iPhones kan måske snart blokere spamopkald

9

KORT NYT: Et nyt patent viser, at vi måske kan se frem til, at iPhones automatisk blokerer spamopkald.

Måske du kender til at modtage spam-opkald. Hvis du gør og har en iPhone, så er der måske håb forude. Apple har søgt patent på det de kalder ”Påvisning af forfalsket opkald”. Her vil en iPhone automatisk kunne kontrollere om et opkald er legitimt. Det skriver Engadget.com.

Er opkaldet ikke legitimt, så vil telefonen vise en advarsel til brugeren eller på anden vis sørge for at gøre iPhone-ejeren opmærksom på dette.

TIPS: Hvad skal du gøre for at undgå fup-opkald?

Det er ikke kun Apple, som arbejder på sådanne features. Google fortalte under deres Pixel-event tidligere på måneden, at de i Google Assistant arbejder på lignende funktion, så alle disse spam-opkald kan blive udryddet.

PODCAST: Hvad er myter og fakta om svindelopkald?

Apple søger mange patenter, som aldrig bliver til noget. Men da mængden af spam-opkald stiger og folk bliver mere og mere frustrerede over disse, så kan dette altså godt være noget, som prioriteres. Ikke kun hos Apple, men også de forskellige konkurrenter.

Mere til historien

Spam foregår ikke kun som opkald, men også som mail, SMS og Facebook-opslag (eller på andre socialemedier).

Læs også:
Er det virkelig Microsoft, der ringer?

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer