Dette skal du vide før du køber Sony Xperia XZ3

Måske er det Sonys bedste smartphone nogensinde. Her er, hvad du skal vide, før du køber Xperia XZ3.

Overvejer du Sony Xperia XZ3, der kan købes i Danmark fra den 5. oktober 2018, er der nogle enkelte ting du skal have med i overvejelserne.

Går du efter en smartphone hvor skærm-oplevelsen er fantastisk, så rammer du rigtigt her. OLED-skærmen er betydeligt bedre, end hvad vi tidligere har set fra Sony. Det er ikke en 4K-skærm, men det gør ikke noget, da det alligevel er stort set umuligt at se forskel.

- Så vild er OLED-skærmen i Sony Xperia XZ3

Efter en lang periode med et meget konservativt og firkantet design, så er der virkelig sket noget. Xperia XZ3 har et design i en liga, der bringer telefonen helt op på siden af Samsung Galaxy S9 og Huawei P20 Pro.

Skærmen buer let ud mod siderne. Det giver en fed effekt, når du flytter skærmbillederne med fingeren; billeder og ikoner ”falder” nærmest ud over siden. Selvom skærmkanterne buer, så resulterer det ikke i fejltryk, som vi eksempelvis så på Samsungs første modeller med buede skærme.

ANMELDELSE: Xperia XZ3 – det er nu du skal købe Sony

Sony Xperia XZ3

Sony Xperia XZ3 (Foto: MereMobil.dk)

Du får ikke ansigtsgenkendelse eller irisscanner på denne smartphone. Du beskytter dine data med PIN-kode eller fingeraftryk. Sensoren er placeret stort set på midten af bagsiden. Umiddelbart er det ikke en naturlig placering, da spidsen af pegefingeren altid vil søge højere, når telefonen holdes i hånden.

En spidsfindighed er, at du ikke behøver bruge spidsen af fingeren. Sensoren kan nemlig registrere andre områder på fingeren. Så den del af fingeren, der naturligt rammer sensoren, når du holder telefonen i hånden, kan kodes til oplåsning.

Du får fine billeder fra kameraet i Xperia XZ3, men det er ikke markedets bedste kamera, og bokeh- og portrættilstand er desværre ikke helt på niveau med konkurrenterne.

Til gengæld kan du skyde video i 4K HDR-kvalitet. I denne video kan du se mine 4K-optagelser lavet med Xperia XZ3.

Uanset om du bruger de indbyggede højttalere, eller et headset, så leverer denne telefon god lyd. Det er også tilfældet hvis du anvender funktionen speakerphone.

Sony Xperia XZ3 har en ny betjeningsfunktion kaldet Side Sense. Tap to gange med fingeren på siden, så er du i gang. Side Sense åbner en genvejsmenu lige ud for fingeren, og genvejene er automatisk udvalgt efter din adfærd. Jeg har tidligere lavet en video, hvor jeg viser Side Sense in action.

Telefonen har kun 4 GB RAM. I forhold til andre nyere smartphones kan det lyde som om, at det er i underkanten. Jeg kan dog forsikre dig om, at det ikke er noget du mærker.

Når jeg måler de rå benchmarktal, så scorer Xperia XZ3 flere point end Samsung Galaxy Note 9. I dagligt brug er telefonen på alle punkter vældig hurtig og mindst på niveau med konkurrenterne.

Sony har fra præsentationen indikeret en pris ”omkring 6.000 kroner uden abonnement”. Du kan via Pricerunner finde de %%%% aktuelle priser på Xperia XZ3.

Min anmeldelse af Xperia XZ3 endte på topkarakter, og jeg er ikke den seneste, der synes godt om Sonys nye smartphone. Ekstra Bladets Heine Jørgensen er også helt oppe på den store klinge med en topkarakter.

Mere til historien

Sony Xperia XZ3 findes i Danmark kun med 64 GB intern hukommelse, men microSD-kort er dog understøttet.

Sådan lyder Sonys 10-spors mobilstudie

VIDEO: Music Pro er et mikro-lydstudie i Sony Xperia 1 IV. Vi har testet mulighederne med Music Pro.

(mere…)
Ny prisvenlig Sony-telefon kan nu købes i Danmark

Sony Xperia 10 IV er sommerens bud på en mellemklassetelefon. Den er klar i butikkerne nu.

(mere…)
Tæt på videokameraet i Sony Xperia 1 IV

VIDEO: Hvordan klarer videokameraet i Xperia 1 IV sig mod et DSL-kamera til over 30.000 kroner? Se med her.

(mere…)
Min mening om Sony Xperia 1 IV

EP111: Kom tæt på topmodellen Sony Xperia 1 IV.

(mere…)
Sony Xperia 1 IV test | genial på sin egen måde

TEST: 10-spors lydstudie, avanceret 4K-video (op til 120 fps) og ekstern mikrofonindgang – ja og så er Xperia 1 IV i øvrigt bare en god telefon.

(mere…)
Dette skal du vide om Sonys kamera- og lydtopmodel

Sony Xperia 1 IV er landet i Danmark. Xperia IV er rettet mod de kreative smartphone-brugere, som går op i lyd, billeder og video.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram