Har iOS 12 ødelagt din iPhone eller iPad?

TIP: Min iPhone laver mange fejl efter opdateringen til iOS 12. Læs her hvordan du selv løser de fleste problemer.

Hvis du har opdateret din iPhone eller iPad til iOS 12, efterårets store opgradering af IOS-styresystemet, vil du måske efterfølgende opleve udfordringer.

Efter en stor opdatering af iOS-systemet, er tilbagemeldingerne ofte, at telefonen er blevet langsommere, nogle apps fungerer ikke ordentligt eller at batteriforbruget pludselig er steget.

Det er ikke nødvendigvis Apple der har ”ødelagt” din iPhone eller iPad. Jeg oplever tit, at enhederne blot er blevet trætte. Heldigvis kan en enkelt procedure afhjælpe mange problemer.

Sådan redder du en iPhone efter iOS 12 opdatering

Driller din enhed efter opdateringen er løsningen ret enkel, men samtidigt den mest kedelige:

  • Nulstil din iPhone eller iPad til fabriksindstillinger og geninstaller manuelt dine apps

Efter en nulstilling vil jeg næsten garantere, at de problemer du oplever efter opdateringen, er forsvundet.

Ja! Det er træls og irriterende. Men det kan være nødvendigt.

Hvis nogle apps stadig driller, kan det være fordi, at appudviklerne ikke har opdateret applikationen til helt at understøtte den nye iOS version. Her må du vente på en ny udgave.

LÆS OGSÅ: Her er Apples tre nye iPhones

Hvorfor skal jeg nulstille min iPhone?

Over lang tid har du installeret og afinstalleret mange apps. Du har også undervejs installeret mange opdateringer af iOS-systemet.

Alt dette resulterer i, at telefonen ”sander til”. Altså bliver mere og mere træt fordi mere og mere tynger den.

Derfor hjælper en total nulstilling. Så bliver der “ryddet op” og den nye opdatering er den der fylder uden de gamle “driller”.

Mange har den oplevelse, at deres iPhone er blevet ”mega langsom” og derfor ”er det nok tid til at købe ny telefon”. Dette er oftest en forkert konklusion. Jo. Den nye telefon er da total hurtig. Men husk på: Den nye telefon er helt tom og fabriksfrisk. Præcis dette kan du selv opnå blot ved at nulstille telefonen.

LÆS OGSÅ: Disse iPhone rygter holdt ikke stik

Hvad med dine billeder og data?

Forhåbentlig er dine billeder og videoer sikkerhedskopieret til iCloud, Google Fotos, Dropbox eller en anden skytjeneste. Du har måske en kopi på din computer.

Hvis ikke du har dette vil jeg klart anbefale, at du sørger for at sikkerhedskopiere dit personlige indhold. Apps er ikke et problem. Disse kan altid hentes igen fra App Store.

GUIDE: Sådan laver du backup af iPhone og iPad

Mere til historien

Det er ikke kun på Apples mobiler, at store opdateringer kan skabe problemer. Hos alle producenter kan en total nulstilling ind i mellem have store fordele. Det gælder på computere, tablets og smartphones.

Apple har frigivet iOS 17.1.2

KORT NYT: Apple er klar med en ny sikkerhedsopdatering til iPhone, der anbefales til alle enheder. Der er ligeledes en klar til iPad og Mac også.

(mere…)
5 tips til at passe på mobilen i kulden

TIP: Smartphones kan ikke lide vintervejr og kulde. Her får du 5 tips til, hvordan du beskytter mobilen og undgår skader, når vinteren raser.

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
Samsung Galaxy brugere melder om burn-in på skærmen

Efter opdatering til One UI 6.0 så melder brugere om burn-in på skærmen i deres Samsung Galaxy-telefon.

(mere…)
Samsung klar med Android 14 opdateringsplaner

Samsung har afsløret opdateringsplanerne for Android 14 til mere end 50 Galaxy enheder, hvilket inkluderer både smartphones og tablets.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram