud får bedre karakterer, mens professor dr.med. Jens D. Mikkelsen fra Rigshospitalets Neurobiologiske Forskningsenhed har påvist, at mobilen fylder hjernens arbejdshukommelse med irrelevant information fra sociale medier som eksempelvis, hvad der sker på Snapchat. Børnene kan derfor ikke koncentrere sig om det, der skal læres, siger han til Politiken.

Forsker i opråb: Savner præcision i debatten om “skærmtid”

Skærme i skolen bliver ofte omtalt i generelle vendinger af politikere og debattører, mener eksperter.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Børn er alt for tidligt på sociale medier

En ny rapport fra Børns Vilkår viser, at børn alt for tidligt kommer på de sociale medier. Tæt på 50 procent har en profil før de er 10 år.

(mere…)
Pas på smartphonen i solen

Smartphonen er ikke ligeså vild med solen, som du måske er. Husk pas på, så telefonen ikke overopheder.

(mere…)
Hvad er det bedste og billigste mobilabonnement til børn?

TIP: Børne-abonnement til telefonen! Hvad er det? Læs om priserne og mobilabonnementer til børn.

(mere…)
Sådan gør du noget ved din afhængighed af sociale medier

TIP: Flere og flere danskere bliver afhængige af sociale medier, det viser en ny undersøgelse. Her er 5 tips til at gøre noget ved det.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram