Google overtræder dansk lovgivning med Google Pay

29

Forbrugerrådet Tænk mener ikke, at Google lever op til de danske regler for betalingstjenester.

Hvis du gør klar til at benytte Google Pay, så har du måske også haft svært ved at gennemskue, hvad du egentlig siger ja til af betingelserne under godkendelsen.

Forbrugerrådet Tænk er i hvert fald efter Google, da de ikke mener, at Google lever op til den danske lovgivning. Derfor har forbrugerrådet Tænk sendt et brev til Google med kritikpunkter. Det skriver Berlingske.dk.

Der er 50 sider med Google-betingelser fordelt over fem forskellige dokumenter, hvis du vil vide hvad du siger ja til for at benytte Google Pay.

Google Pay er klar til danskerne

-”Googles betingelser er, efter vores vurdering, i klar konflikt med de danske regler. Det skal være tydeligt for forbrugeren, hvad data kan blive brugt til, men selv efter, at vi har brugt timer på at studere vilkårene, har vi svært ved at gennemskue præcis, hvad man siger ja til, når man bruger app’en,” siger Troels Hauer Holmberg, som er seniorøkonom i Forbrugerrådet.

Helt konkret er problemet, at der i Google Pay henvises til fem forskellige sæt servicevilkår hvoraf det ene er Googles overordnede betingelser.

-”I Danmark har vi nogle særlige regler, der er lavet med det formål at sikre god forbrugerbeskyttelse. Men Google kommer med et sæt internationale brugervilkår, der efter vores vurdering ikke harmonerer med den danske lovgivning på området,” siger Troels Hauer Holmberg.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk er det et krav efter de danske betalingsdataregler, at brugerne skal have en klar og præcis beskrivelse af, hvad deres data bliver brugt til.

Derfor går opfordringen fra Forbrugerrådet Tænk på, at Google får samlet beskrivelsen af hvordan de behandler betalingsdata.

Danske Bank klar med Google Pay

Google oplyser, at de har modtaget brevet fra Forbrugerrådet Tænk og er i dialog.

En anden ting, ud overuklarheden i servicevilkårene, er, at Google åbner op for at betalingsdata kan bruges til tjenester rettet mod tredjepart. Hvilket også, ifølge Forbrugerrådet Tænk, er imod dansk lov.

Mere til historien

Google Pay er Googles konkurrent til Apple Pay, MobilePay og lignende.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
29 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer