Kamp mod sociale medier: Frankrig vil forbyde mobile enheder i skolen

I Frankrig anses børn og unges brug af mobile enheder som et sundhedsproblem. Regeringen vil nu lovgive på området.

Børn, mobil, microsoft

I Frankrig skal det være slut med bærbare enheder i skolerne (Foto: Microsoft)

Børn og teenageres forbrug af sociale medier vækker så stor bekymring i Frankrig, at der arbejdes på et regulært forbud mod mobiltelefoner og tablets i skolerne.

Den franske undervisningsminister, Jean-Michel Blanquer, vil gå så langt, at han ganske simpelt vil forbyde eleverne at medbringe håndbårne enheder i skolen. Samtidig vil præsident Emmanuel Macrons regering indføre forældretilladelse for at benytte Facebook indtil barnet er 16 år. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Det er udkommet af en stigende bekymring for, at børn og unge udvikler en afhængighed af sociale platforme som Facebook og Snapchat og desuden udsættes for voldsomt eller pornografisk indhold, skriver avisen.

Facebook går efter børn ned til seks år

Det lovmæssige tilløb tages samtidig med, at Facebook har lanceret en børne-udgave af deres beskedtjeneste. Navnet er Messenger Kids. Børne-messengeren styres og overvåges via de voksnes Facebook-profiler.

Med Messenger Kids har Facebook i kampen med blandt andre Snapchat sat fokus på børn helt ned til seks år.

Facebook lover forældrene fuld kontrol med, med hvem og hvad deres børn under 13 år diskuterer på Messenger Kids. Udfordringen her er bare, at mens det er forældrene der via deres Facebook-profil skal godkende børnenes adgang til Messenger Kids, så er der ingen kontrol med, hvem forældrene er – og dermed kan, hvem som helst oprette en profil på Facebook og give børnene adgang til Messenger Kids.

Google har siden 2015 forsøgt sig med platformen YouTube Kids. Men for knap en måned siden måtte YouTube erkende, at voksne i høj grad havde fundet vej til platformen. Google slettede flere end 150.000 videoer, fordi de angiveligt indeholdt materiale rettet mod et pædofilt publikum.

Yderligere 650.000 videoer har fået lukket deres kommentarspor. Her boltrede pædofile sig med med seksuelle kommentarer om videoerne. Oveni kommer at, YouTubes søgemekanisme ved en fejl har givet brugerne forslag til søgninger, der handler om sex med børn.

Google introducerer familiedeling i Android

Mere til historien

Messenger Kids er lanceret i USA som en app, og er i udgangspunktet lig den almindelige Messenger-app med en-til-en-chat, gruppe-chat og mulighed for at sende billeder, videoer og tekstbeskeder. Appen er reklamefri, og det er ikke muligt købe ting via appen. Det er endnu uvist, om eller hvornår tjenesten bliver tilgængelig i Danmark.

Læs også:
For meget skærmtid skader småbørns sprog

TikTok er klar med Instagram-lignende app

En ny app fra TikTok er i al stilhed blevet lanceret - og den minder en del om Instagram.

(mere…)
Arto er tilbage – det første danske sociale medie

Der var mange skriverier om Arto med alt fra krænkelser af børn, mobning og trusler på livet. Nu er Arto tilbage!

(mere…)
Skal Meta bruge DINE data til træning?

Hvis du ikke ønsker, at Meta skal bruge dine data til træning af kunstig intelligens, så er denne artikel værd at læse.

(mere…)
Falske annoncer med tv-værter overdrages til EU

Dansk tilsyn vurderer, at EU-reglerne overtrædes af Meta på Facebook og Instagram.

(mere…)
Så meget datatrafik bruger dit barn på mobilen

Hvor meget data bruger dit barn på mobilabonnement om måneden? Her er tallene.

(mere…)
“Nyn eller syng” for at søge på YouTube Music

YouTube Music er klar med en nyhed, da Android-brugere nu kan søge på YouTube Music enten ved at nynne eller med sang.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram