Google overtræder dansk lovgivning med Google Pay

Forbrugerrådet Tænk mener ikke, at Google lever op til de danske regler for betalingstjenester.

Hvis du gør klar til at benytte Google Pay, så har du måske også haft svært ved at gennemskue, hvad du egentlig siger ja til af betingelserne under godkendelsen.

Forbrugerrådet Tænk er i hvert fald efter Google, da de ikke mener, at Google lever op til den danske lovgivning. Derfor har forbrugerrådet Tænk sendt et brev til Google med kritikpunkter. Det skriver Berlingske.dk.

Der er 50 sider med Google-betingelser fordelt over fem forskellige dokumenter, hvis du vil vide hvad du siger ja til for at benytte Google Pay.

Google Pay er klar til danskerne

-”Googles betingelser er, efter vores vurdering, i klar konflikt med de danske regler. Det skal være tydeligt for forbrugeren, hvad data kan blive brugt til, men selv efter, at vi har brugt timer på at studere vilkårene, har vi svært ved at gennemskue præcis, hvad man siger ja til, når man bruger app’en,” siger Troels Hauer Holmberg, som er seniorøkonom i Forbrugerrådet.

Helt konkret er problemet, at der i Google Pay henvises til fem forskellige sæt servicevilkår hvoraf det ene er Googles overordnede betingelser.

-”I Danmark har vi nogle særlige regler, der er lavet med det formål at sikre god forbrugerbeskyttelse. Men Google kommer med et sæt internationale brugervilkår, der efter vores vurdering ikke harmonerer med den danske lovgivning på området,” siger Troels Hauer Holmberg.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk er det et krav efter de danske betalingsdataregler, at brugerne skal have en klar og præcis beskrivelse af, hvad deres data bliver brugt til.

Derfor går opfordringen fra Forbrugerrådet Tænk på, at Google får samlet beskrivelsen af hvordan de behandler betalingsdata.

Danske Bank klar med Google Pay

Google oplyser, at de har modtaget brevet fra Forbrugerrådet Tænk og er i dialog.

En anden ting, ud overuklarheden i servicevilkårene, er, at Google åbner op for at betalingsdata kan bruges til tjenester rettet mod tredjepart. Hvilket også, ifølge Forbrugerrådet Tænk, er imod dansk lov.

Mere til historien

Google Pay er Googles konkurrent til Apple Pay, MobilePay og lignende.

Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

(mere…)
Googles foldbare mobil er spottet igen

RYGTE: Google Pixel Fold er spottet igen, hvilket kunne indikere at en lancering er tæt på.

(mere…)
Hader du disse reklamer på YouTube?

Godt nyt hvis du er træt af forstyrrende reklamer på YouTube.

(mere…)
Datoen for Google I/O 2023 er klar

KORT NYT: Google har offentliggjort datoen for dette års udviklerkonference Google I/O.

(mere…)
Eksklusiv Pixel-funktion er klar til alle

Da Google Pixel-telefonerne kom på markedet, havde de en eksklusiv feature. Nu kommer ”magisk viskelæder” ud til alle.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
30 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram