Google Pay er klar til danskerne

64

Google giver fra i dag danskerne mulighed for, at benytte Google Pay. Det kræver, at du har den rigtige bank.

Hands Free mobilbetaling fra Google (Foto: Google)
Hands Free mobilbetaling fra Google (Foto: Google)

Fra i dag har danskerne fået endnu en mulighed når det kommer til mobilbetalingsapplikationer. Google har nemlig åbnet Google Pay for danskerne.

Google lancerer tjenesten i samarbejde med blandt andet VISA, Mastercard, Nordea og Jyske Bank.

 – Google parrer to betalingsbrands: Her er Google Pay

Google Pay gør det muligt for Android-brugere, der har en telefon med Android 5 Lollipop, eller nyere, at benytte Googles bud på mobilbetaling.

Android-brugere kan benytte Google Pay i alle butikker, som har kontaktløs betaling.

– “Fra i dag kan man koble kredit- og debetkort fra danske partnerbanker til Google Pay og derefter bruge applikationen til at betale hurtigt og sikkert millioner af steder i Danmark og resten af verden. Danmark er det 25. land, hvor vi nu tilbyder Android-brugere en bekvem og friktionsløs måde at betale og administrere transaktioner på via deres telefon,” siger Florence Diss, Googles EMA-chef for Handelspartnerskaber.

For at komme i gang med Google Pay kræver det, at du downloader appen Google Pay og tilføjer dit betalingskort. Det kræver, at kortet er udstedt af enten Nordea eller Jyske Bank. Flere banker til løbende blive tilføjet, oplyser Google i en pressemeddelelse.

Handler du for et beløb under 200 kroner behøver du ikke låse telefonen op, men kan betale fra låseskærmen. Er beløbet højere end 200 kroner, så skal du låse telefonen op.

Derudover er Google Pay integreret i Google Play Store, Chrome og YouTube Premium. Så det er nemt og hurtigt at købe apps, film osv.

Det er også muligt, at gemme en kopi af dine loyalitetskort, medlemskort, gavekort og billetter via Google Pay.

Er du nervøs omkring sikkerheden, så vil du formentlig nyde godt af at vide, at Google Pay ikke gemmer kortoplysninger på telefonen. Så skulle telefonen blive stjålet – så har andre altså ikke adgang til dine oplysninger og du behøver derfor ikke spærre betalingskort osv.

Du kan downloade Google Pay gratis i Google Play Store.

Andre banker tilføjes?

Google oplyser i pressemeddelelsen, at der løbende vil blive tilføjet andre banker. I ventetiden er det svært at vide, om det bliver muligt at benytte Google Pay på samme måde som Apple Pay. Med Apple Pay kan der betales fra en konto specifikt til dette formål.

 – Apple Pay er klar til alle danskere – men det koster

Foruden at Google Pay lanceres i Danmark så er tjenesten nu også tilgængelig i resten af Norden.

Mere til historien

Allerede tilbage i 2016 var der snak om, at Android Pay nærmede sig Danmark. Men det var altså først efter et navneskifte og en masse tålmodighed, at tjenesten blev tilgængelig for danskerne.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
64 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer