Xiaomi – kan de noget?

VIDEO: Endnu et kinesisk kopifirma eller et seriøst mobilbrand? Xiaomi udvider aktiviteterne i Danmark. Her får du et kig på Xiaomi Mi 8.

Kina står i dag for god kvalitet

Efter stor succes i Kina, og senest Europa, gør kinesiske Xiaomi mere ud af vores markedsområde. Den første mobiloperatør har nu taget Xiaomi ind på hylderne, og desuden findes Xiaomis produkter også hos forhandlere som eksempelvis Proshop.

Topmodellen hedder lige nu Xiaomi Mi 8. Den har Snapdragon 845 processor, 6.2 tommer skærm og 6 GB RAM. Den er stort set identisk på specifikationerne med en OnePlus 6. Men den kan også i nogen grad minde om eksempelvis en Samsung Galaxy S9+ eller en Huawei P20 Pro.

BAGGRUND: Hvem er Xiaomi?

I dag laver kinesiske producenter produkter af høj kvalitet. Det er ikke som ”i gamle dage” hvor Kina ofte var lig med kopibras. Husk her på, at stort set alt elektronik produceres på fabrikker i Kina.

Xiaomi er kendt for at kopiere sit udtryk fra Apple. Eksempelvis ved at lave produktbilleder der i opbygningen minder fuldstændigt om hvad vi ser hos Apple. På teknologidelen ser vi som nævnt en meget stor lighed med andre produkter. Her er Xiaomi dog ikke unikke. Alle ”låner” fra hinanden – det gælder også Apple og Samsung.

Markedsandele vil Xiaomi skaffe sig gennem forholdsvis lave priser. Topmodel-specifikationer til omkring 4.000 kroner skaber helt naturligt omtale og kunder. Men det vil jo også være tilfældet hvis en helt ny telefon fra Samsung, Sony eller Huawei blev introduceret til en tilsvarende pris.

Du kan altså roligt købe en Xiaomi telefon, men du kan også roligt købe en telefon fra OnePlus eller Huawei.

BAGGRUND: Er du bange for, at kineserne lytter med?

Det Lenovo ejede mobilbrand Motorola, ligeledes fra Kina, rører også på sig for tiden. Her er strategien anderledes. Motorola lancerer mellemklassetelefoner efter ”god til prisen”-princippet. Motorola satser altså på at sælge en stor volumen billige telefoner, uden for super-techbruger segmentet, for at skabe sig tilhængere den vej igennem.

LÆS OGSÅ: Motorola One er måske årets ’folkemobil’

Generelt skal vi vænne os til, at flere og flere kinesiske virksomheder banker på vores dør med fornuftige produkter og en ny forretningsmodel. Helt naturligt sætter det etablerede gamle varemærker under pres.

LÆS OGSÅ: Xiaomi Mi 8 rammer nu Danmark

Mere til historien

Xiaomi Mi 8 kører netop nu på Android 8.1 med Xiaomis egen brugerflade og systemapps med Android sikkerhedsniveau på 1. august 2018.

Xiaomi 13 Pro test | Er dette årets bedste telefonkamera?

TEST: Xiaomi 13 Pro har et helt utrolig godt kamera, men også andet at byde på. Læs min Xiaomi 13 Pro test - Xiaomis nyeste topmodel.

(mere…)
Her er Xiaomi 13 serien – de nye 2023-modeller

OVERBLIK: Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13 og Xiaomi 13 Lite kommer til Danmark i marts. Tjek den nye telefonserie her.

(mere…)
Xiaomi 13 Lite lækket før lancering

En ny model i Xiaomi 13-serien ventes, at se dagens lys når Xiaomi afslører Xiaomi 13-serien. Se billeder og specifikationer på Xiaomi 13 Lite her.

(mere…)
Dynamic Island fra iPhone kommer nu til Android

På iPhone 14 Pro fik Dynamic Island meget opmærksomhed. Nu er den første Android-telefon snart klar med en lignende funktion.

(mere…)
Xiaomi 13 Pro med Leica-kamera lanceres snart globalt

Xiaomi 13 Pro kom på det kinesiske marked i slutningen af 2022, men nu er den endelig snart klar til global lancering.

(mere…)
Xiaomi ventes at lancere flagskib ved MWC 2023

Xiaomi vil angiveligt præsentere en kommende topmodel med Leica-kamera ved Mobile World Congress, som afholdes i slutningen af februar.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram