Forældre klager over skolernes mobilpolitik

Flere skoler indfører forbud mod mobilen. Skole og Forældre oplever, at flere forældre er utilfredse med skolernes politik når det kommer til mobilen.

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen - både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen – både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Det er ikke kun skoletaske, penalhus og skolebøger, der er med når skoledagen påbegyndes. Mobilen er også for de fleste skoleelever blevet en trofølgesvend.

Og smartphonens indtog i skolerne har også gjort, at flere skoler har set sig nødsaget til at vedtage en mobilpolitik.

Skolernes mobilpolitik er meget forskellige. Eksempelvis har Gammel Lindholm Skole ved Nørresundby et forbud der gør, at det er helt slut med at sidde med mobilen fremme eller under bordet i timerne. Det skriver DR.dk.

I Nørresundby samles elevernes telefoner enten ind eller også må de ikke komme op ad tasken. Dermed kan de først benyttes i frikvarterne.

Skoleleder Carsten Westphal oplever, at eleverne har taget godt imod forbuddet. Eleverne har fundet ud af, at det reelt set er rart ikke at blive forstyrret hele tiden. Enten af sig selv eller af andre sidder på nettet.

Men hos organisationen Skole og Forældre, oplever man et stigende antal henvendelser fra forældre, der er utilfredse med skolernes politik.

– ”Vi oplever i vores forældrerådgivning, at folk spørger, om det virkelig kan passe, at skolerne må konfiskere deres børns ting, for det er jo privat ejendom,” fortæller formand Mette With Hagensen til DR.

Forældre overlader små børn til dig selv på nettet

Skole og Forældre fik i 2016 i alt 1.500 henvendelser fra forældre til børn i folkeskolen. Omkring 7 procent af henvendelserne er opgjort som ”sanktioner” mod konfiskering af mobiler. Ombudsmanden har tidligere afgjort, at det ikke er ulovligt for skolerne, at inddrage elevernes mobiler.

Forældrene rådgives til, at tage kontakt til skolerne og snakke med klasselærer, ledelse og bestyrelse på den enkelte skole omkring mobilpolitikken.

– ”I undervisningstiden skal telefonen udelukkende bruges til noget, der er undervisningsrelevant. Den skal ikke bare ligge på bordet og bruges til at ringe eller at tjekke beskeder på sociale medier,” siger Mette With Hagensen.

Farsø Skole i Himmerland har valgt, at holde skoledagen total mobilfri.

Hvad tænker du om mobiltelefoner i skolerne? Skal de helt forbydes eller? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Mobilfrie skoler giver mere koncentrede elever

Mere til historien

En undersøgelse har tidligere vist, at danske børn bliver yngre, når de får deres første mobil. 

Så meget datatrafik bruger dit barn på mobilen

Hvor meget data bruger dit barn på mobilabonnement om måneden? Her er tallene.

(mere…)
Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Forsker i opråb: Savner præcision i debatten om “skærmtid”

Skærme i skolen bliver ofte omtalt i generelle vendinger af politikere og debattører, mener eksperter.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Børn er alt for tidligt på sociale medier

En ny rapport fra Børns Vilkår viser, at børn alt for tidligt kommer på de sociale medier. Tæt på 50 procent har en profil før de er 10 år.

(mere…)
Hvad er det bedste og billigste mobilabonnement til børn?

TIP: Børne-abonnement til telefonen! Hvad er det? Læs om priserne og mobilabonnementer til børn.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
31 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram