Danskerne er klar til mere farverige smartphones

Danskerne har længe været konservative i deres valg af farve på mobilen. Ny undersøgelse viser, at danskerne er ved at være klar til mere farverige smartphones.

Huawei P20

Huawei P20 (Foto: Huawei)

Vi pakker vores smartphones ind i forskellige covers og beskyttelsesglas. Alligevel har designet og farven en stor rolle, når vi køber nye smartphones. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget af Huawei.

Tidligere har danske mobilkøbere været meget konservative i deres valg af farve når de har købt ny mobil. Men ifølge undersøgelsen fra Huawei, så er danskerne altså nu klar til at vælge mere farverige smartphones.

Fire ud af ti danskere svarer i undersøgelsen, at farven er vigtig eller forholdsvis vigtig, når de skal investere i en ny smartphone. 14 procent svarer, at farven er et udtryk for deres smag og personlighed.

– “Vi kan se, at forbrugerne meget gerne vil have flere designmæssige valgmuligheder, når det kommer til valg af smartphones. Selvom det, folk typisk fokuserer på, når de køber smartphone, er funktionalitet, så spiller designet en større og større rolle. Vi lægger derfor stor vægt på samspillet mellem design og funktionalitet,” siger Marie Dam Feldborg, Head of Marketing and Communication hos Huawei i en pressemeddelelse.

Farverige smartphones sælger allerede…

En ud af ti danskere svarer også, at de ville overveje at vælge en mere farverig smartphone, end hvid eller sort, hvis der var flere farver at vælge mellem.

Huawei P20 klar i den populære Twilight farve

– “De mørke klassiske farver har i mange år været dominerende. Men hos Huawei kan vi tydeligt se, at danskerne over det senere år har vist stor interesse i farverige smartphones, der er mere legende i designet og på den måde understøtter, hvem de er. Det skyldes til dels, at vi i dag udskifter vores mobiler langt oftere og derfor er mere modige i vores valg,” siger Marie Dam Feldborg.

Den stigende interesse i nye og spændende farver kan også spores hos Huawei. Salgstallene på deres P20-serie, hvor farven Twilight har været rigtig populær. Faktisk er knap en tredjedel af de solgte eksemplarer af P20 Pro farven Twilight.

Det er heller ikke kun Huawei, der har farverige telefoner at vælge mellem. Samsung har lanceret flere farver af mange af deres modeller også, mens også Sony Xperia XZ3 der kom i handlen fredag den 5. oktober er lanceret i nogle spændende farver. Apple har ellers været meget konservative på deres modeller siden den farverige iPhone 5C, men nu kommer iPhone Xr også i et væld af forskellige farver.

 – Sony Xperia XZ3 – et fremskridt til en rimelig pris

Mere til historien

Det er spændende om Huawei også lancerer de kommende Mate 20-telefoner i en række spændende farver eller disse kommer i mere konservative farver.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram