Her er mobilt internet hurtigere end Wi-Fi

Trådløst Wi-Fi er ikke altid den hurtigste metode til at hente data ned med. I hvert fald ikke i udlandet.

Wi-fi er faktisk ikke den hurtigste måde at downloade indhold fra internettet. I flere afrikanske, europiske, latinamerikanske og mellemøstlige lande kan man faktisk med fordel frakoble sig Wi-Fi og i stedet benytte en forbindelse via mobilnettet.

I alt er det langt hurtigere at downloade via mobilnettet i 33 lande, viser den ny rapport The State of Wifi vs Mobile Network Experience as 5G Arrives (PDF-fil) fra OpenSignal. Det skriver Engadget.

Forskellen mellem at hente data via WI-Fi eller mobilnettet kan være endog meget stor. Ifølge Engadget kan man typisk opleve en forskel på mere end 10 Mbit/s i lande som Australien, Oman eller Tjekkiet, mens forskellen er lavere, men stadigvæk markant i lande som Østig, Iran og Sydafrika.

Stor forskel mellem landene

I et land som Australien er den gennemsnitlig downloadhastighed 13,5 Mbit/s højere på mobilnettet sammenlignet med Wi-Fi.

Hertil skal det nævnes, at Australien er med helt i front, hvad angå mobilnetværk, og derfor er det ingen overraskelse, at Australiens mobilnet viser tænder i rapporten.

Af andre lande fremhæver rapporten Frankrig (+2.5 Mbit/s), Qatar (+11 Mbit/s), Tyrkiet (+7,3 Mbit/s), Mexico (+1,5 Mbit/s) og Sydafrika (+ 5,7 Mbit/s)

Det er dog bemærkelsesværdigt, at der er markante forskelle mellem de enkelte lande. I lande som Hong Kong, Singapore og USA er situationen f.eks. lige omvendt. I de tre lande er det nemlig markant hurtigere at bruge Wi-Fi med en forskel mellem Wi-Fi og mobilnettet på henholdsvis 38.6, 34 og 25 Mbit/s i favør til Wi-Fi.

I Danmark er den gennemsnitlige hastighed på henholdsvis Wi-Fi og mobilt bredbånd 38,6 og 32,4 Mbit/s.

Et af rapportens konklusioner baseret på de indsamlede data er måske lidt overraskende. På tværs af landene så er forbruget af Wi-Fi nogenlunde ens. Det vil sige, at selv i de lande, hvor Wi-Fi er markant hurtigere end mobilnettet, så er tidsforbruget nogenlunde ens.

Læs hele rapporten her.

Mere til historien

Rapportens datagrundlag er  63,223,150,678 målinger foretaget af 7,788,215 unikke enheder i perioden 5. august til 3. november 2018.

TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
Hiper har åbnet for mange nye sydfynske husstande

Nu kan ca. 23.000 husstande og erhvervsadresser i og omkring Svendborg Kommune, samt på Langeland, købe fiberprodukter fra Hiper.

(mere…)
4,3 mia. mennesker ejer en smartphone

Rapport afslører store globale forskelle i udbredelsen af smartphones. Millioner bruger stadig mobiler med trykknapper.

(mere…)
Prisnedsættelse på 5G-bredbånd fra 3

En router med frit dataforbrug, hvor du blot skal sætte stikket i, er blevet billigere hos 3.

(mere…)
Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram