Xiaomi – kan de noget?

3

VIDEO: Endnu et kinesisk kopifirma eller et seriøst mobilbrand? Xiaomi udvider aktiviteterne i Danmark. Her får du et kig på Xiaomi Mi 8.

Kina står i dag for god kvalitet

Efter stor succes i Kina, og senest Europa, gør kinesiske Xiaomi mere ud af vores markedsområde. Den første mobiloperatør har nu taget Xiaomi ind på hylderne, og desuden findes Xiaomis produkter også hos forhandlere som eksempelvis Proshop.

Topmodellen hedder lige nu Xiaomi Mi 8. Den har Snapdragon 845 processor, 6.2 tommer skærm og 6 GB RAM. Den er stort set identisk på specifikationerne med en OnePlus 6. Men den kan også i nogen grad minde om eksempelvis en Samsung Galaxy S9+ eller en Huawei P20 Pro.

BAGGRUND: Hvem er Xiaomi?

I dag laver kinesiske producenter produkter af høj kvalitet. Det er ikke som ”i gamle dage” hvor Kina ofte var lig med kopibras. Husk her på, at stort set alt elektronik produceres på fabrikker i Kina.

Xiaomi er kendt for at kopiere sit udtryk fra Apple. Eksempelvis ved at lave produktbilleder der i opbygningen minder fuldstændigt om hvad vi ser hos Apple. På teknologidelen ser vi som nævnt en meget stor lighed med andre produkter. Her er Xiaomi dog ikke unikke. Alle ”låner” fra hinanden – det gælder også Apple og Samsung.

Markedsandele vil Xiaomi skaffe sig gennem forholdsvis lave priser. Topmodel-specifikationer til omkring 4.000 kroner skaber helt naturligt omtale og kunder. Men det vil jo også være tilfældet hvis en helt ny telefon fra Samsung, Sony eller Huawei blev introduceret til en tilsvarende pris.

Du kan altså roligt købe en Xiaomi telefon, men du kan også roligt købe en telefon fra OnePlus eller Huawei.

BAGGRUND: Er du bange for, at kineserne lytter med?

Det Lenovo ejede mobilbrand Motorola, ligeledes fra Kina, rører også på sig for tiden. Her er strategien anderledes. Motorola lancerer mellemklassetelefoner efter ”god til prisen”-princippet. Motorola satser altså på at sælge en stor volumen billige telefoner, uden for super-techbruger segmentet, for at skabe sig tilhængere den vej igennem.

LÆS OGSÅ: Motorola One er måske årets ’folkemobil’

Generelt skal vi vænne os til, at flere og flere kinesiske virksomheder banker på vores dør med fornuftige produkter og en ny forretningsmodel. Helt naturligt sætter det etablerede gamle varemærker under pres.

LÆS OGSÅ: Xiaomi Mi 8 rammer nu Danmark

Mere til historien

Xiaomi Mi 8 kører netop nu på Android 8.1 med Xiaomis egen brugerflade og systemapps med Android sikkerhedsniveau på 1. august 2018.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer