Nu kan du opdatere din iPhone og iPad til iOS 12

3

Så er den her – den nye store opdatering fra Apple. Hent iOS 12, den store iOS-opgradering fra Apple, til iPhone og iPad, netop nu.

Årets store opdatering af iOS-styresystemet på iPhone og iPad er nu klar til download. Opdateringen hedder iOS 12.

Alle iPhones helt tilbage til iPhone 5s samt iPads tilbage til iPad Air og iPad Mini 2, understøtter den nye udgave.

LÆS OGSÅ: Se hele listen over iPhones og iPads der kan opdateres til iOS 12

En af årsagerne til den lange liste over understøttede gamle produkter skal findes i, at Apple har sat turbo under softwaren, der denne gang er blevet lettere end vi er vant til.

Sammenholdt med en iPhone 6 Plus (iOS 11.4) vil applikationer starte dobbelt så hurtigt op. Når du skal skrive, vil du se tastaturet komme frem på skærmen dobbelt så hurtigt som tidligere. Også opstarten af kameraet, er blevet markant hurtigere.

Om alt dette så i praksis fungerer lige så godt, som det lyder, må en afprøvning afsløre.

Eksempel en måling med appen Måle
Eksempel en måling med appen Måle (Foto: MereMobil.dk)

Læs også vores artikel om nogle af de mange nyheder, der gemmer sig i iOS 12.

Der er nyheder rigtigt mange steder i iOS 12. Eksempelvis en ændring i funktionen ”Forstyr ikke” med det nye navn ”Forstyr ikke efter sengetid”. Her skjules alle meddelelser på låseskærmen, mens du sover, så du ikke fristes af mobilen, hvis du vågner om natten.

Dette hænger meget godt sammen med Skærmtid, der kan give detaljerede oplysninger om, hvor meget tid du har brugt på apps og telefonen.

Bruger du Memoer kan du se frem til, at dine lydoptagelser synkroniseres til mellem iPhone, iPad og Mac via iCloud. Memoer har nu også en lille redigeringsfunktion indbygget.

Apple forsætter deres fokus på Augmented Reality ved den nye iOS-app kaldet “Måle”. Her kan du måle størrelsen på ting, som du ser i kameraet.

På iPad kan du med iOS 12 komme til forsiden ved at skubbe hurtigt op fra bunden. Kontrolcenter er på iPad flyttet til skærmens øverste højre side (træk ned i højre side).

LÆS OGSÅ: Dual-SIM i iPhone Xr og Xr Max er ikke klar i Danmark

Husk backup inden opdatering!

Husk altid at lave en backup af din gamle telefon inden du opdaterer. Så undgår du at miste data.

GUIDE: Sådan laver du backup af iPhone eller iPad

iOS 12 relasenotes

Hvis du sidder og venter på macOS Mojave opdateringen så kan denne hentes den 24. september 2018.


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Selvom de gamle enheder kan opdateres til iOS 12 skal du vide, at ikke nødvendigvis alle funktioner er tilgængelig på alle enheder. Dette hænger sammen med, at hardwaren i nogle tilfælde sætter begrænsninger. Men det kan også være, at Apple blot har truffet en beslutning om ikke at udsende visse nyheder på alle produkter.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer