Snart åbnes EKG-målinger i Apple Watch

69

Apple gør klar til at åbne for EKG-målinger i Apple Watch Series 4, ifølge et internt dokument.

Den tidligere annoncerede EKG-målingsfunktion i Apple Watch Series 4 frigives i den kommende opdatering til watchOS 5.1.2.

Oplysningerne stammer fra et internt træningsdokument som MacRumors.com er i besiddelse af.

ECG, eller på dansk EKG, står for Elektrokardiogram. Via EKG kan hjertets spændingsforskelle kortlægges. Dette bruges blandt andet til at få oplysninger om en eventuel sammenhæng mellem symptomer som patienterne oplever og hjertets funktion

EKG-målinger er normalt forbeholdt professionelt medicinaludstyr, men Apple har udviklet funktionen til at fungere ved hjælp af sensorer på Apple Watch Series 4.

Angiveligt kan målingerne vise indikationer på ”atrial fibrillation”, der er en alvorlig uregelmæssig hjerterytme.

Data fra EKG-funktionen kan aflæses via applen Sundhed på iPhone, der skal være en iPhone 5s med iOS 12.1.1 eller nyere.

ANMELDELSE: Apple Watch Series 4 er det bedste smartwatch du kan købe

Målingen laves på Apple Watch ved at brugeren placerer fingeren i 30 sekunder på drejeknappen, der også omtales som Digital Crown.

Ifølge dokumentet bliver EKG i første omgang tilgængelig i landeområder hvor funktionen er godkendt. Sandsynligvis bliver USA det første markedsområde.

Apple Watch Series 4 er det samme produkt over hele verden, og da adgangen til EKG styres via softwaren, så er alle Apple Watch-brugere altså klar til at kunne foretage EKG-målinger, så snart godkendelsen foreligger.

Det er kun Series 4 modellerne, der understøtter EKG-målinger. Tidligere udgaver af Apple Watch har ikke den fornødne teknologi indbygget.

Der er ingen oplysninger om hvornår opdateringen ruller ud, men ifølge MacRumors skulle det være meget snart.

I forbindelse med min anmeldelse af Apple Watch Series 4 styr det klart, at Apples bud på et smartwatch er det bedste netop nu. Samsungs nyeste smartwatch, Galaxy Watch, er desværre ikke i nærheden at være lige så godt.

Apple Watch bliver i højere grad et sportsur

Mere til historien

Dokumentet til Apples ansatte lægger vægt på, at EKG-målingerne ikke kan erstatte traditionelle diagnoser af sygdomme eller ændringer i medicin. Bekymrede brugere skal altid tage kontakt til deres læge.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
69 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer